23.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Βουγιόσεβιτς: «Μία από τις χειρότερες στιγμές της καριέρας μου η ήττα από τον Ολυμπιακό»

Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς φαίνεται να μην ξεχνάει εύκολα και μετά από δέκα χρόνια από τον ημιτελικό του Final Four στο Παρίσι και την ήττα από τον Ολυμπιακό στην εκπνοή παραδέχθηκε ότι αποτελεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες της καριέρας του.

Πέρασαν δέκα χρόνια όταν ο Ολυμπιακός του Παναγιώτη Γιαννάκη πανηγύριζε την πρόκριση στον τελικό του Παρισιού με το καλάθι του Τζος Τσίλντρες στη λήξη του χρόνου στέλνοντας σπίτι της την Παρτιζάν. Στην πλευρά των ηττημένων βρισκόταν ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς ο οποίος σε συνέντευξή του στο "Kurir" θυμήθηκε εκείνη την ήττα που τον κυνηγάει ακόμη και σήμερα.

«Είχα πολλές νίκες και ήττες στη διάρκεια της καριέρας μου, εκείνη από τον Ολυμπιακό στο Final Four του Παρισιού όμως είναι μέσα στις δύο χειρότερες. Είχαμε σχεδόν κερδίσει το παιχνίδι. Ήμασταν δύο πόντους μπροστά, τότε πήρε τάιμ άουτ ο Ολυμπιακός. Τονίσαμε ότι πρέπει να βγάλουμε μια τελευταία άμυνα και το κάναμε σχεδόν τέλεια, από την στιγμή που το σουτ του Μίλος Τεόντοσιτς δεν βρήκε καν το στεφάνι. Αν η μπάλα άγγιζε ελάχιστα το στεφάνι και δεν ήταν airball, τότε η κατάληξη θα ήταν διαφορετική.

Όπως και να έχει, ο Τζος Τσίλντρες που δεν είχε κάνει καλό παιχνίδι έως τότε, πήδηξε και χωρίς άμυνα έβαλε το καλάθι. Δεν ήμασταν τυχεροί σε αυτό. Ο τελικός είναι ένας αγώνας, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Κι ας ήταν η Μπαρτσελόνα το απόλυτο φαβορί. Πολλοί δεν μας υπολόγιζαν, αλλά κερδίζαμε» ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ με τον Τεόντοσιτς για εκείνη τη φάση:

«Όχι, δεν το έχουμε συζητήσει ποτέ. Όποτε βρισκόμαστε, απλά χαιρετιόμαστε και λέμε τα νέα μας. Είναι ένας άνθρωπος που έχει τρόπους. Σέβομαι απόλυτα όσα έκανε στην καριέρα του, αλλά δεν υπάρχει κάτι για να συζητήσουμε πάνω σε αυτό».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ