20.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Βισκαδουράκης : «Οι… καιρικές συνθήκες μας στέρησαν τη νίκη»

Ο Εργοτέλης πάλεψε κόντρα στην Παναχαϊκή, την κόπωση και τις καιρικές συνθήκες όμως δεν κατάφερε να βγει νικητής στο δεύτερο παιχνίδι του στις εθνικές κατηγορίες.

Έτσι γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου νότου με 71-66. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του Εργοτέλη, Γιάννης Βισκαδουράκης μίλησε για το παιχνίδι και στάθηκε στις λεπτομέρειες που στέρησαν στην ομάδα του τη νίκη.

Τι πήγε στραβά στο ματς απέναντι στην Παναχαϊκή και ήρθε η ήττα;
«Πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά. Καταρχάς όμως θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί πάλεψαν μέχρι τέλους. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα του ομίλου, αν όχι την καλύτερη μέσα στις δυο καλύτερες ομάδες του ομίλου. Εμείς, χωρίς να αποτελέσει δικαιολογία, είναι αλήθεια, όσο είχαμε τις αντοχές ήμασταν μέσα στο παιχνίδι, ήμασταν μέσα στο σκορ. Η βδομάδα όμως ήταν πάρα πολύ δύσκολη, με τραυματισμούς και χωρίς προπόνηση. Κάναμε μόνο με δυο προπονήσεις λόγω καιρικών συνθηκών και ακαταλληλότητας των γηπέδων εδώ στο Ηράκλειο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει όλους τους φορείς. Με βροχή να μην μπορούμε να κάνουμε προπόνηση. Κάναμε μόνο δυο προπονήσεις. Αυτό μας πήγε πίσω αρκετά στην προετοιμασία του παιχνιδιού και ξαναλέω χωρίς να αποτελεί δικαιολογία, όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο φάνηκε ότι ξεμείναμε από δυνάμεις. Η εμπειρία των παιχτών της Παναχαϊκή φάνηκε στο τέλος και στα κρίσιμα σημεία. Εμείς κάναμε ένα δυο λάθη που θεωρώ ότι ήταν λάθη κούρασης και συγκέντρωσης. Συνεχίζουμε.

Θέλω να πιστεύω ότι την επόμενη φορά θα παρουσιάσουμε ένα ακόμα καλύτερο πρόσωπο. Εύχομαι να κυλήσει ομαλά αυτή η βδομάδα, γιατί αυτές τις δυο βδομάδες, αυτές τις δυο αγωνιστικές όλο και κάτι υπήρχε. Τη μια ο τελικός κυπέλλου μεσοβδόμαδα που μας πήγε πίσω την άλλη η κακοκαιρία. Πρέπει τώρα να ηρεμίσουμε να ξεκουραστούμε, γιατί αυτό που ζήσαμε στην πρώτη αγωνιστική θα το ζήσουμε άλλες έντεκα φορές.

Θέλω να πως ότι είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Μιλώντας και με τα άτομα της Παναχαϊκή , που το κάνανε σήμερα είναι τεράστια κούραση και κόπωση για τον αθλητή αλλά έτσι πρέπει να μάθουμε να ζούμε, έτσι θα ζήσουμε φέτος. Οπότε συνεχίσουμε. Συγχαρητήρια στην Παναχαϊκή, ήταν μια δίκαιη νίκη. Εύχομαι από εδώ και πέρα στο τέλος να παρουσιαζόμαστε πιο έτοιμοι στο τέλος και να μπορούμε να κερδίζουμε τέτοια παιχνίδια. Μόνο καλό έχουν να μας κάνουν και να μας ανεβάσουν επίπεδο».

Δείξατε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στα δυο πρώτα παιχνίδι που παίξατε, που οφείλεται αυτό;
«Είμαστε σ έναν  όμιλο που καμία ομάδα δεν έχει εύκολο είτε εντός είτε εκτός παιχνίδι. Όλα τα παιχνίδια θα πηγαίνουν έτσι στις λεπτομέρειες και γι’ αυτό σας είπα ότι η συγκέντρωση και η φυσική κατάσταση των ομάδων είναι αυτό που θα κρίνει στο τέλος το αποτέλεσμα των παιχνιδιών.

Νομίζω ότι εν διαμέτρου ήταν αντίθετες οι εμφανίσεις μας τις δυο αυτές αγωνιστικές. Στο σημερινό παιχνίδι όσο ήμασταν συγκεντρωμένοι, είχαμε τις αντοχές, όσο τα παιδιά ήταν σε καλή φυσική κατάσταση τα παιδιά ήταν μέσα στο παιχνίδι και πάνω στο σκορ. Όταν κουραστήκαμε, χάσαμε την συγκέντρωση μας και εκεί δώσαμε την ευκαιρία στην Παναχαϊκή να περάσει μπροστά και στις κρίσιμες επιθέσεις των δυο λεπτών να φανούν, πιο άξιοι πιο τυχεροί, πιο συγκεντρωμένοι να κερδίσουν το παιχνίδι. Είναι κάτι όμως που μας προβληματίζει. Θα ψάξουμε στα επόμενα παιχνίδια να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια και να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση».

 

sports-factory.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ