19 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Βεζένκοφ: «Ο Μίλου είναι ο κορυφαίος σέντερ»

Ο Σάσα Βεζένκοφ έγραψε στο blog του στην Ευρωλίγκα, με τον Ολυμπιακό να έχει εστιάσει ήδη στην αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής με την Φενέρμπαχτσε. Ο «ερυθρόλευκος» φόργουορντ είχε πολλά να πει για τον τρόπο που προσεγγίζει τα παιχνίδια ο ίδιος και η ομάδα, την Φενέρ του Σλούκα και του Ομπράντοβιτς, τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά και τον Γιώργο Μπόγρη και την ετοιμότητα που απαιτείται από όλους ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα.

«Νικήσαμε σε έξι από τα οχτώ τελευταία παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και προερχόμαστε από μια σημαντική νίκη απέναντι στην Χίμκι. Είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, καθώς έπρεπε να δώσουμε πέντε αγώνες σε εννέα μέρες με το ελληνικό πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα, οπότε θέλαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για εμάς. Όλοι μπορούν να δουν πόσο ενδιαφέρουσα είναι η Ευρωλίγκα φέτος. Είναι πολύ ανταγωνιστική και όλες οι ομάδες είνα πραγματικά επικίνδυνες. Προσπαθούμε να πάρουμε όσο περισσότερες νίκες μπορούμε, ειδικά εντός έδρας και να δίνουμε το 100% κάθε μέρα. Πήγαμε καλά αμυντικά απέναντι στην Χίμκι. Καταφέραμε να περιορίσουμε την επίθεσή της και παίξαμε καλά συνολικά, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό ήταν το κλειδί και αυτό είναι η ταυτότητά μας: Η άμυνα! Θέλουμε να ξέρουν όλοι πως παίζουμε δυνατη, αποτελεσματική άμυνα. Ξέραουμε πως είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Θέλουμε να παίζουμε δυνατά και να περιορίζουμε τους αντιπάλους μας.

Προσωπικά είχα ένα καλό παιχνίδι με την ίμκι, αλλά η νίκη της ομάδας έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Πάντα προσπαθώ να είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα, αλλά μπορεί κάποια μέρα να είμαι εγώ, κάποια άλλη μέρα κάποιος άλλος παίκτης. Μου αρέσει πολύ να παίζω με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, καταλαβαινόμαστε πολύ καλά και νιώθω άνετα με όλους στο παρκέ, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να βοηθήσω την ομάδα να φτάνει σε νίεκς. Όταν νικάμε όλοι είμαστε χαρούμενοι και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όλοι παίζουν το ρόλο τους, είτε είναι σκορ, είτε ριμπάουντ, είτε πάσες, είτε παίζοντας άμυνα. Όλοι πρέπει να ξέρουν το ρόλο τους. Όσο για τον Μιλουτίνοφ, δεν έπαιξε στην «διπλή» εβδομάδα και άλλοι παίκτες βγήκαν μπροστά. Όπως ο Μπογρίνιο, που πραγματικά βοήθησε την ομάδα. Όταν παίζει ο Νίκολα η όλη δομή της ομάδας αλλάζει. Είναι πραγματικά εκκπληκτικός φέτος και κατά τη γνώμη μου κορυφαίος σέντερ στην Ευρωλίγκα αυτή τη στιγμή. Βοηθάει την ομάδα με όποιον τρόπο μπορεί. Είναι προνόμιο να έχεις έναν τέτοιο παίκτη, αλλά και πάλι, πρόκειται για ομαδική προσπάθεια. Δεν θα ήταν δίκαιο να αναφερθούμε μόνο σε έναν παίκτη. Όλοι οι παίκτες ξέρουν το ρόλο τους και προσπαθούν να κάνουν αυτό που πρέπει, κάτι που είνα βασικό για την επιτυχία της ομάδας.

Ανάφερα τον Μπογρίνιο, ο οποίος είναι φυσικά ο Γιώργος Μπόγρης. Έχει πολλά παρατσούκλια, όχι μόνο το Μπογρίνιο, αλλά και το Sabogris (όταν κάνει μια καλή πάσα σαν τον Άρβιντας Σαμπόνις) ή το Bogritzki (όταν κάνει αυτό το fallaway σουτ όπως ο Ντιρκ Νοβίτζκι). Μπορεί να ντυθεί με διαφορετικούς ρόλους κάθε βράδυ. Έχει τόσα παρατσούκλια, οπότε δύσκολα χρησιμοποιείς μόνο ένα. Χρησιμοποιεί και το La Bogrita όταν κάνει αυτό το floater Το βασικό όμως είναι το Bogrinho. Είναι το όνομά του στο twitter και στο instagram. Του αρέσει να παίζει με τις λέξεις. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς, γιατί είναι πάντα εκεί, έτοιμος να βγει μπροστά όταν η ομάδα τον χρειάζεται. Υπάρχουν 12 παίκτες έτοιμοι να βοηθήσουν και κάποιοι δεν παίζουν κάθε βράδυ, αλλά τ πιο σημαντικό είναι να είναι όλοι έτοιμοι.

Ένα από παιχνίδια που δώσαμε πρόσφατα σχετικά ήταν το πρώτο μου ελληνικό ντέρμπι και η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι  για τον κόσμο μας φυσικά. Μας βοηθούν πολύ κάθε βράδυ, αλλά εκείνη η νύχτα ήταν πραγματικά διαφορετική, γιατί η αντιπαλότητα είναι μεγάλη. Πραγματικά το διασκέδασα και το καλό είναι πως νικήασμε κιόλας, αλλά αυτό είναι πλέον ιστορία. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι, απέναντι στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης αυτή τη στιγμή, την Φενέρμπαχτσε. Θα αντιμετωπίσουμε τρεις από τις καλύτερες ομάδες, την Φενέρμπαχτσε, την Μακάμπι και την Έφες εκτός έδρας μέσα στον επόμενο μήνα. Πρέπει να προχωρήσουμε αγώνα με τον αγώνα. Αυτό είναι το μότο μας.

Η Φενέρμπαχτσε είναι μια πολύ καλή ομάδα, πρώτη στη διοργάνωση, με μόλις δύο ήττες και πολλούς καλούς παίκτες που επιπλέον είναι μαζί και αρκετό διάστημα όπως ο Σλούκας, ο Βέσελι, ο Ντατόμε, ο Κάλινιτς... Να μην αναφέρω και έναν μεγάλο προπονητή όπως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αν θέλεις να νικήσεις εκεί πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα σωστά. Καμία ομάδα δεν έχει νικήσει την Φενέρ εκεί. Οι φίλαθλοί της μπορούν να δημιουργήσουν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Θα μας περιμένουν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό.

Όπως είπα είναι μια εκπληκτική σεζόν στην Ευρωλίγκα. Από την 4η μέχρι τη 12η θέση όλοι παλεύουν για να φτάσουν στα πλέι οφ. Όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες και όλοι παλεύουν. Κάθε νίκη μετράει, ειδικά εκτός έδρας. Το να προφυλάξεις το δικό σου σπίτι είναι υποχρεωτικό. Παίζουμε μπάσκετ σε γεμάτα γήπεδα με εκπληκτική ατμόσφαιρα. Όταν ένα γήπεδο είναι γεμάτο, η δυναμική του αγώνα είναι διαφορετική. Είναι πραγματικά κάτι όμορφο. Είναι καλύτερα να παίζεις απέναντι σε μια δύσκολη ατμόσφαιρα, παρά σε ένα άδειο γήπεδο. Όλοι οι φίλαθλοι είναι έτοιμοι να στηρίξουν τις ομάδες τους και είναι πραγματικά υπέροχο για την διοργάνωση.

Ως παίκτης, πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος. Νιώθω πολύ καλά αυτή τη στιγμή, ακόμη κι όταν κάνει λίγο κρύο στην Αθήνα. Η ομάδα νικά και όλα βρίσκονται εκεί που πρέπει. Κάθε παίκτης είναι έτοιμος για την επόμενη ευκαιρία. Ο κόουτς Μπλατ και οι συνεργάτες του προσπαθούν να μας διατηρήσουν στο σωστό ρυθμό. Ξέρουμε πως είναι ένα κρίσιμο διάστημα για όλους, αλλά μόνο όσοι συγκεντρώνονται στο επόμενο παιχνίδι και συνεχίζουν με νίκες θα βρίσκονται σε μια καλή θέση στο τέλος της κανονικής περιόδου. Το επόμενο παιχνίδι είναι πάντα το πιο σημαντικό. Είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσεις σε επιτυχίες».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ