31.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Βεζένκοφ: “Είναι ένας τελικός”

Αν κάποιος ξέρει από... Μπαρτσελόνα είναι ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έχει θητεύσει τρία χρόνια τους "μπλαουγκράνα" με τους οποίους θα βρεθεί φέτος για δεύτερη φορά αντίπαλος, αύριο (31/1, 21.00) για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

"Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, σκληροί, να προστατεύσουμε την έδρα μας και να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει».

Για τον Βεζένκοφ κλειδιά θα είναι «η σκληράδα στην άμυνα, ο ρυθμός και τα ριμπάουντ»: «Είναι ομάδα που πηγαίνει στα ριμπάουντ, πολεμάει σε κάθε φάση, έχει παίκτες με ταλέντο. Θα πρέπει να παίξουμε άμυνα, να κοιτάξουμε τον ρυθμό, να μην κάνουμε εύκολα λάθη. Αν ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας, είμαι αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα".

Ο Βεζένκοφ υποστηρίζει πως αυτός ο αγώνας θα είναι πολύ διαφορετικός από εκείνον του πρώτου γύρου όπου "η Μπαρτσελόνα δεν είχε δείξει τι μπορεί να κάνει και το τάιμινγκ είναι τελείως διαφορετικό, με τις δύο ομάδες όμως να παλεύουν για τους ίδιους στόχους".

Δεν κοιτάζει πιο μακριά από ότι πρέπει με δεδομένο πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κούρσα για την τέταρτη θέση της βαθμολογίας, στην οποία τώρα... κατοικοεδρεύει η Αναντόλου Έφες: "Δεν κοιτάμε ούτε την Έφες, ούτε πιο μπροστά από ότι πρέπει. Αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε στον επόμενο αγώνα. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι κλειδί, έναν τελικό και πρέπει να είμαστε όλοι 100% έτοιμοι".

Παραδέχθηκε πως το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο για τον ίδιο και θέλει πολύ τη νίκη, προσθέτοντας για τον εαυτό του και την παρουσία του στους "ερυθρόλευκους": "Αισθάνομαι καλά, κάθε ευκαιρία είναι καλοδεχούμενη. Θέλω να βοηθάω σε κάθε παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτό που μετράει για όλους μας είναι να νικά η ομάδα στο τέλος".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ