16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Βολιδοσκόπησε Κόρνερ η ΑΕΚ!

Το θέμα του προπονητή παραμένει σε εκκρεμότητα στην ΑΕΚ κι ο λόγος φαίνεται πως είναι η διάθεση της διοίκησης να περιμένει λίγες μέρες ακόμα ώστε να εξαντλήσει τις πιθανότητές της για τον Δημήτρη Πρίφτη. Όπως σας έχει ενημερώσει το basketa.gr, αυτός είναι η πρώτη επιλογή, ωστόσο δεν μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του πριν ολοκληρώσει τις φετινές υποχρεώσεις του με την Ούνιξ. Αυτό θα συμβεί την Κυριακή, οπότε τελειώνει το φάιναλ φορ της VTB. Άρα εξελίξεις μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε από την άλλη εβδομάδα. 

Πάντως οι πιθανότητες να πει το "ναι" ο Πρίφτης παραμένουν λίγες για πολλούς και διάφορους λόγους. Γι' αυτό η ΑΕΚ συνεχίζει εκ παραλλήλου την έρευνά της και στην ευρωπαϊκή αγορά, δεδομένου ότι οι εναλλακτικές λύσεις στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικές μέρες η ΑΕΚ έκανε κρούση στον Αυστριακό Ραούλ Κόρνερ, τη δουλειά του οποίου είχε τη δυνατότητα να δει φέτος από πρώτο χέρι, δεδομένου ότι αντιμετώπισε δύο φορές στη διάρκεια της κανονικής περιόδου του BCL την ομάδα του, την γερμανική Μπαϊρόιτ. Ο Κόρνερ είναι εξαιρετικά πετυχημένος τα τελευταία δύο χρόνια στην Μπαϊρόιτ, άσχετα αν φέτος απέτυχε να προχωρήσει στα πλέι οφ της Μπουντεσλίγκα πέρα από τον πρώτο γύρο, ενώ έχει συμβόλαιο μαζί της και για του χρόνου. 

Αυτό ήταν το πρώτο εμπόδιο στην προοπτική συνεργασίας του με την ΑΕΚ. Το δεύτερο και πιο βασικό ήταν η διαφωνία των δύο πλευρών στο οικονομικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κόρνερ ήταν διατεθειμένος να συζητήσει το θέμα του buy out προκειμένου να αποδεσμευθεί από την Μπαϊρόιτ και μάλιστα δέχθηκε να συναντήσει από κοντά άνθρωπο της ΑΕΚ στη Βιέννη για να τα που πιο διεξοδικά. Το ραντεβού, όμως, δεν έγινε ποτέ, διότι παρατηρήθηκε τελικά μεγάλη απόσταση στο οικονομικό, που κρίθηκε ότι δεν θα μπορούσε να γεφυρωθεί. Έτσι η περίπτωσή του δεν προχώρησε.

Η ΑΕΚ ρώτησε και για έναν ακόμα προπονητή του γερμανικού πρωταθλήματος και του BCL, τον Τζον Πάτρικ, που επίσης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην Λούντβιγκσμπουργκ (φιναλίστ του φάιναλ φορ του BCL), ωστόσο το κασέ του ήταν πολύ υψηλό και δεν επικοινώνησε καν μαζί του.

Παρά το ότι, πάντως, οι περιπτώσεις των δύο αυτών προπονητών δεν προχώρησαν, η ΑΕΚ συνεχίζει να ψάχνει στην ευρωπαϊκή αγορά και, όπως ακούγεται, βρίσκεται σε επαφή αυτές τις μέρες με έναν ακόμα προπονητή, περιμένοντας να δει ποιες εξελίξεις θα δρομολογηθούν με τον Δημήτρη Πρίφτη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ