19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Βλέπει τετράδα με…δώρο από το ΣΕΦ

Ένα ξέσπασμα προς το τέλος του ημιχρόνου ήταν αρκετό για τον Άρη για να κάμψει την αντίσταση του Απόλλωνα Πάτρας στο Αλεξάνδρειο (79-70) και να μείνει σε τροχιά τετράδας.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη περιμένουν πλέον το δώρο από τον Ολυμπιακό αύριο στο ΣΕΦ, όπου οι πρωταθλητές Ελλάδος φιλοξενούν τον ΠΑΟΚ, καθώς με ήταν του Δικεφάλου ο Αρης θα μείνει μόνος στην τετράδα με ένα βαθμό από τον συμπολίτη του και δύο από τον Κολοσσό που έπεσε θύμα έκπληξης χάνοντας όπως και πέρυσι από το Λαύριο στη Ρόδο.

Ο Αρης υστερεί στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ (έχει δύο ήττες) και για αυτό θέλει να είναι τουλάχιστον έναν βαθμό πάνω. Πλέον οι Κίτρινοι πάνε στο Λαύριο προτελευταία αγωνιστική και στο φινάλε φιλοξενούν την ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει να παίξει και με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Αρα είναι στο χέρι τους να κρατήσουν την 4η θέση, καθώς έχουν σαφώς καλύτερο πρόγραμμα.

Οι γηπεδούχοι με τον νεαρό πλέι μέικερ Δημήτρη Φλιώνη να οδηγεί επιθετικά την ομάδα του πήραν από την αρχή ένα προβάδισμα (25-14 στο πρώτο δεκάλεπτο) και έδειξαν ότι θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα. Όμως οι Πατρινοί που «καίγονταν» για βαθμούς, στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου πλησίασαν στο καλάθι (28-26) βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους που είχαν όμως απάντηση.

Αρχικά με ένα σερί 10-0 (38-26 στο 16’) και συνολικά 20-1 μέχρι το ημίχρονο όπου οι γηπεδούχοι έφτασαν τη διαφορά στους 20 πόντους (47-27) έχοντας 50% στα τρίποντα (6/12) και 57% στα δίποντα (12/21).

Με τον Φλιώνη να είναι πρώτος σκόρερ (10π.) σε αυτό το διάστημα και να ακολουθούν ο Τζάκσον (8π.) και οι Κάμινγκς και Καββαδάς (από 7).

Σε αυτό το πρώτο μέρος οι Πατρινοί του Θανάση Σκουρτόπουλου, απλά παρακολουθούσαν χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης κράτησε άνετα τη νίκη (προηγήθηκε και 65-50 στο 30’) καθώς όποτε μείωνε ο Απόλλωνας με Μπάρτ και Χίκει (έφτασε μέχρι το -11, στο 65-54 λίγο μετά την έναρξη της 4ης περιόδου) οι γηπεδούχοι ξέφευγαν και πάλι με 12-15 πόντους.  

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Γουίλ Κάμινγκς με 15 πόντους, 5 ασίστ και 2 ριμπάουντ, ήταν αυτός που έβαλε τέλος σε κάθε φιλοδοξία του Απόλλωνα Πάτρας στο δεύτερο ημίχρονο.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα 11 επιθετικά ριμπάουντ που πήραν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να μην επιτρέψουν στον Απόλλωνα να μπει κάποια στιγμή στο παιχνίδι. Επίσης οι 13 ασίστ των γηπεδούχων (τις 5 μόνο είχε ο Κάμινγκς) έκαναν πιο εύκολη την υπόθεση νίκη.

 

 

 

Μπορείτε να δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ