25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Βρίσκει ταβάνι στο 70

Ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο εξελίχθηκε –με τον Άρη να εμφανίζει τάσεις αυτοχειρίας στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά να κάνει μια νίκη δώρο στη Βόννη- αλλά και του ελαφρυντικού της απουσίας του πολύτιμου Γιάννη Αθηναίου, το χθεσινό παιχνίδι ήρθε να επιβεβαιώσει κάτι για τον Άρη του πρώτου μήνα της σεζόν: Βρίσκει ταβάνι στους 70 πόντους.

 

Αυτό ήταν το 8ο από τα εννιά ως τώρα ματς των «κίτρινων» που δεν ξεπέρασαν τους 70 πόντους. Εξαίρεση, όχι όμως μακριά από τον κανόνα, εκείνη του αγώνα στο Λαύριο στον οποίο σημείωσε 71.

 

Η σεζόν άρχισε με τους 70 πόντους στον νικηφόρο προημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και έκτοτε έχει…

 

Στη Stoiximan.gr Basket League:

 

Εντός έδρας: 64 με την ΑΕΚ και 55 με τον Ολυμπιακό

Εκτός έδρας: 55 με τον Κόροιβο και 71 με το Λαύριο

 

Στο Basketball Champions League:

 

Εντός έδρας: 70 με τη Ζιελόνα Γκόρα, 70 με τη Ναντέρ και 69 με τη Βόννη

 

Εκτός έδρας: 70 με τη Νίμπουργκ.

 

Συνοψίζοντας λοιπόν σε τέσσερα από τα εννιά ως τώρα παιχνίδια του, ο Άρης είχε 70 πόντους και ο μέσος όρος του στον πρώτο μήνα της σεζόν ήταν 66 πόντοι.

 

 

Μία εξήγηση; Τα τρίποντα!

 

Η εκτέλεση πίσω από τα 6,75 δεν είναι το ατού του Άρη, τουλάχιστον με βάση το δείγμα γραφής του Οκτωβρίου. Ειδικά στο Πρωτάθλημα οι «κίτρινοι» σουτάρουν πολύ άσχημα από το τρίποντο κάτι που αποτυπώνεται στο 25,33% (19/75) που έχουν και που τους κατατάσσει στην τελευταία θέση της συγκεκριμένης στατιστικής κατηγορίας μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

 

Στην Ευρώπη και παρά τα χθεσινά 6/21 τρίποντα κόντρα στη Βόννη, η κατάσταση είναι καλύτερη αφού ο Άρης σουτάρει με 34,52% (29/84).

 

Αν σε αυτούς τους αριθμούς προσθέσουμε και τα 8/25 τρίποντα του πρώτου αγώνα της σεζόν με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, ο συνολικός αριθμός του Άρη στα εννιά ως τώρα ματς της περιόδου είναι 56/184 τρίποντα, οριακά πάνω από το 30% (30,43%).

 

Ίσως ακόμη πιο ενδεικτικό της αδυναμίας που εμφανίζει ως τώρα ο Άρης στο τρίποντο, είναι και το γεγονός ότι σε κανένα από τα εννιά παιχνίδια του δεν έφτασε σε διψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ από τα 6,75. Μεγαλύτερη επίδοση του ήταν τα εννιά τρίποντα στο Νίμπουρκ. Κατά μέσο όρο μόλις 6,2 τρίποντα σημειώνουν οι «κίτρινοι» σε κάθε παιχνίδι τους.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ