13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βεζένκοφ: Ο Ολυμπιακός, το NBA και η επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα

Σε μέσο της Βουλγαρίας φιλοξενήθηκαν πατέρας και γιος Βεζένκοφ, με τον Σάσο και τον Σάσα Βεζένκοφ να μιλάνε μεταξύ άλλον για την παρουσία του Αλέξανδρου στον Ολυμπιακό, την ανανέωση του συμβολαίου του αλλά και το τι επιφυλλάσει το μέλλον.

Οι δύο Βούλγαροι αθλητές φιλοξενήθηκαν από το kodsports.bg, και μίλησαν για διάφορα θέματα της πορείας τους στο μπάσκετ, ενώ όπως ήταν λογικό, η συζήτηση στράφηκε στην παρουσία του Σάσα στον Ολυμπιακό.

Για την αποτίμηση της φετινής σεζόν, είπε: "Είμαι και δεν είμαι ευχαριστημένος με την πορεία μου. Η ομάδα μου δεν κατάφερε να μπει στην οκτάδα, που ήταν πολύ σημαντικό, καθώς ήταν ο μοναδικός μας στόχος για φέτος, αφού δεν συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα. Από τη στιγμή που δεν πετυχαίνεις τους ομαδικούς σου στόχους, οι ατομικοί είναι δευτερεύοντες. Προφανώς και έδειξα ότι δούλεψα, αλλά στο τέλος της ημέρας το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ"

Για την πιθανότητα του άλματος του γιου του στο NBA, ρωτήθηκε ο Σάσο Βεζένκοφ : "Ο Σάσα πήρε από μικρός την μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα. Τα σχέδια μας ήταν διαφορετικά, αλλά επέμεναν. Ο στόχος μας είναι φυσικά να πάει στο ΝΒΑ και είμαι πεπεισμένος ότι αν πάει, θα παραμείνει κιόλας. Εϊναι έτοιμος, απλά το θέμα είναι το πότε θα γίνει αυτό!"

Για την απόφαση μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα Ελλάδας: "Αυτό το θέμα έχει συζητηθεί πολύ από το 2019 μέχρι σήμερα. Είναι μεγάλη κουβέντα. Οι πρόεδροι το αποφάσισαν, ο κόσμος το στήριξε. Εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Έχει θετικά και αρνητικά. Παίζαμε με τον Παναθηναϊκός έξι ή επτά φορές, τώρα γίνεται μόνο δύο. Είναι πιο ενδιαφέρον έτσι. Από την άλλη, έχουμε μία βδομάδα κενό μεταξύ των αγώνων, προετοιμαζόμαστε καλύτερα μεν, αλλά όλοι προτιμούμε τα παιχνίδια από τις προπονήσεις κι αυτό είναι γεγονός. Αλλά νομίζω ότι από του χρόνου τα πράγματα θα γίνουν όπως παλιά και ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στο πρωτάθλημα"

Ποιοι είναι οι στόχοι του; "Θέλω να μείνω υγιής. Προπονούμαι, το ίδιο σκληρά όπως έκανα και πέρυσι και θέλω να είμαι 100% για τη νέα σεζόν. Αυτή τη σεζόν θέλω να καταφέρω τους στόχους μου με τον Ολυμπιακό και να κάνουμε όλα όσα δεν μπορέσαμε τα τελευταία χρόνια."

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ