19 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Βιδορέτα: “Ήρθαμε να αλλάξουμε την ιστορία”

Μέχρι στιγμής το τρόπαιο του Basketball League καταλήγει στην ομάδα που φιλοξενεί το φάιναλ φορ. Το 2017 ήταν η Τενερίφε στα Κανάρια Νησιά και πέρυσι η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ οι τροπαιούχοι. Φέτος η Τενερίφε θέλει να ξανασηκώσει την κούπα, αυτή τη φορά όμως ως φιλοξενούμενη. Και σε αυτό στάθηκε στις δηλώσεις του ο κόουτς Τσους Βιδορέτα:

"Συγχαρητήρια σε όλους του κόουτς που είναι εδώ. Είχαμε μεγάλο κίνητρο να βρεθούμε εδώ. Κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει τον τίτλο. Θέλουμε να αλλάξουμε την ιστορία. Θέλουμε να είμαστε η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει τον τίτλο χωρίς να είναι διοργανώτρια.

Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε την ιστορία αφού στην Ισπανία, εμείς, και στην Ελλάδα η ΑΕΚ, κατέκτησαν τον τίτλο οι διοργανωτές", είπε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αντίπαλο της Τενερίφε στον ημιτελικό, την οικοδέσποινα Αντβέρπ:

"Το small ball που χρησιμοποιεί η Αντβέρπ είναι στην κορυφή σε όλον τον κόσμο. Εμείς προσπαθούμε να αμυνθούμε καλά απέναντι σε τέτοια σχήματα. Το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε ομαδικά, διότι η Αντβέρπ είναι μία πολύ καλή ομάδα και όχι μόνο ατομικά. Αν δεν είχαν καλή ομάδα, δεν θα ήταν εδώ. Διαθέτουν 12 παίκτες, το έδειξαν σε όλα τα παιχνίδια τους, έχουν σύστημα σε επίθεση και άμυνα. Πρέπει να παίξουμε στο μάξιμουμ επί 40 λεπτά.

Για να κερδίσεις έναν τίτλο πρέπει να έχεις και τύχη. Η μπάλα κάποιες φορές μπαίνει μέσα και κάποιες άλλες πετάγεται έξω από τη στεφάνη. Είναι σημαντικό να είσαι σταθερός στην απόδοσή σου, αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει να έχεις και λίγη τύχη για να νικήσεις".

Ο Νίκο Ριτσότι από την πλευρά του θυμήθηκε το ξεκίνημα της προσπάθειας της ομάδας στο φετινό BCL: 

"Σημαίνει πολλά για εμάς η παρουσία μας σε αυτό το φάιναλ φορ. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοί μας στον ημιτελικό, η Αντβερπ, έχουν πολύ καλή ομάδα και ο κόσμος θα είναι ένα επιπλέον όπλο που θα αυξήσει την ενέργεια τους. Μετά το πρώτο παιχνίδι με τον Προμηθέα αντιμετωπίσαμε μία πρόκληση. Έπρεπε να καλύψουμε μία σημαντική διαφορά. Ήμασταν συγκεντρωμένοι όμως. Αποδείξαμε ότι θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Η Χάποελ ήταν μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Παίξαμε μαζί, παίξαμε ως ομάδα και τώρα είμαστε εδώ. Θέλουμε να απολαύσουμε αυτή τη στιγμή".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ