17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Βούλιαξε» στο Βερολίνο…

Ο Παναθηναϊκός βίωσε κατάσταση ευφορίας στην ανακοίνωση της έλευσης του Μάριο Χεζόνια, αλλά στο Βερολίνο αυτή την φορά η απουσία του Νέντοβιτς στοίχισε, σε συνδυασμό με την αγωνιστική αποχή λόγω κορονοϊού, με τους «πράσινους» να «βουλιάζουν» στο τέλος σε ένα νευρικό ματς, χάνοντας με 74-65 από την Άλμπα και δείχνοντας ότι, παρά τη βελτίωση στην εποχή Κάτας, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για να θεωρηθούν ανταγωνιστικοί σε ένα επόμενο επίπεδο πλην της τελευταίας γραμμής ομάδων.

Με τον Σαντ Ρος να έχει όρεξη, που αποτυπώθηκε και στις δύο πλευρές στο παρκέ, συνεργαζόμενος με το δίδυμο των Μήτογλου-Όγκαστ, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά, εκμεταλλευόμενος και την αστοχία των γηπεδούχων (2-10 στο 6'). Μια αντίδραση ήρθε από τους παίκτες του Ρενέσες, όταν έτρεξαν το γήπεδο με αποτέλεσμα ένα σερί 9-0, αλλά ο Μακ έδωσε αυτή την φορά θετικά στοιχεία και ο Καλαϊτζάκης αξιοποίησε την ευκαιρία του, αποκαθιστώντας το «πράσινο» προβάδισμα με τη βοήθεια του Παπαγιάννη (11-17).

Εκτός των κακών επιλογών στην επίθεση για την Άλμπα, ο Μήτογλου και ο Ουάιτ ανέλαβαν ρόλο... τερματοφύλακα και το «τριφύλλι» κατάφερε, με αυτό τον τρόπο, να αυξήσει ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του (17-27 στο 15'). Οι ρόλοι, τότε, αντιστράφηκαν, καθώς η γερμανική ομάδα έγινε πιο ορθολογική, σταμάτησε να σουτάρει από μακριά και έδωσε την μπάλα στους ψηλούς, με τον Σίκμα να τελειώνει φάσεις, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός γινόταν με τη σειρά του νευρικός μπροστά, με το ημίχρονο να τον βρίσκει στο +6 (28-34).

Όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν βάσει σχεδίου για τους φιλοξενούμενους για τα επόμενα τέσσερα λεπτά, βγαίνοντας από τα αποδυτήρια, αφού άρχισαν μάλιστα να είναι και εύστοχοι από μακριά (35-43). Και η Άλμπα, όμως, βρήκε τη λύση με την απλά μέθοδο των τριών και μέσα σε μόνο δύο λεπτά προηγήθηκε με σερί 10-0, αναγκάζοντας τον Κάτας σε τάιμ άουτ (45-43). Ο Ισραηλινός έψαξε και, αυτή την φορά, βρήκε βοήθεια στον Μακ, που ευστόχησε επίσης σε μακρινά σουτ και η πρωτοκαθεδρία για το «τριφύλλι» επανήλθε (50-53).

Ο νέος αιφνιδιασμός για τους «πράσινους», ωστόσο, θα ερχόταν νωρίς στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού... εμφανίστηκε ο Τίμαν και με διαδοχικά τρίποντα άλλαξε τα δεδομένα, με την ομάδα του να βρίσκεται μπροστά με διαφορά εννέα πόντων χάρη σε 13 προσωπικούς του (64-55 στο 35'). Οι παίκτες του Κάτας, αυτή την φορά, δε βρήκαν κάποιο παίκτη να τραβήξει το κουπί, αποδεχόμενοι περισσότερο μοιρολατρικά την ήττα, αφού... ξέμειναν από λύσεις (74-65).

Δεκάλεπτα: 11-17, 28-34, 50-53, 74-65

ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ: Ο Γιοχάνες Τίμαν έκανε στον Παναθηναϊκό τόση ζημιά, μέσα σε πέντε λεπτά, όση δεν του έκανε η Άλμπα στα προηγούμενα 30. Ο ψηλός της Άλμπα σημείωσε σε εκείνο το διάστημα 13 πόντους και ανέτρεψε πλήρως τον αγώνα, τελειώνοντας με 16 πόντους, 1/1 δίποντο, 4/5 τρίποντα και 2/2 βολές.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η διαφορά των έξι κατοχών, από τη στιγμή που τα ποσοστά σε σουτ ήταν παρόμοια, πρόσφερε στην Άλμπα τη δυνατότητα να πάρει το αποτέλεσμα, αποκαθιστώντας την ισορροπία στις εύστοχες προσπάθειες στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου με το «μπαράζ» του Σίκμα, μετρώντας ένα παραπάνω επιθετικό ριμπάουντ και πέντε λιγότερα λάθη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ