21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βισκαδουράκης: «Οι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος παραγράφονται»

Ο Εργοτέλης επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες μετά το… διάλειμμα στα τοπικά, όμως έπειτα από λίγες εβδομάδες υποχρεώθηκε να …κατεβάσει πάλι ρολά και να μπει στο καθεστώς… καραντίνας. Οι Κρητικοί στις τρεις αγωνιστικές που πρόλαβαν ν' αγωνιστούν κατάφεραν να βρίσκονται στο 2-1 πανηγυρίζοντας δυο φορές εκτός έδρας (απέναντι σε Τρίπολη και Αίγιο) και να γνωρίσουν μία εντός έδρας ήττα στο Λίντο απέναντι στην Παναχαϊκή.

Από εκεί και έπειτα ελπίζουν να επιστρέψουν σύντομα στην αγωνιστική δραστηριότητα κάτι το οποίο ανέφερε ο Γιάννης Βισκαδουράκης στοpatris.gr. Παρόλα αυτά ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» εξήγησε πως δεν θα είναι τόσο εύκολη υπόθεση και πως οι ομάδες θα είναι σαν να ξεκινούν πάλι από την αρχή.

«Θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλες τις ομάδες η επιστροφή στη δράση που λογικά υπολογίζουμε να γίνει με τη νέα χρονιά πια. Αυτή η περίοδος της διακοπής μοιάζει με καλοκαίρι γιατί δεν κάνουμε απολύτως τίποτα. Έχουμε δώσει φυσικά κάποια προγράμματα στους αθλητές αλλά εναπόκειται στην ατομική τους ευθύνη το πώς θα τα διαχειριστούν. Ουσιαστικά οι τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος παραγράφονται. Θα ξεκινήσουμε σχεδόν από την αρχή, με μία προετοιμασία fast track περίπου δύο εβδομάδων και ελπίζουμε με την πάροδο του χρόνου, να ξαναβρούμε τα πατήματά μας».

Έπεσε έξω στις προβλέψεις σου για το πώς θα εξελιχθεί η αγωνιστική σεζόν;
«Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά δεν περίμενα ότι θα σταματούσαμε τόσο γρήγορα και για τόσο μεγάλο διάστημα όπως φαίνεται, κοντά στους δύο μήνες. Σίγουρα η διακοπή ήταν επιβεβλημένη γιατί η υγεία είναι το πρωταρχικό αγαθό που πρέπει να διαφυλάξουμε όμως θεωρώ ότι χρειαζόταν ένα καλύτερο σχέδιο για να μην επηρεαστούν τόσο πολύ οι ομάδες και οι αθλητές που δούλεψαν σκληρά το καλοκαίρι. Νομίζω ότι η Πολιτεία θα μπορούσε να καλύψει ένα μεγάλο μέρος των τεστ που απαιτούνται κι έτσι να υπάρξει μια πιο ομαλή εξέλιξη στην αγωνιστική περίοδο».

Ο Εργοτέλης ξεκίνησε τη σεζόν με δύο εκτός έδρας νίκες, σε Τρίπολη και Αίγιο ενώ ενδιάμεσα ηττήθηκε στην έδρα του από την Παναχαϊκή. Πώς κρίνει αυτά τα αποτελέσματα ο τεχνικός του;
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, πετύχαμε δύο σημαντικές εκτός έδρας νίκες για τον στόχο της άνετης παραμονής που έχουμε φέτος και δείξαμε ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Σίγουρα θα κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία από αυτές τις εμφανίσεις, είναι μια παρακαταθήκη για μας για τη συνέχεια. Εξίσου σημαντικό είναι ότι σε ένα βαθμό, διαπιστώσαμε μέσα από αυτά τα ματς και το επίπεδο της κατηγορίας. Πριν από το πρώτο τζάμπολ ήμασταν σε αχαρτογράφητα νερά ενώ τώρα ξέρουμε αρκετά πράγματα για τη δυναμική των αντιπάλων μας, τα οποία θα φανούν πολύ χρήσιμα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ