25.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Βεζένκοφ: “Θέλω να παίξω στην Εθνική Ελλάδας”!

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ! Σε συνεντευξή του, που δημοσίευσε η λιθουανική ιστοσελίδα krepsinis.net, ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα παραδέχθηκε κατηγορηματικά πως το σκέφτεται σοβαρά: "Ναι, σκέφτομαι να παίξω με την Εθνική Ελλάδας, αλλά προς το παρόν δεν θέλω να το λέω και πολύ δυνατά αυτό. Το βέβαιο είναι πως ακόμα δεν έχω πάρει την οριστική απόφασή μου". 

Ο Βεζένκοφ έχει, ως γνωστόν, τρεις ιθαγένειες. Τη βουλγαρική, από τους γονείς του, την κυπριακή, όπου γεννήθηκε, και την ελληνική, την οποία απέκτησε πιο πρόσφατα, λόγω του ότι εδώ μεγάλωσε και έζησε επί χρόνια. Μάλιστα στη συνέντευξή του είπε χαριτολογώντας πως "μπορεί να ακούγεται λίγο παράξενο, αλλά νιώθω ότι και οι τρεις αυτές χώρες είναι πατρίδες μου". Όταν ήρθε η ώρα να γίνει διεθνής, επέλεξε να φορέσει το εθνόσημο της Βουλγαρίας, με την οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Όμως η σχετικά πρόσφατη αλλαγή του κανονισμού της FIBA τού δίνει το δικαίωμα να αγωνιστεί σε άλλη εθνική ομάδα, αρκεί να δώσει τη συγκατάθεσή της και η βουλγαρική ομοσπονδία. Κι επειδή, προφανώς, αυτό είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης, ο νεαρός φόργουορντ κρατά για την ώρα χαμηλούς τόνους. Το ότι αποκαλύπτει το θέμα, όμως, μάλλον σημαίνει ότι η κουβέντα είναι προχωρημένη.

Στην ίδια συνέντευξη ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ υποστηρίζει πως δεν έχει σύντομα σκοπό να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ: "Δεν είμαι έτοιμος ακόμα για το ΝΒΑ. Για να μπορέσω να παίξω εκεί, πρέπει να γίνω πιο γρήγορος και αθλητικός και ακόμα δεν είμαι. Το βάζω λοιπόν στην άκρη για κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον και συγκεντρώνομαι στην Μπαρτσελόνα". 

Ως μπασκετικά ινδάλματά του ο Βεζένκοφ αναφέρει τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον Ντιρκ Νοβίτσκι και τον Νίκολα Μίροτιτς, ενώ αποκαλεί τον συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, πατέρα: "Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι σαν πατέρας για όλους μας στην ομάδα. Μας συμβουλεύει, όχι μόνο σε θέματα μπάσκετ, αλλά και πώς να διαχειριζόμαστε τη ζωή μας γενικότερα. Είμαι τυχερός που έχω αυτόν και αρκετούς άλλους έμπειρους παίκτες γύρω μου στα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ