14.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βούλγαρης στο basketa.gr : «Ο Πανελευσινιακός θα είναι ανταγωνιστικός»

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Πανελευσινιακός ξεκίνησε με ένα μεγάλο διπλό στην πρεμιέρα, κερδίζοντας στο Ληξούρι τον πολύ δυνατό ΝΕΟΛ.

Ο Νίκος Βούλγαρης βρίσκεται και φέτος στο πλάι του Ματθαίου Καραχάλιου, και χρόνο με τον χρόνο δείχνει να πάει ένα βήμα μπροστά τη δουλειά του, έχοντας στο βιογραφικό του επιτυχίες με τις υποδομές του Ιωνικού Νίκαιας, ενώ έχει στην ευθύνη του και τις ακαδημίες των «σταχυοφόρων».

Μιλώντας στο basketa.gr ο ικανός τεχνικός, αναφέρθηκε στη νίκη στην Κεφαλονιά, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον συνοδοιπόρο του, στάθηκε στο πρωτάθλημα αλλά και τον ΝΕΟΛ, ενώ μίλησε για την πανδημία, αλλά και την πεσμένη ποιότητα. Φυσικά αναφέρθηκε στην προπονητική, τονίζοντας ότι εκεί βρίσκεται το μέλλον του.

Πρεμιέρα με μια μεγάλη νίκη, σε μια έδρα που ελάχιστες ομάδες θα περάσουν. Ελάχιστοι το πίστευαν, πως ήλθε αυτή η επιτυχία : «Και εγώ πιστεύω ότι λίγες ομάδες θα καταφέρουν να περάσουν από την Κεφαλλονιά. Υπάρχει φυσικά μια ιδιαιτερότητα , αυτή με τα παιχνίδια χωρίς κόσμο. Αυτό τις περισσότερες φορές θα επηρεάσει τον γηπεδούχο, και πιστεύω ότι η φετινή σεζόν θα έχει πολλές νίκες φιλοξενούμενων. Εμείς είχαμε προετοιμαστεί καλά, παρότι δεν είχαμε στην διάθεση μας τον Γιώργο Τσιάκο, και έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία από τις 20 Αυγούστου. Όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και ακολουθούν ακριβώς τις οδηγίες μας. Σίγουρα και το ότι ήταν πρεμιέρα του πρωταθλήματος, λειτούργησε υπέρ μας».

Ήταν αυτή η νίκη η απάντηση ότι ο Πανελευσινιακός και φέτος θα είναι ανταγωνιστικός, και τι στόχους έχετε θέσει : «Ο Πανελευσινιακός θα είναι ανταγωνιστικός φέτος, ακόμη και αν χάναμε το παιχνίδι. Έχουμε εμπειρία και φιλόδοξα παιδιά, και αυτό έχει δημιουργήσει ένα υγιές σύνολο. Απλά αυτή η νίκη μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Τίποτα άλλο. Οι στόχοι μας είναι να νικήσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε. Κυριολεκτικά παιχνίδι παιχνίδι. Είναι ακόμα πολύ νωρίς να θέσουμε στόχο».

Δεύτερη χρονιά σου δίπλα στην ομάδα και μαζί με τον Ματθαίο Καραχάλιο, τελικά πως είναι η ζωή του προπονητή, και πως είναι να τα βλέπεις από τον πάγκο τα δρώμενα : «Καταρχήν θέλω να μιλήσω για τον Ματθαίο (Καραχάλιο). Το έχω πει και παλαιότερα. Είμαι χαρούμενος που στο ξεκίνημα μου είμαι δίπλα σε ένα δουλευταρά και τίμιο άνθρωπο. Αυτό για μένα παίζει το σημαντικότερο ρόλο. Έχει τα φόντα να κάνει μια καλή καριέρα και εγώ αυτά τα δυο χρόνια προσπαθώ να τον βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Σίγουρα διαφωνούμε μερικές φορές αλλά πάνω από όλα είναι το καλό της ομάδας. Σχετικά με τον νέο μου ρόλο είναι σίγουρα διαφορετικά. Θα ήθελα να παίζω ακόμα αλλά τα χρόνια πέρασαν και το κορμί γκρίνιαζε. Μου αρέσει να είμαι προπονητής και να μπορώ να βοηθάω τους παίκτες μου και στο αναπτυξιακό που λατρεύω αλλά και στους άντρες. Έχω την επιθυμία να φτάσω όσο ψηλότερα μπορώ εφόσον το αξίζω».

Σε αυτές τις χρονιές αλλά και στις υποδομές του Ιωνικού δείχνεις πολύ καλά αποτελέσματα. Πλέον τη συνέχεια του την βλέπεις στους πάγκους : «Όπως σου ανέφερα και παραπάνω θέλω να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται εφόσον το αξίζω. Ναι τη συνέχεια τη βλέπω στους πάγκους. Μακάρι να μου δοθούν οι ευκαιρίες στο μέλλον και να τις αρπάξω. Στον Ιωνικό έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Το τμήμα των Εφήβων που έχω, κατάφερε πέρυσι να τερματίσει 4ο στην Α' Κατηγορία μετά από πολλά χρόνια. Πρέπει να βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται τα παιδιά. Εκεί είναι το πραγματικό μπάσκετ. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε για να υπάρξει ανάκαμψη. Αυτή τη στιγμή έχουμε τρομερή έλλειψη νέων παικτών. Και όλοι οι προπονητές και σύλλογοι που ασχολούνται με το αναπτυξιακό πρέπει να ξανάκατσουμε στο τραπέζι και να σκεφτούμε τι κάνουμε λάθος. Εγώ είμαι τυχερός γιατί και ο Πανελευσινιακός και ο Ιωνικός με αφήνουν να το κάνω τη δουλειά μου. Στο Πανελευσινιακό είμαι και υπεύθυνος όλης της Ακαδημίας».

Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα με τους τέσσερις ομίλους, και πως κρίνεις την κατάσταση με την πανδημία και τα μέτρα της πολιτείας : «Νομίζω ότι το πρωτάθλημα με τόσες ομάδες που ανέβηκαν και δημιουργήθηκαν τέσσερις όμιλοι έκανε βήματα πίσω. Η ποιότητα για φέτος θα είναι πεσμένη σε σχέση με πέρυσι. Θα έπρεπε να το σκεφτούν λίγο διαφορετικά. Στη ζωή πρέπει να αξίζεις για να κερδίσεις κάτι και όχι να στο χαρίσουν. Θεωρώ πάντως ότι η Β' Εθνική θα έχει ανταγωνισμό. Σχετικά με τα μέτρα θεωρώ απαράδεκτο να αφήνεις θέατρα μαγαζιά κ. τ. λ να έχουν κάποιο ποσοστό κόσμου και το πιο υγιές κομμάτι να είναι άδειο. Θα μπορούσαν να βάλουν ένα ποσοστό π. χ 30% από την χωρητικότητά αρχικά. Και να βοηθηθούν οι ομάδες. Αλλά στην Ελλάδα χρόνια τώρα το μόνο που δεν σκέφτονται είναι τον αθλητισμό. Εύχομαι να περάσει σύντομα αυτή η περιπέτεια και να ανοίξουν πάλι οι πόρτες των γηπέδων».

Η γνώμη σου για τον ΝΕΟΛ και τον όμιλο σας : «Ο ΝΕΟΛ θα είναι καλός. Ανταγωνιστικός και ψηλά στις θέσεις. Μην μπερδευτεί κάνεις με την συγκεκριμένη ήττα. Έχει τέσσερα παιδιά πολύ έμπειρα και με πολλές παραστάσεις (Μιχάλογλου, Λαμπρόπουλος,Ψαρόπουλος,Ρεκουνιώτης). Όπως επίσης και τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας είναι αξιόλογα και με ρόλο. Ο όμιλος μας ακόμα είναι νωρίς για να πω φαβορί και αουτσάιντερ. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει επτά μήνες αποχή από τους αγώνες. Οπότε θα περιμένω λίγο. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει ανταγωνισμός μεγάλος».

Μουμπάρακ και Ντιπ σκόραραν 59 πόντους. Ένα σχόλιο σου για αυτό : «Σχετικά με τους δυο αθλητές δεν έχω να πω κάτι. Δεν παραξενεύτηκα. Για αυτό το λόγο τους επιλέξαμε. Είναι μαζί με τον Τσιάκο οι τρεις μπροστάρηδες και αυτό πρέπει να κάνουν. Να ηγηθούν. Καθόλου δεν παραξενεύομαι. Ειδικά του «Μούμπι» του αρέσουν οι πρεμιέρες. Καταρχήν είναι εξαιρετικά παιδιά όπως όλοιθ στην ομάδα. Να έχουν την υγεία τους και όλα καλά θα πάνε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ