27.1 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Βιλερμπάν-Μπαρτσελόνα 60-80: «Μαγικός» Λαπροβίτολα στο Astroballe (pics,vids)

Σε μια αναμέτρηση όπου οι αμυντικές επιδόσεις και η δύναμη είχαν την τιμητική τους, η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε της Βιλερμπάν με 60-80 στο Astroballe. Ο Νίκολας Λαπροβίτολα ήταν εκπληκτικός έξω από τα 6.75, έβαλε 25 πόντους με 7 τρίποντα και οδήγησε στη νίκη τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο ημίχρονο. Για τους Γάλλους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ελί Οκόμπο με 17, ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο είχε κάποιες εξάρσεις στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν συνέχισε το ίδιο καλά και τελείωσε την αναμέτρηση με 8 πόντους και 3 κλεψίματα.Αυτή ήταν η τρίτη σερί ήττα για τους Γάλλους και μετά το καλό τους ξεκίνημα, έπεσαν πλέον στο 6-5, ενώ η Μπάρτσα έκανε το 2/2 στη "διαβολοεβδομάδα" και ισοβαθμεί στην κορυφή με την Ρεάλ Μαδρίτης στο 9-2. 

 

 

Η Μπαρτσελόνα μπήκε με ένα σκοπό στην αναμέτρηση και αυτός ήταν να αποτρέψει τον γρήγορο ρυθμό που δίνει η Βιλερμπάν στα παιχνίδια της. Οι φιλοξενούμενοι το κατάφεραν αυτό στο πρώτο δεκάλεπτο και πήραν ένα προβάδισμα δέκα πόντων με την πρώτη περίοδο να λήγει 9-19. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να επιβάλει τον ρυθμό της στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου και προηγήθηκε με 9-24. Οι Γάλλοι όμως αντέδρασαν, έβγαλαν ενέργεια στην άμυνα και με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να δίνει λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ, μείωσε τη διαφορά στο -1 πριν την ανάπαυλα. Ένα καλάθι του Ρόκας Γιοκουμπάιτις λίγο πριν εκπνοή του ημιχρόνου, έγραψε το 28-31 υπέρ της Μπάρτσα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «Καταλανοί» ξεκίνησαν με ένα κρεσέντο έξω από τα 6.75,  βάζοντας τέσσερα σερί τρίποντα. Η Βιλερμπάν όμως αντέδρασε και πάλι δεν άφησε την Μπαρτσελόνα να ξεφύγει και στη συνέχεια είχαμε την προσωπική μονομαχία του Ελί Οκόμπο με τον Νίκολα Μίροτιτς. Οι δύο αθλητές απαντούσαν ο ένας στα καλάθια του άλλου με τον Γάλλο γκαρντ να έχει 11 πόντους σε αυτό το διάστημα ενώ ο Μίροτις 10 αντίστοιχα. Στα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου ο Λαπροβίτολα με δύο δικά του τρίποντα έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού με το 47-62 της τρίτης περιόδου. Ο Αργεντινός γκάρντ συνέχισε να «πυροβολεί» το καλάθι των γηπεδούχων και στην τέταρτη περίοδο. Με το έβδομό του τρίποντο,έδωσε το μεγαλύτερο προβάδισμα στην αναμέτρηση για  την Μπαρτσελόνα,  το+23 (49-72) και έβαλε τις βάσεις για την άνετη επικράτηση. Οι φιλοξενούμενοι έπειτα έλεγξαν το ρυθμό, η Βιλερμπάν παρέδωσε τα «όπλα» και κάπως έτσι η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έφτασε στην 9η νίκη της στη φετινή διοργάνωση.

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Νίκολα Λαπροβίτολα φυσικά. Ο Αργεντινός σημείωσε 20 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, έβαλε τέσσερα τρίποντα στην τρίτη περίοδο και δίκαια ήταν ο MVP της αναμέτρησης. Διέλυσε κάθε ελπίδα των Γάλλων για νίκη και τελείωσε την αναμέτρηση με 7/12 τρίποντα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς αλλά τα διπλάσια τρίποντα που σημείωσαν (12) σε σχέση με τους γηπεδούχους, αλλά και η απόλυτη υπεροχή τους στα ριμπάουντ (40-27) μαρτυρούν την τελική διαφορά και έκβαση της αναμέτρησης.

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ