21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Βλέπει Τοκότο η ΑΕΚ (vid)

Ο Λούκα Μπάνκι αναμένεται τις αμέσως προσεχείς μέρες στην Αθήνα (πιθανώς την Κυριακή) για να δρομολογήσει οριστικές εξελίξεις σε κάποιες από τις ανοικτές μεταγραφικές υποθέσεις της ΑΕΚ, ωστόσο και από την Ιταλία, όπου βρίσκεται συνεχίζει την αναζήτηση και βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με το επιτελείο της Ένωσης στην Αθήνα.

Το αρχικό πλάνο έχει διαφοροποιηθεί ελαφρώς, καθώς ο Ιταλός προπονητής φαίνεται πως προτιμά να έχει ξένο παίκτη σε όλες τις θέσεις της πεντάδας. Άρα και στη θέση "3", η οποία αρχικά προοριζόταν να καλυφθεί από τους Χάρη Γιαννόπουλο και Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Αυτό σημαίνει, εκτός του ότι ο Βασιλόπουλος πολύ δύσκολα θα μείνει πια στην ΑΕΚ, και ότι αναζητείται ένα ξένο "τριάρι".

Κι ένας παίκτης που έχει τραβήξει την προσοχή του Μπάνκι αγωνιζόμενος σε αυτή τη θέση είναι ο Τζέι Πι Τοκότο (25, 2,01). Απόφοιτος του Νορθ Καρολάινα και επιλογή των Σίξερς στο νούμερο 58 του ντραφτ του 2015, ο οποίος όμως δεν έχει παίξει ποτέ στο ΝΒΑ. Τα δύο πρώτα χρόνια της επαγγελματικής καριέρας του τα πέρασε στη G-League, ενώ αυτή τη σεζόν αγωνίστηκε στην Αυστραλία με τους Περθ Ουάιλντκατς. 

Είναι καλός σκόρερ, με σπουδαία αθλητικά προσόντα, καλός ριμπάουντερ, όχι καλός σουτέρ, ενώ και η άμυνά του είναι ένα θέμα που εξετάζει ο Μπάνκι, διότι θέλει έναν παίκτη σε αυτή τη θέση που να διακρίνεται για την άμυνά του. 

Ο Τοκότο, του οποίου η μητέρα είναι από το Καμερούν, βρίσκεται στο Λας Βέγκας αυτό τον καιρό και αγωνίζεται με τους πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στο summer league.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ