24.2 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Βγάζει φιναλίστ ο όμιλος του Προμηθέα (pics)

Ο Προμηθέας Πατρών δεν είναι η μοναδική ομάδα που δίνει «μάχη» σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, από όσες αγωνίζονται στο Eurocup. Ο όμιλος των φιναλίστ μπορεί να χαρακτηριστεί ο 6ος, με τις τρεις από τις τέσσερις συμμετέχουσες να διεκδικούν τον πρώτο τίτλο εντός συνόρων.

Το αχαϊκό συγκρότημα παλεύει για την πρόκρισή του στους «8» του Eurocup, στο οποίο συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος. Στον όμιλό του βρίσκονται ακόμα η Βενέτσια, η Όλντενμπουργκ και η Μπρέσια, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και οι πρώτες δύο δεν σκέφτονται την τελευταία αγωνιστική του Top 16, που ναι μεν θα κρίνει την πρόκριση στους «8», αλλά θα διεξαχθεί στις αρχές Μαρτίου.

Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά θα παίξουν την Κυριακή (16/02, 17.00) στα Δύο Αοράκια για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας την ΑΕΚ. Είναι ο πρώτος τίτλος, σε επίπεδο Ανδρών, που διεκδικεί ο Προμηθέας Πατρών και, προφανώς, προέχει. Οι Βενετοί, που επίσης αγωνίζονται για πρώτη φορά φέτος στο Eurocup, έχουν να επιδείξουν τέσσερις τίτλους στο ιταλικό πρωτάθλημα (1942, 1943, 2017, 2019), δύο Σούπερ Καπ (2017, 2019), καθώς κι ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο (FIBA Europe Cup 2018), ποτέ όμως στο παρελθόν δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν το Κύπελλο Ιταλίας. Θα το διεκδικήσουν φέτος, απέναντι στην Μπρίντιζι, λίγες ώρες μετά την ελληνική ομάδα (16/02, 19.00) στη «Vitrifrigo Arena».

 

Η Όλντεμπουργκ, από την πλευρά της, κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας το 2009 και θα ήθελε να επαναλάβει την επιτυχία της κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου, στον κυριακάτικο (16/02, 21.30) τελικό που θα φιλοξενηθεί στη «Mercedes-Benz Arena». Ο Προμηθέας Πατρών, με το γνωστό φίλαθλο πνεύμα που τον διακρίνει ως ομάδα, ευχήθηκε και στις δύο καλή επιτυχία μέσω του επίσημου λογαριασμό του στο Twitter…

Η Μπρέσια, από την πλευρά της, συμμετείχε στο ιταλικό Φάιναλ Έιτ, αλλά αποκλείστηκε από τη Βίρτους Μπολόνια, η οποία εν συνεχεία αποκλείστηκε από την Μπρίντιζι. Στην αυλαία του Top 16 του Eurocup ο Προμηθέας Πατρών δοκιμάζεται στην έδρα της Όλντενμπουργκ, με την Μπρέσια να υποδέχεται τη Βενέτσια. Θυμίζουμε πως ύστερα από πέντε ματς η ελληνική ομάδα και η Βενέτσια έχουν από 3-2 και οι Γερμανοί με την Μπρέσια από 2-3, με την πρόκριση στα προημιτελικά να εξασφαλίζουν οι πρώτες δύο ομάδες της κατάταξης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ