22.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Βετούλας στο Basketa.gr: “Σε τέτοια παιχνίδια καλύτερα να παίζεις…”

Στην καριέρα του ως παίκτης, ο Νίκος Βετούλας είχε παίξει πολλά παιχνίδια που κρίθηκαν στην παράταση ή στο τελευταίο σούτ. Μην ξεχνάμε μεταξύ άλλων και τον τελικό κυπέλλου του 1997 στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό όπου κρίθηκε με καλάθι του Παπανικολάου στη λήξη (80-78) κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας στον οποίο αγωνιζόταν τότε ο νυν προπονητής του Κολοσσού Ρόδου, που είδε την ομάδα του να κάνει σεφτέ χθες στις νίκες σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι κόντρα στην Κύμη που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση.

Δεν χρειάστηκε λοιπόν παρά δευτερόλεπτα για να τοποθετηθεί στο Basketa.gr σχετικά με το από που είναι καλύτερο να ζεις τέτοια παιχνίδια.

"Σαφώς σαν παίκτης, καθώς πρέπει να κοιτάξεις τον εαυτό σου, να συγκεντρωθείς να ηρεμήσεις και να προσπαθήσεις να δώσεις το καλύτερο. Ως προπονητής είναι πολύ πιο δύσκολο, σπάει το στομάχι σου, πρέπει να μείνεις όμως με καθαρό μυαλό και να καθοδηγήσεις μετά τους παίκτες σου. 

Να τιθασεύσεις τον θυμό, τη χαρά, την ελπίδα, τα πάντα για να κοουτσάρεις όσο γίνεται περισσότερο με κρύο αίμα. Για αυτό λέω σε τέτοια παιχνίδια καλύτερα να τα παίζεις ως παίκτης" !

Τα συναισθήματα στο συγκεκριμένο παιχνίδι με την Κύμη όμως θύμιζαν καρδιογράφημα καθώς όπως λέει ο έμπειρος κόουτς: "Αλλαζαν κάθε δευτερόλεπτο, ιδιαίτερα προς το τέλος. Εκεί που προηγηθήκαμε με τέσσερις πόντους στην πρώτη παράταση και δεν τελειώσαμε το παιχνίδι, δεν σας κρύβω είναι από τις στιγμές που περνάει από το μυαλό σου ότι μπορεί και να χάσεις το παιχνίδι.

Ομως ευτυχώς τα παιδιά είχαν άρνηση στο να χάσουν, δεν το δέχονταν και είναι μεγάλη υπόθεση που δύο φορές γυρίσαμε το παιχνίδι οδηγώντας το στο τέλος στην 1η και στη 2η παράταση βγάζοντας μάλιστα στη συνέχεια άμυνα" λέει ο Νίκος Βετούλας, που φυσικά όπως και όλοι (συμπαίκτες και αντίπαλοι) ταράχτηκαν με την εικόνα του Κουίνσι Ντιγκς, να καταρρέει την ώρα που τον οδηγούσαν οι συμπαίκτες του προς τον πάγκο, καθώς είχε νοιώσει αδιαθεσία προς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Εκείνη τη στιγμή και ο κόουτς δεν μπορούσε να το πιστέψει:

"Είναι να μην ταραχτείς δεν είναι απλό πράγμα και έχεις την ανησυχία για το παλλικάρι και εύχεσαι πρώτα απ' όλα να είναι καλά. Αυτό ήταν το μόνο που μας ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή. Σοκαριστήκαμε όλοι και σαφώς μας επηρέασε, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν κατ' ευχήν. Μάλλον δεν είχε φάει καλά και έπαθε λιποθυμία υπογλυκαιμίας, μίλησε μαζί του ο γιατρός στο νοσοκομείο και ήταν πολύ καλά, ενώ του μετέφερε και το ότι η ομάδα νίκησε" τονίζει ο τεχνικός του Κολοσσού που χαρακτήρισε την πρώτη νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα: 

"Πραγματικό άθλο κάτω από τις συνθήκες που έγινε. Ηταν το σόκ με τον Κουίνσι, είχαμε νοκ άουτ πριν το παιχνίδι το Δημάκο και κατά τη διάρκεια αυτού τον Ντούρεν που υπέστη διάστρεμμα. Ε λοιπόν εάν κάποιος μου έλεγε ότι θα συμβούν όλα αυτά αλλά θα νικήσουμε δεν θα τον πίστευα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γιατί υπερέβαλαν εαυτό"

Ο Δημήτρης Μαυροειδής πριν από λίγα χρόνια είχε ακούσει άσχημα νέα, ότι το πιθανότερο είναι να μην ξαναπαίξει μπάσκετ όταν και έφυγε από τον Ολυμπιακό. Από τότε άρχισε την προσπάθεια να επανέλθει και λες και κάθε χρόνο έβαζε στόχο να τους διαψεύδει όλους και να παρουσιάζεται όλο και καλύτερος. Χθες έκανε εκπληκτικά πράγματα και ο προπονητής του επισημαίνει:

"Είναι τρομερό το να βλέπεις αυτό το παιδί να παίζει με τέτοιο τρόπο, να τα δίνει όλα και να έχει τέτοια αυταπάρνηση και πάθος ειδικά όταν έχει περάσει τέτοια περιπέτεια. Είναι το καλύτερο παράδειγμα για όλους μας. 

Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα τελικού για μας, αλλά καταφέραμε να το πάρουμε κόντρα και στις αντιξοότητες και αυτό δείχνει και το χαρακτήρα αυτών των παιδιών και της ομάδας γενικότερα".

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ