27.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

«Βλέπει» βάθρο ο Γκομπέρ

Ο Ρούντι Γκομπέρ δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την άνοδο της Γαλλίας στο βάθρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, που θα λάβει χώρα στην Κίνα.

Ο 27χρονος σέντερ των Γιούτα Τζαζ θα ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στα ασιατικά παρκέ, στο μεγάλο φετινό «ραντεβού» (31/08-15/09). Ο στόχος του, μάλιστα, είναι υψηλός, καθώς θέλει να προσθέσει ακόμα ένα μετάλλιο στη συλλογή του μετά το χάλκινο τόσο στην προηγούμενη διοργάνωση στην Ισπανία όσο και στο Ευρωμπάσκετ 2015. «Δεν πάμε απλώς για να παίξουμε. Πηγαίνουμε για να προσπαθήσουμε και να κερδίσουμε τη μεγαλύτερη ανταμοιβή. Είναι ένα μεγάλο όνειρο να κερδίσω ένα ολυμπιακό μετάλλιο ή στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας κι αυτό θέλουμε να επιδιώξουμε», παραδέχθηκε ο Γάλλος διεθνής.

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, θυμήθηκε και την «παρθενική» εμφάνισή του με την πρώτη ομάδα των «τρικολόρ», στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: «Για εμένα το "κλειδί" εκείνου του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν όταν επικρατήσαμε της Ισπανίας μέσα στο σπίτι της στα προημιτελικά. Ήμασταν το αουτσάιντερ, γνωρίζαμε ότι είχαν πλήρη ομάδα, ήταν στη χώρα τους και δεν είχαν χάσει κανένα παιχνίδι μέχρι τότε. Εμείς, όμως, τους νικήσαμε και ήταν σημείο καμπής στην καριέρα μου, αλλά και ένα τεράστιο συναίσθημα».

Ο Ρούντι Γκομπέρ έχει, επίσης, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του 2011 και του 2012, ενώ ήταν στην προεπιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 αλλά δεν επιλέχθηκε στην τελική δωδεκάδα που αγωνίστηκε στο Λονδίνο, συμμετείχε όμως στο Ρίο Ντε Τζανέιρο τέσσερα χρονιά μετά, με τη Γαλλία να κατακτάει την έκτη θέση. Στην Κίνα, η Εθνική έχει κληρωθεί στο Ζ’ Όμιλο, που θα διεξαχθεί στην πόλη Σεντζέν, και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Γερμανία, τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Ιορδανία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ