28.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Βιλερμπάν-Φενερμπαχτσέ 84-82: Επέστρεψε στις νίκες με «μαγικό» Τζόουνς (pics,vids)

Σε μία συναρπαστική αναμέτρηση που κρίθηκε στα τελευταία δεύτερόλεπτα , καθώς είχαμε συνολικά 18 εναλλαγές στο προβάδισμα, η Βιλεμπάν κέρδισε την Φενέρ με 84-82 στο Astoballe. Ο Κρις Τζόουνς ήταν φανταστικός με 26 πόντους, που είναι και ρεκόρ καριέρας, έβαλε κρίσιμα καλάθια στο τέλος του αγώνα και έτσι σταμάτησε το αρνητικό σερί πέντε ηττών της ομάδας του. Για τους Τούρκους ο Ακίλε Πολονάρα (23 πόντους ,10 ριμπάουντ) έκανε τα πάντα στο τέταρτο δεκάλεπτο να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του αλλά δεν τα κατάφερε. Στοίχησαν στους φιλοξενούμενους οι τραυματισμοί των Ντε Κολό και Βέσελι κατά τη διάρκεια του ματς. Οι Γάλλοι λοιπόν επέστρεψαν στις νίκες, έφτασαν στο 8-9 μία νίκη πίσω από την 8η Εφές. Από την άλλη πλευρά η Φενέρ έπεσε στο 7-10.

 

Με τους Κρις Τζόουνς και Ντιό να δίνουν το ρυθμό, η ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ πήρε ένα προβάδισμα πέντε πόντων με 15-10. Με τον Ντυσόν Πιέρ όμως να έχει εφτά πόντους, η Φενέρ αντέδρασε και έφερε το παιχνίδι στα ίσια, πριν ο Λακόμπ δώσει στο τέλος του δεκαλέπτου, το ελάχιστο δυνατό προβάδισμα στους γηπεδούχους, 21-20. Στη δεύτερη περίοδο οι Τούρκοι πήραν μια μικρή διαφορά έξι πόντων (33-39), καθώς χτύπησαν τη Βιλερμπάν κάτω από το καλάθι. Ο Ντυσόν Πιέρ συνέχισε να κάνει ζημιά στους Γάλλους με 6/6 δίποντα και 13 πόντους. Η Βιλερμπάν όμως με τον Κρις Τζόουνς (12 πόντους) ως αιχμή του «δόρατος» μείωσε στους τρείς πριν την ανάπαυλα, που βρήκε τις δύο ομάδες στο 43-46. Στην επανάληψη οι Γάλλοι συμμάζεψαν τα λάθη τους και με τον Κρις Τζόουνς να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο πήραν το προβάδισμα. Μελανό σημείο για τους φιλοξενούμενους ο τραυματισμός του Γιαν Βέσελι στον αστράγαλο που αποχώρησε στον πάγκο. Χένρι και Πολονάρα ανέλαβαν αυξημένες αρμοδιότητες και κράτησαν την Φενέρ κοντά στο σκορ, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει 64-60. Νωρίς νωρίς στο τέταρτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με οχτώ. Όμως ο Πολονάρα είχε διαφορετική άποψη. Σημείωσε 13 πόντους έβαλε την Φενέρ στο παιχνίδι και ισοφάρισε σε 81-81 ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Τζόουνς σημείωσε καλάθι για το 83-81 ενώ στη συνέχεια ο Γκουντουριτς υπέπεσε σε λάθος. Έπειτα όλα κρίθηκαν στη ρουλέτα των βολών με τη Βιλερμπάν να χειρίζεται την κατάσταση και να φτάνει στο πολυπόθητο ροζ φύλλο αγώνα.

 

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ: Μάρκο Γκούντουριτς. Ο Σέρβος γκαρντ σημείωσε μεν 10 πόντους αλλά ήταν άστοχος στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Είχε 3/9 σουτ ενώ έκανε και το κρίσιμο λάθος στο τέλος που στοίχησε στην ομάδα του να διεκδικήσει τη νίκη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Και οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη 15-18 ενώ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ καθώς είχαν 31 έντεκα παραπάνω από τους Γάλλους. Παρόλα αυτά δεν έφτασαν, διότι ήταν άστοχοι έξω από τα 6,75 μόλις 21% ενώ η Βιλερμπάν είχε 38% που σε μία τόσο κλειστή «μάχη» έκρινε το αποτέλεσμα.

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ