24.2 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Βγήκε MVP και… κερνάει ο Μπένζινγκ (vids+pics)

O Ρόμπιν Μπένζινγκ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 12ης αγωνιστικής του Basketball Champions League κι έγινε ο πρώτος παίκτης της Σαραγόσα που κατακτά το εν λόγω βραβείο.

Ο Γερμανός διεθνής, λίγο πριν συμπληρώσει τα 31 του χρόνια, πρωταγωνίστησε στην εκτός έδρας νίκη της ισπανικής ομάδας επί της Ντιζόν, στο «Palais Des Sport Jean-Michel Geoffroy», έχοντας 32π. με 2/2 βολές, 3/4 δίποντα και 8/11 τρίποντα, δύο ριμπάουντ, μία ασίστ, άλλο ένα κλέψιμο, αλλά και δύο λάθη στα 23.54’ που έμεινε στο παρκέ. Συγκέντρωσε, παράλληλα, 30 βαθμούς στην αξιολόγηση.

«Όχι, όχι, οι συμπαίκτες μου δεν θα πληρώσουν δείπνο, εγώ πρέπει να τους κεράσω. O κανόνας μας είναι πως όταν ένας παίκτης παίζει καλά το οφείλει στην ομάδα. Χωρίς τις καλές πάσες των συμπαικτών μου δεν θα είχα βάλει αυτά τα σουτ. Με βρίσκουν πάντα στο παιχνίδι, οπότε έκανα τη δουλειά μου και σκόραρα», παραδέχθηκε ο έμπειρος φόργουορντ, που αυτοί οι 32π. που πέτυχε αποτελούν ρεκόρ καριέρας.

https://www.youtube.com/watch?v=ZEI70y_VF1U

«Πάντα προσπαθώ να είμαι επιθετικός, ανεξαρτήτως εάν ξεκινάω στην πεντάδα ή όχι. Από την πρώτη στιγμή που μπαίνω στο παρκέ προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα είτε σκοράροντας είτε κλέβοντας είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Είναι πάντα ευκολότερα τα πράγματα όταν έχεις βάλει το πρώτο σουτ. Έβαλα το πρώτο σουτ κι ένιωσα καλά, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το υπόλοιπο παιχνίδι έγινε κάπως ευκολότερα χάρη στο δυναμικό ξεκίνημα. Η τρίτη περίοδος ήταν σπουδαία για εμένα, έβαλα μερικά τρίποντα. Οι συμπαίκτες μου με έβρισκαν συνεχώς κι έτσι συνέχισα να σουτάρω. Τη στιγμή που έβαλα τα δύο τρίποντα, τα οποία έμοιαζαν πως θα καταλήξουν εκτός στόχου, ήταν που όντως κατάλαβα ότι είναι μια καλή ημέρα και μπορώ να βάλω πολλούς πόντους», συμπλήρωσε.

Η Σαραγόσα εξασφάλισε την παρουσία της στα πλέι οφ του BCL, με το Ρόμπιν Μπένζινγκ να προσθέτει: «Οι προκρίσεις τόσο Copa Del Rey όσο και τα πλέι οφ του Basketball Champions League ήταν δύο μεγάλοι στόχοι, αλλά πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια στο έδαφος, να μείνουμε συγκεντρωμένοι και "πεινασμένοι". Πάντα πρέπει να δουλεύουμε σκληρά για τις νίκες μας και ειδικά τώρα, στο δεύτερο μισό της σεζόν, που οι ομάδες είναι πιο προϊδεασμένες. Δεν θα γίνει τίποτα ευκολότερο, η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη για εμάς. Στην έδρα της Ντιζόν κάναμε το τέλειο παιχνίδι. Ήταν η πρωτοπόρος του ομίλου και δεν είναι εύκολο να βάζεις εναντίον της πάνω από 100π. πόντους και να δέχεσαι 73π. Ήταν, λοιπόν, μια σπουδαία ημέρα για εμάς, γυρίσαμε την μπάλα πολύ καλά, σουτάραμε εξίσου αποτελεσματικά και παίξαμε σχεδόν τέλεια άμυνα. Αυτή θα πρέπει να είναι η νοοτροπία μας κάθε φορά, να προσπαθούμε για το τέλειο σε κάθε παιχνίδι».

Ωστόσο, υπάρχει τουλάχιστον ένα πράγμα που το ισπανικό συγκρότημα κάνει καλύτερα από την πλειονότητα των ομάδων και στα ισπανικά και τα ευρωπαϊκά παρκέ. Ο Γερμανός φόργουορντ εξήγησε: «Στην ομάδα μας υπάρχει ένας διαφορετικός παίκτης κάθε φορά που μπορεί να κάνει ένα βήμα εμπρός και να βάλει μεγάλα σουτ σε κάθε ματς. Τη μία ημέρα είναι ο Ντι Τζέι Σίλι, την άλλη ο Ντίλαν Ένις, ο Νίκο Μπρουσίνο, ο Νέμα Ράντοβιτς κ.ο.κ. Την Τρίτη (21/01) ήμουν εγώ, αλλά όχι μόνος, καθώς όλη η ομάδα έδωσε κάτι, είχαμε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Μια μέρα δεν θα σκοράρω πολλούς πόντους. Κόντρα στην Ντιζόν ήμουν τυχερός που τα παιδιά με έβρισκαν, οπότε μπορώ μόνο να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και το επιτελείο. Ήμουν εξαιτίας τους σε θέση να κάνω όσα έκανα. Αυτό συνέβη λόγω της καλής "χημείας" μας ως ομάδα, καταλαβαινόμαστε, ξέρουμε ο ένας τις δυνατότητες του άλλου. Τα πράγματα πάνε αρκετά καλά για εμάς έως τώρα στη σεζόν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ