25.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Βεζένκοφ: «Να παλεύουμε για κάθε μπάλα»

Ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ φαίνεται να αρπάζει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δίνει ο Ολυμπιακός και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Απέναντι στην Χίμκι στην πρεμιέρα των «ερυθρόλευκων» στην Ευρωλίγκα έδρασε επιθετικά, έπαιξε με αυτοπεποίθηση και έγινε καθοριστικός παράγοντας στη νίκη της ομάδας του στη Ρωσία: «Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Αλλά κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό με το νέο σύστημα της Ευρωλίγκας. Όταν περιορίζεις μια ομάδα όπως η Χίμκι στους 66 πόντους και ιδιαίτερα εκτός έδρας είναι κάτι σημαντικό. Έχουμε δρόμο και περιθώρια βελτίωσης. Η διοργάνωση είναι ένας μαραθώνιος και πρέπει να είμαστε συνέχεια σε ετοιμότητα».

Σε ερώτηση για το αν είχαν στο νου τους τη διαφοαρά και αν πιστεύει πως θα παίξει ρόλο στο τέλος αυτό το +21 ο Βεζένκοφ απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Είναι η αρχή της σεζόν. Δεν ξέρουμε αν θα μετρήσει η διαφορά από τον συγκεκριμένο αγώνα κάποια στιγμή. Αυτό που εμείς θέλαμε ήταν να παίξουμε σκληρά, να παλέψουμε για κάθε μπάλα και να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα μας».

Λίγο αργότερα, μιλώντας και στην κάμερα της Nova πρόσθεσε: "Στην αρχή όλοι ψάχνονται, δεν είμαστε στο 100%. Όποιος φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του θα νικήσει. Ξέραμε ότι πρέπει να παίξουμε άμυνα. Όπως μας είπε και ο κόουτς Μπλατ έτσι θα είχαμε πολλές ελπίδες να νικήσουμε. Κρατήσαμε τη Χίμκι στους 66π. στο γήπεδό της. Είναι κάτι πολύ καλό αυτό, αλλά ας μην ξεχνάμε πως είμαστε ακόμα στην αρχή ενός μαραθωνίου. Στο μπάσκετ πρέπει να διαβάζεις. Για να γίνεις μεγάλη ομάδα πρέπει να είσαι σωστός σε όλα τα διαβάσματα. Αν δεν διαβάσεις θα σε τιμωρήσουν. Διαβάζοντας τους κόβεις τα πόδια. Αν δεν τρέξουν, τους κατεβάζεις τον μέσο όρο πόντων. Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Όσο για μένα... Όλα είναι ένας συνδυασμός. Έχει καθαρίσει το κεφάλι μου. Όλο το... μέσα μου είναι πολύ καλά. Νιώθω πολύ καλά στην ομάδα. Θα υπάρχουν βραδιές που ο ένας θα πηγαίνει καλά ή ο άλλος. Αυτός είναι ο καινούργιος Ολυμπιακός, αυτό θέλουμε, να πάρουμε το μάξιμουμ από κάθε παίκτη. Πάντα έχω άγχος, αλλά θέλω να είναι δημιουργικό. Μπράβο στην ομάδα, έχουμε άλλα 29 παιχνίδια, είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ