18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Βλάχος στο basketa.gr: «Νιώθω απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή μου»

Ο Αρκαδικός μετά το αρνητικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Α2 πήρε την πρώτη του νίκη απέναντι στην Καρδίτσα με 64-58 για την πέμπτη αγωνιστική.

Το basketa.gr επικοινώνησε με τον Λάμπρο Βλάχο του Αρκαδικού ο οποίος μίλησε για την κατάσταση της ομάδας, την σκληρή δουλειά που θα φέρει αποτελέσματα αλλά και για τη προσωπική του..δικαίωση.

Για τον ''σεφτέ'' στις νίκες απέναντι στην Καρδίτσα: «Περιμέναμε αυτόν τον αγώνα πως και πως διότι θέλαμε να ανακάμψουμε ειδικά μετά τις προηγούμενες δυο ήττες η οποίες κρίθηκαν στο καλάθι. Επίσης είχαμε και κάποιες επιστροφές παικτών στις προπονήσεις από τραυματισμούς κάτι που μας ένωσε και μας έκανε να νιώθουμε πολύ καλά μέσα στην εβδομάδα».

Για το αν υπήρχε πίεση πριν τον αγώνα για το αποτέλεσμα: «Όχι πριν τον αγώνα δεν υπήρχε πίεση, ίσα ίσα υπήρχε ψυχολογική στήριξη συνεχώς από όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω από την ομάδα. Σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας ο πρόεδρος και οι προπονητές δεν μας έβαζαν έξτρα πίεση αλλά μας ''έφτιαχναν'' ψυχολογικά όπως έπρεπε γι'αυτό μας βγήκε και στο γήπεδο η καλή δουλειά που έχουμε κάνει».

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές: «Αρχικά ο προφανής μας στόχος είναι να μείνουμε στην κατηγορία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μετά τις δύο ήττες που δεχτήκαμε στο τελευταίο καλάθι αλλά και στο Περιστέρι όπου χάσαμε τελικά με διαφορά, δεν επηρεαστήκαμε διότι πιστεύαμε πως είχαμε καλές εμφανίσεις και αυτό μας έδωσε ώθηση για περισσότερη δουλεία. Πάντα βλέπαμε τα λάθη μας και ξεχνούσαμε το προηγούμενο παιχνίδι ώστε να συγκεντρωθούμε στο επόμενο κάτι το οποίο είναι, βέβαια, δουλεία του προπονητικού τιμ που μας βάζει επιτυχημένα στον σωστό δρόμο».

Τι να περιμένουμε φέτος από τον Αρκαδικό: «Όσοι έχουν έρθει και στα παιχνίδια μας το καταλαβαίνουν ότι είμαστε μία νεανική ομάδα η οποία με βάση και τις αρχές του κόουτς θα δίνει το 1000%. Εμείς θα τα δώσουμε όλα και πιστεύω πως επειδή νιώθουμε και είμαστε καλά στο τέλος θα δικαιωθούμε. Απλά αυτό δεν θα γίνει στις πρώτες αγωνιστικές, όταν τελειώσει και η τελευταία θα κριθούμε».

Για τον αν νιώθει δικαιωμένος με την απόφασή του να αφήσει τον Πανιώνιο για μία νέα αρχή στον Αρκαδικό: « Ήθελα πολύ να βρίσκομαι στον Πανιώνιο αλλά ίσως να μην είχα χρόνο κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμένα φέτος. Γι'αυτό και με την επιλογή μου να έρθω στον Αρκαδικό νιώθω 100% δικαιωμένος επειδή έχω βρει και χρόνο και ρόλο. Επίσης εδώ είναι μια πολύ ωραία οικογένεια, είναι όλοι δίπλα μας, η ομάδα λειτουργεί επαγγελματικά σε οργανωτικό και διοικητικό επίπεδο γιατί ήταν μία ομάδα της Α1 και φαίνεται πως το έχει κρατήσει αυτό. Τέλος, μπορώ να πω ότι έχω πάρει αυτό που μου έλειπε αυτά τα χρόνια και είναι ο χρόνος συμμετοχής που έρχεται μέσα από την δουλειά και την προπόνηση και εδώ ξέρουμε ότι όποιος δουλεύει σκληρά ανταμείβεται».

Τέλος, για τους προσωπικούς του στόχους: « Αρχικά πιστεύω πως οι προσωπικοί στόχοι έρχονται μέσα από τους ομαδικούς. Σιγά σιγά βρίσκω τον ρόλο μου στο πρωτάθλημα γιατί και πέρυσι μπορεί να έπαιζα στην Α2 αλλά ήταν διαφορετικά καθώς μπήκα στην ομάδα πιο μετά. Τώρα είμαι στην ομάδα από την αρχή με βοηθάνε οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου στο να έχω καθημερινά κίνητρο. Θέλω αρχικά να καθιερωθώ σε μία ομάδα της Α2 και από εκεί και πέρα βλέπουμε, να τελειώσει καλά η χρονιά ομαδικά και ατομικά γιατί εάν η ομάδα δεν πάει καλά λίγα πράγματα θα φανούν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ