20.6 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Βατούτιν: «Ο Ιτούδης δουλεύει σκληρά και του άξιζε αυτός ο χρόνος»

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, στον Λιθουανό δημοσιογράφο Ντονάτας Ουρμπόνας, στην οποία βρήκαν θέση δύο πρόσωπα που είχαν άμεση σχέση με τον Παναθηναϊκό:  Ο Δημήτρης Ιτούδης και ο Ραμούνας Σισκάουσκας.

Ο Βατούτιν ρωτήθηκε για την απόφασή του να παραμείνει ο Ιτούδης στην τεχνική ηγεσία της ΤΣΣΚΑ μετά την απώλεια του τίτλου στο Final Four της Ευρωλίγκας: «¨Ηταν δύσκολη περίοδο για μένα. Όλοι περίμεναν έναν νέο προπονητή. Ήταν εύκολο να απολύσω τον Ιτούδη μετά το Final Four για τα μίντια και τον κόσμο. Αλλά μετά από μια μεγάλη ανάλυση όλων, κατέληξα στην απόφαση πως του αξίζει ένας χρόνος ακόμη».

Η εκτίμησή του στον Έλληνα προπονητή δεν ήταν κάτι που έκρυψε: «Δουλεύουμε καθημερινά μαζί και τον στηρίζω. Είναι θέμα σεβασμού. Αν δουλεύεις τρία χρόνια με έναν προπονητή και παίζεις έναν ημιτελικό χωρίς δύο βασικούς παίκτες (ο Νάντο ΝτεΚολό και ο Κάιλ Χάινς δεν ήταν 100% έτοιμοι), δεν είναι δίκαιο να ρίξεις όλο το φταίξιμο στον προπονητή. Δουλεύει πολύ σκληρά, ξέρει το μπάσκετ και αξίζει αυτόν τον χρόνο!»

Το συμβόλαιο του Ιτούδη λήγει, αλλά δεν είναι το μόνο. Η ΤΣΣΚΑ θα πρέπει να ασχοληθεί με εννέα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι: «Πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν σε μια συνάντηση της ομάδας τους ενημέρωσα πως λήγουν συμβόλαια, αλλά θα περιμένουμε. Τα πάντα είναι σε άμεση εξάρτηση από το Final Four. Είναι ένα έξτρα κίνητρο. Αν θέλεις να μείνεις στην ΤΣΣΚΑ, πρέπει να είσαι επιτυχημένος».

Όσο για τον Ραμούνας Σισκάουσκας και το γεγονός ότι αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στα μόλις 33 του χρόνια, τόνισε: «Είχε συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, αλλά τον Φεβρουάριο- Μάρτιο ήρθε σε μένα και μου είπε πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στο τέλος της σεζόν. Ήθελε να με ενημερώσει για να ξέρω, να ψάξω παίκτη στη θέση του για την επόμενη χρονιά. Ένας πραγματικός τζέντλεμαν».

Και μπορεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να την ενημέρωσε νωρίς, τον Παναθηναϊκό πάντως όταν είχε φύγει το καλοκαίρι του 2007, ενώ είχε έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με buy out, σίγουρα δεν τον είχε ενημερώσει έγκαιρα για τις προθέσεις του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ