24.2 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

“Βασιλικό” γλέντι στη Μαδρίτη (vids)

Λίγες ώρες νωρίτερα, κανείς στη Μαδρίτη δε θα περίμενε πόσο εύκολη υπόθεση θα ήταν για τη Ρεάλ Μαδρίτης, το "Clásico" απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Η "βασίλισσα" επικράτησε με 92-65 επί της μεγάλης αντιπάλου της σε μία βραδιά που οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο τα έκαναν όλα τέλεια. Με την αύρα του μύθου της, Πέδρο Φεράντιθ, που τιμήθηκε στην αρχή της αναμέτρησης, η Ρεάλ πήρε το θρίαμβο που ζητούσε απέναντι σε μία Μπαρτσελόνα που φάνηκε να είναι χαμένη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Με "μαγικούς" Καμπάτσο και Ράντολφ, η "βασίλισσα" κατάφερε να δείξει από την αρχή στη Μπαρτσελόνα, ποιος είναι αυτός που κρατάει τα λουριά του "El Clásico". Η ψαλίδα άρχισε να ανοίγει δραματικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους παίκτες του Σβετισλαβ Πέσιτς να μοιάζουν παγωμένοι απέναντι σε μία Ρεάλ που φάνηκε να βρίσκει λύσεις από παντού και να οδηγεί τη διαφορά εύκολα στο +15 (38-23, 16'), ενώ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου η διαφορά είχε ήδη πάει στο +20, με εύστοχο τρίποντο του γνωστού- άγνωστου Τζέισι Κάρολ (50-30, 20'). Ο μοναδικός που κατάφερνε να κρατήσει λίγο το σφυγμό των "μπλαουγκράνα" ήταν ο Ερτέλ, οι ασίστ και τα σουτ του ωστόσο δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν το "θηρίο". To ημίχρονο δε θα μπορούσε να κλείσει με πιο εντυπωσιακό τρόπο, αφού ο Καμπάτσο έπαθε... "Ντόντσιτς". Την περσινή σεζόν, ο Σλοβένος σταρ είχε πετύχει ένα "εξωγήινο" καλάθι από την άλλη άκρη του γηπέδου στην αναμέτρηση της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα. Σήμερα, ο Αργεντινός θέλησε να συνεχίσει την παράδοση και "έγραψε" το 53-30 με ένα ίδιο καλάθι, λίγα δεύτερα πριν την λήξη του χρόνου.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η Μπαρτσελόνα φάνηκε να ξυπνάει από τον λήθαργο της και να μπαίνει ξανά στο παιχνίδι. Μπορεί οι Καταλανοί να προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά, ο Γκάμπριελ Ντεκ ήταν εκεί ωστόσο για να τους προσγειώσει ξανά απότομα στην πραγματικότητα, επαναφέροντας τη διαφορά στο +20 (67-47, 28'). Το τελικό 69-50 της περιόδου, διαμόρφωσε ο Ουόλτερ Ταβάρες λίγο πριν τη λήξη του χρόνου. Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και για τις δύο ομάδες, με τη Ρεάλ να αυξάνει τη διαφορά της όλο και περισσότερο, φτάνοντας μέχρι και στο +27 (87-60, 38'). Το τελικό 92-65 διαμόρφωσε ο Κάιλ Κούριτς με εύστοχο σουτ τριών πόντων.

Δεκάλεπτα: 22-17, 53-30, 69-50, 92-65

ΤΕΤΡΑΔΑ ΠΟΥ... "ΔΑΓΚΩΝΕΙ":
Η Ρεάλ έδειξε τα "δόντια" της στην Μπαρτσελόνα, και πρωτεργάτες στο έργο αυτό της "βασίλισσας" ήταν τρεις παίκτες-"κλειδιά". Μπορεί ο Φακούντο Καμπάτσο να μην ήταν από τους παίκτες που πέτυχαν τους περισσότερους πόντους στον αγώνα, έχοντας μόλις 7 πόντους, ήταν ωστόσο αυτός που έδωσε στη Ρεάλ τις λύσεις που χρειάστηκε, μοιράζοντας ασίστ και οργανώνοντας το παιχνίδι της. Όσο για τον MVP του αγώνα, τα λόγια περιττεύουν, με τον Τζέισι Κάρολ να πετυχαίνει 15 πόντους, με 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Εξαιρετικός ήταν και ο Τρέι Τόμπκινς με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ τέλος της τριάδα συμπληρώνει ο  Άντονι Ράντολφ με 16 πόντους και 2 ριμπάουντ.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:
Η Ρεάλ τα έκανε όλα σωστά, γεγονός που αποτυπώνεται και στα στατιστικά του αγώνα, με τη "βασίλισσα" να συγκεντρώνει εξαιρετικό ποσοστό σε δίποντα και τρίποντα. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο είχαν μεγάλη ευστοχία, με 68.8% στα σουτ δύο πόντων και 38,7 από τα 6,75μ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση:

Anthony Randolph does a give-and-go with @AyonGustavo's back for a big dunk!#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/XrvKvUIgiX



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ