18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Βατούτιν: “Η μεταγραφή του Σβεντ θα χωρίσει τους οπαδούς σε δύο στρατόπεδα”

Η επιστροφή του Αλεξέι Σβεντ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πλέον γεγονός μετά την επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού συλλόγου. Ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, δε θα μπορούσε να μη σχολιάσει μία τέτοια μεγάλη επιστροφή, όπως και ο τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Ιτούδης. 

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Η επιστροφή στην ΤΣΣΚΑ του Αλεξέι Σβεντ, μιας εμβληματικής φιγούρας για το ρωσικό μπάσκετ, σίγουρα θα χωρίσει τους οπαδούς μας και τους λάτρεις του μπάσκετ σε δύο στρατόπεδα. Νομίζω ότι, πρώτα απ' όλα, αξίζει να κάνουμε μια ερώτηση στον εαυτό μας: είναι ενδιαφέρον για εμάς να δούμε τον καλύτερο παίκτη της χώρας μας τα τελευταία χρόνια ως μέλος μιας ομάδας που παλεύει για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρωλίγκας; Φυσικά ναι. Υπάρχουν αμφιβολίες ότι ένας τόσο λαμπρός, ατομικά ισχυρός μπασκετμπολίστας μπορεί να γίνει μέρος του συστήματος παιχνιδιού του Ιτούδη, να αποδεχτεί τους κανόνες του συλλόγου; Μόνο η ζωή και το παιχνίδι θα δώσουν την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, το μέλλον φαίνεται απίστευτα ενδιαφέρον. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε την ΤΣΣΚΑ ισχυρότερη και ο Αλεξέι αμφισβήτησε τον εαυτό του. Αυτή η κατάσταση είναι απλά αδύνατο να μην εκμεταλλευτούμε. Συζητήσαμε πολύ αυτή τη μετάβαση με τον Ιτούδη, ο Δημήτρης μίλησε με τον Αλεξέι περισσότερες από μία φορές, συνεχώς μιλούσα με τον παίκτη. Από την αρχή των διαπραγματεύσεων, ο Σουηδός έδειξε μεγάλη επιθυμία να μετακομίσει στην ΤΣΣΚΑ, να γίνει μέρος της ομάδας, να επιστρέψει στη νίκη, μας έπεισε με την ειλικρίνεια και την αυτοπεποίθησή του. Γνωρίζω τον Αλεξέι προσωπικά πολύ καιρό και πολύ καλά, οπότε είμαι βέβαιος ότι όλα τα προγραμματισμένα θα λειτουργήσουν. Στην ΤΣΣΚΑ, ο ρόλος του θα είναι διαφορετικός, ο χρόνος παιχνιδιού θα είναι διαφορετικός, βλέπουμε σε αυτόν έναν μπασκετμπολίστα που όχι μόνο λύνει επεισόδια μόνος του, αλλά και να συνεργαστεί με τους συνεργάτες του στο μέγιστο, λειτουργεί για την ομάδα. Πάντα θέλαμε οι καλύτεροι Ρώσοι παίκτες να παίζουν στην ΤΣΣΚΑ, αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι αδύνατο, αυτή είναι μια ανταγωνιστική αγορά. Είναι δύσκολο να κατηγορήσουμε τον Αλεξέι για την επιλογή της καλύτερης προσφοράς από άλλο σύλλογο πριν από πολλά χρόνια μετά το NBA. Τώρα ο μαθητής μας επιστρέφει στο σπίτι - σας το θυμίζω - με την ιδιότητα του καλύτερου ελεύθερου σουτέρ στην Ευρωλίγκα. Και λέμε: καλώς όρισες! Εν κατακλείδι, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μακροχρόνιους συνεργάτες του αθλητισμού και του μπάσκετ, USM-Holding, για τη βοήθειά τους στη μεταγραφή του Αλεξέι Σβεντ στην ΤΣΣΚΑ.

Από τη μεριά του ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, δήλωσε:

Έχουμε μιλήσει με τον Αλεξέι αρκετές φορές ήδη. Έχει εκφράσει μεγάλο κίνητρο και μεγάλη επιθυμία να έρθει εδώ να βοηθήσει την ομάδα να κερδίσει περισσότερους τίτλους και να παίξει καλό μπάσκετ. Ο Αλεξέι έχει εμφανή σεβασμό στον οργανισμό της ΤΣΣΚΑ. Καταλαβαίνει τι σημαίνει να εργάζεσαι στο περιβάλλον της ΤΣΣΚΑ, να εργάζεσαι ανάμεσα σε σημαντικούς παίκτες που έφεραν πολλούς τίτλους στον σύλλογο και που έχουν παίξει πολλά χρόνια στην ομάδα. Είναι έτοιμος να προσθέσει δεξιότητες στην ομάδα και να δουλέψει για τον κοινό στόχο. Καλωσορίζουμε τον Αλεξέι και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχία μαζί με την ομάδα μας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ