20.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Βιλερμπάν-Ούνικς 85-82: Συνεχίζει ακάθεκτη με καυτό Τζόουνς (pics+vids)

Με ένα ξέσπασμα στην 3η περίοδο, η Βιλερμπάν άντεξε στην αντεπίθεση της Ούνικς στο τέλος και πήρε τη νίκη με 85-82  στο Astroballe, με έναν φανταστικό Κρις Τζόουνς που είχε 25 πόντους . Από κοντά και ο Ντέιβιντ Λάιτι που πρόσθεσε άλλους 19,ενώ ο Κώστας Αντετοκούμπο έμεινε σε ρηχά νερά με 4 πόντους και 1 ριμπάουντ. Αξιοθαύμαστος ήταν και ο Μάριο Χεζόνια με τον Κροάτη να έχει 27 πόντους για τους φιλοξενούμενους. Έτσι λοιπόν οι Ρώσοι έμειναν χωρίς εκτός έδρας νίκη, ενώ οι Γάλλοι παρέμειναν στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι με τον γρήγορο ρυθμό που συνηθίζουν να δίνουν στις αναμετρήσεις τους, πήραν νωρίς κεφάλι στο σκορ με το αρχικό 8-0. Η Ούνικς όμως δεν πανικοβλήθηκε, βρήκε πόντους στον αιφνιδιασμό απο λάθη των αντιπάλων τους και έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 21-24.  Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες ήταν νευρικές, με αρκετά άστοχα σουτ εκατέρωθεν. Η Βιλερμπάν όμως προς το τέλος του ημιχρόνου, βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα με τον Κρις Τζόουνς (15 πόντους) με αποτέλεσμα να πάρει και πάλι το προβάδισμα, με τις ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 39-36. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γάλλοι μπήκαν δυναμικά, πήραν «φωτιά» απο το τρίποντο (5 στον αριθμό) και με τον Ντέιβιντ Λάιτι να έχει 10 πόντους σε αυτό το διάστημα, η Βιλερμπάν ξέφυγε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με διψήφια διαφορά. Με τον Μάριο Χεζόνια όμως, να παίρνει μπρος, οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο -8. Στην τελευταία περίοδο οι Ρώσοι δεν περέδωσαν τα όπλα και με κύριο εκτελεστή τον Χεζόνια έμειναν κοντά στο παιχνίδι. Ο Οκόμπο,που μέχρι εκείνο το σημείο τον είχε περιορίσει η άμυνα της Ούνικς, κράτησε μπροστά τους γηπεδούχους με 3 σερί καλάθια. Όλα κρίθηκαν λοιπόν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Με το σκορ στο 85-79 και 30"πριν τη λήξη, η ομάδα του Καζάν έχασε τρία σερί τρίποντα, με τον Τζόουνς να κλειδώνει έπειτα με δύο εύστοχες βολές, το έκτο ροζ φύλλο αγώνα για την έκπληξη μέχρι στιγμής της διοργάνωσης, Βίλερμπάν.   

 

 

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ: Ο Ελι Οκόμπο. Ο πρώτος σκόρερ της φετινής Γιούρολιγκ, τα βρήκε σκούρα απο την άμυνα των Ρώσων πάνω του. Στο κρίσιμο σημείο όμως ήταν εκεί, πάνω που η Βιλερμπάν άρχισε να βραχυκυκλώνει, πήρε την ευθύνη πάνω του και με 6 σερί πόντους έβγαλε το άγχος απο τις πλάτες των συμπαικτών του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε μία κλειστή αναμέτρηση οι δέκα περισσότερες βολές που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι ήταν καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη. Παρόλο λοιπόν τα 15 λάθη τους και τις λιγότερες τελικές πάσες σε σχέση με την Ούνικς η βοήθεια από την γραμμή της «φιλανθρωπίας» ήταν πολύτιμη.   

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ