24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Βουγιούκας: “Να κυνηγήσουμε κάθε φάση” (vid)

Ο Ίαν Βουγιούκας έχει την εμπειρία των πλέι οφ της Ευρωλίγκας και είναι από τους παίκτες που έχουν καταφέρει στο παρελθόν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να φτάσουν στο Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης. Ο Έλληνας σέντερ τα είχε καταφέρει με τον Παναθηναϊκό στο παρελθόν και θέλει να τα καταφέρει ξανά. Ένα πλεονέκτημα πάντως που ήρθε μέσα από την πορεία των "πράσινων" και το οποίο σφραγίστηκε από το αποτέλεσμα του αγώνα Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας.

"Είμαστε τυχεροί, γιατί κυνηγήσαμε το πλεονέκτημα έδρας μέχρι την τελευταία στιγμή και τα καταφέραμε. Κάτι που επισφραγίστηκε όντως από το αποτέλεσμα του αγώνα Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις όντως. Έτσι θα πρέπει να κυνηγήσουμε κάθε φάση και στο πρώτο παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη".

Ο Βουγιούκας γνωρίζει καλά τι σημαίνει Παναθηναϊκός, αλλά και τι σημαίνει για τον κόσμο του η απουσία από τα φάιναλ φορ για μια εξαετία: "Ο Παναθηναϊκός έχει χρόνια να πάει στο Φάιναλ Φορ, αλλά κάθε χρόνο ξεκινά με στόχο να κατακτήσει τον τίτλο. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο καλύτερο σημείο που θα μπορούσαμε να είμαστε. Αν πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε στην έδρα μας, θα πάμε στην τελική φάση".

Ο Βουγιούκας αναφέρθηκε και στη σημασία της παρουσίας του Νικ Καλάθη στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού: "Όταν ο Νικ πηγαίνει καλά, έχουμε πιο εύκολα καλάθια. Είναι ξεκάθαρα ο ηγέτης μας. Θέλουμε την ποιότητά του στα παιχνίδια με τη Ρεάλ Όλοι όμως, από τον πρώτο ως τον τελευταίο θα έχουν και θα παίξουν το ρόλο τους".

Ανάλογο ρόλο πλέον όπως εξελίχθηκε η χρονιά παίζει ο Λούκα Ντόντσιτς για την Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι το οποίο τόνισε ο Βουγιούκας. Ο ίδιος πάντως θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν τελείως διαφορετικό τύπο , τον πανύψηλο Ουόλτερ Ταβάρες: "Θα πρέπει να τρέξουμε. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως καρφώνει, χωρίς να πηδήξει καν! Έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό το κομμάτι, για να μην μας κάνει ότι και στη Μαδρίτη, για να βγάλουμε έναν τέτοιο γίγαντα εκτός παιχνιδιού".

Στα συν για τον Παναθηναϊκό και η παρουσία του κόσμου και ο Έλληνας σέντερ το γνωρίζει καλά: "Ο κόσμος είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Εμείς θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε θα που θα είναι κοντά μας και αυτή τη φορά!"

https://www.youtube.com/watch?v=Ef6YfOcFIuo

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ