22 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Βουγιούκας στο Basketa.gr: «Εμάς μας πονάει περισσότερο, το μπάσκετ είναι η ζωή μας»

Ο Ίαν Βουγιούκας είναι από τις παλιές "καραβάνες" του Παναθηναϊκού (διανύοντας τη δεύτερη θητεία του στον σύλλογο) και όντας πλέον στα 35 του χρόνια, έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, ιδίως στη Euroleague. Παραταύτα, κάθε φορά που παίζει, επιβεβαιώνει την κλάση του και τη χρησιμότητά του στο ρόστερ της ομάδας. 

Ο Παναθηναϊκός χθες (05/03) υπέστει την πιο βαριά ήττα στην ιστορία του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, χάνοντας με 31(!) πόντους διαφορά, 97-66, από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο έμπειρος Έλληνας σέντερ (6 πόντοι, 6 ριμπάουντ , 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 17:30 λεπτά συμμετοχής) μίλησε πέρα για πέρα ανοικτά και αληθινά για όσα συμβαίνουν στο πράσινο στρατόπεδο εδώ και κάτι περισσότερο από έναν μήνα. 

-Για το γεγονός ότι Παναθηναϊκός έκανε την χειρότερη και πιο ευρεία ήττα στην ιστορία του στη Euroleague.

«Ήταν ένα σοκ αυτό, να τρως 30 πόντους και μάλιστα μέσα στην έδρα σου. Η ΤΣΣΚΑ εννοείται ότι έπαιξε πολύ καλύτερα από εμάς και δικαίως πήρε τη νίκη. Υπάρχει συνέχεια στη σεζόν δυστυχώς ή ευτυχώς. Δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Πρέπει να το ξεχάσουμε γρήγορα και να κοιτάξουμε τη δύσκολη συνέχεια». 

-Για τις 6 ήττες στα τελευταία 7 ματς.

«Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Όπως ήμασταν άρρωστοι εγώ και ο Παπαγιάννης τις τελευταίες δέκα μέρες και δεν έχουμε αναρρώσει ακόμα πλήρως, έτσι είναι "άρρωστος" και ο Παναθηναϊκός. Δεν ξέρω ποιο είναι το φάρμακο. Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζουμε βελτίωση στην προπόνηση, αλλά αυτό δεν βγαίνει στο γήπεδο και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί». 

-Για το επερχόμενο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία και την επιτακτική ανάγκη για νίκη. 

«Μετά τη σημερινή (σσ χθεσινή) εμφάνιση, πρακτικά δεν βλέπω πως μπορούμε να αντιδράσουμε στην Κωνσταντινούπολη. Θα ήταν αστείο να πω τώρα ότι θα πάμε και θα κερδίσουμε. Αυτή η ήττα μας πονάει πολύ, όχι μόνο βαθμολογικά αλλά και από θέμα γοήτρου. Γενικά, όσα χρόνια είμαι στον Παναθηναϊκό, δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχουμε κάνει τόσα αρνητικά αποτελέσματα μαζεμένα. Ελπίζω τα πράγματα να αλλάξουν δραστικά, ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους τους παίκτες, για να έχουμε κάποια τύχη απέναντι στη Φενέρ». 

-Για την ψυχολογία που έχουν στον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα.

«Νομίζω η εικόνα μιλάει από μόνη της. Είδατε πως παίξαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Πηγαίναμε απλά πάνω-κάτω και τρώγαμε το ένα κάρφωμα μετά το άλλο. Το ματς βέβαια είχε ήδη κριθεί, αλλά αν το παλεύαμε αντί για 30 πόντους διαφορά, θα είχαμε ηττηθεί με 15. Έχουμε μια εικόνα απογοητευτική, αλλά είμαστε και οι ίδιοι απογοητευμένοι. Η σεζόν όμως συνεχίζεται και την άλλη εβδομάδα θα βρεθούμε απέναντι σε μια ομάδα που "καίγεται" επίσης για τη νίκη. Τέλος, θέλω να ζητήσω κι εγώ με τη σειρά μου μια συγγνώμη από τον κόσμο για αυτά που βλέπει το τελευταίο διάστημα. Σίγουρα εμάς μας πονάει περισσότερο, γιατί εμάς αυτό είναι η ζωή μας. Παίζουμε μπάσκετ και την πονάμε την ομάδα και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να δείξουμε την απαραίτητη βελτίωση στη συνέχεια». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ