25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

«Βασιλικό» διπλό τετράδας στο Μιλάνο (vids)

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε πολύ εύκολα εκτός έδρας την Αρμάνι Μιλάνο με 88-77 κι έκανε ένα σημαντικό βήμα για την είσοδό της στην τετράδα της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας.

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 26ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έδειξε ότι έχει ήδη αφήσει πίσω της την ήττα από την Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα την περασμένη Κυριακή (11/3). Ο Φακούντο Καμπάτσο έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του στην Ευρωλίγκα σημειώνοντας double double.

Ο αγώνας δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, καθώς οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα των Λομβαρδών που έδειχναν να μην γνωρίζουν τον τρόπο για να τους σταματήσουν. Μάλιστα στο 35' ο φωτεινός πίνακας του «Μεντιολάνουμ Φόρουμ» έγραφε 81-60 υπέρ της Ρεάλ. Σ' εκείνο το σημείο οι Ίβηρες χαλάρωσαν και διαδοχικά τρίποντα των γηπεδούχων μείωσαν στους εννιά στο 38' (74-83). Τίποτα όμως δεν μπορούσε να αλλάξει και οι Μαδριλένοι έφυγαν με το «διπλό» με 88-77.

Κάπως έτσι η «Βασίλισσα» ανέβηκε στο 16-10 και προσπέρασε προσωρινά τη Ζαλγκίρις η οποία θα παίξει την Πέμπτη με την Μπασκόνια εκτός έδρας, ενώ η Αρμάνι Μιλάνο «έπεσε» στο 9-17.

Ο παίκτης... ορχήστρα: Ο Φακούντο Καμπάτσο έκανε τα πάντα και ήταν ο «μαέστρος» της Ρεάλ στην εκτός έδρας νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο. Ο Αργεντινός πόιντ γκαρντ έπαιξε και για τους απόντες Σέρχιο Γιουλ και Λούκα Ντόντσιτς και τελείωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους, έντεκα ασίστ κι έξι ριμπάουντ! Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Γκουστάβο Αγιόν με 15 πόντους, ενώ για τους ηττημένους, ο Κέρτις Τζέρελς ξεχώρισε με 18 πόντους.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν απολαυστική πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. με 13/22 σουτ (59%), ενώ και στα δίποντα ήταν πολύ καλή με 23/43 (53%). Την ίδια στιγμή και η Αρμάνι ήταν εύστοχη στα τρίποντα με 11/25, αλλά στα σουτ δύο πόντων ήταν κάκιστη με 15/40 (37%). Η αστοχία της αυτή στην ουσία της κόστισε και την ήττα, παρά το γεγονός ότι είχε το απόλυτο από τη γραμμή των βολών με 14/14.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε την αναλυτική βαθμολογία ΕΔΩ.

Δείτε βίντεο από τον αγώνα:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ