25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

«Βασιλική» ρεβάνς… χωρίς οίκτο! (vids)

Η Ρεάλ όχι απλά χάλασε το «πάρτι» των επινικίων του Copa Del Rey για την Μπαρτσελόνα, αλλά μάλιστα τη «διέλυσε» με 101-74, στη συνάντησή τους πέντε μόλις ημέρες μετά το μεταξύ τους τελικό στην Γκραν Κανάρια, δείχνοντας με απόλυτο τρόπο ποιος από τους δύο είναι καλύτερος στην φετινή Ευρωλίγκα και μπαίνοντας επίσης στο «τρενάκι του τρόμου» για την είσοδο στην τετράδα.

Στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» εμφανίστηκε... μόνο μία ομάδα και αυτή δεν ήταν άλλη από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες «ευρωπαϊκές» της νίκες στο «Clasico» με την Μπαρτσελόνα, με 101-74. Στο μεταξύ τους αγώνα, που ακολούθησε έναν τελικό Κυπέλλου, ο οποίος είχε ξεσηκώσει «θύελλα» διαμαρτυριών για απόφαση των διαιτητών το φινάλε του, η «Βασίλισσα» φαίνεται πως είχε... μαζέψει αρκετά νεύρα και «ξέσπασε» πλήρως πάνω στην «αιώνια» της αντίπαλο, παίρνοντας παράλληλα ένα ουσιώδες αποτέλεσμα, στη «μάχη» της τετράδας στην Ευρωλίγκα.

Κανείς δεν μπορεί να πει, ότι υστέρησε κάποιος εκ των «Μερένχες», εκτός του... Λούκα Ντόντσιτς, που σε 15 λεπτά είχε μόλις δύο πόντους. Πέραν αυτού του γεγονότος, έξι παίκτες του Πάμπλο Λάσο είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Τζέισι Κάρολ πρώτο σκόρερ (18 π., 4/5 τρ.) και τον Άντονι Ράντολφ να ακολουθεί (16 π., 7/9 δ., 6 ρ.). Στο νέο «ναυάγιο» των «Μπλαουγκράνα» στη διοργάνωση, διασωθείς θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, που συμμετείχε για 14 λεπτά λόγω του τραυματισμού του Πιερ Οριόλο και είχε 11 πόντους με 1/2 δίποντα και 2/4 τρίποντα.

Το παιχνίδι.

Η «Βασίλισσα» έδειξε τις... διαθέσεις της από το πρώτο δίλεπτο, όπου το σκορ βρισκόταν ήδη στο 0-9 με κυριαρχία κοντά στο καλάθι. Ο Κάρολ, δε, ήταν... αφηνιασμένος, σκοράροντας από παντού και οδηγώντας την ομάδα του, μαζί με την εξαιρετική της άμυνα, στο εντυπωσιακό 13-30 της πρώτης περιόδου, με την «Μπάρτσα» να είναι σαστισμένη. Ο Μοερμάν με λύσεις από τη ρακέτα προσπάθησε να «αφυπνίσει» τους συμπαίκτες του, με τον Τόμιτς να ακολουθεί αλλά τη διαφορά να μη μειώνεται, αφού πίσω οι «Μπλαουγκράνα» ήταν... σκέτο ναυάγιο. Ρέγιες, Αγιόν και Τέιλορ προστέθηκαν επίσης στην «εξίσωση» για τον Λάσο και η Ρεάλ πήγε στα αποδυτήρια με τη διαφορά σε διαστάσεις θριάμβου (35-52).

Το «πάρτι» των «Μερένχες» ήταν αδιάκοπο, βρίσκοντας λύσεις από παντού και με τον Κάρολ ειδικά να έχει... ξεσαλώσει. Ο Ράντολφ πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και ο Ντόντσιτς πέτυχε το πρώτο του καλάθι με την πέροδο 27 λεπτών, κάτι που δεν πτόησε τους φιλοξενούμενους να φέρουν την απόσταση πολύ κοντά στο +30 (53-80 στο 29') και να δείξουν στο τέλος της τρίτης περιόδου, ότι τα πάντα είχαν τελειώσει (57-83). Ο Χάνγκα και ο Βεζένκοφ ήταν τραγικές φιγούρες, παλεύοντας μόνοι τους για την «Μπάρτσα» και φυσικά κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να αλλάξει έστω ελάχιστα την εικόνα. Αυτό, όπως αναμενόταν, επιβεβαιώθηκε στο φινάλε με μοναδικό ερώτημα να αποτελεί το αν θα τελειώσει το ματς με «κατοστάρα», κάτι που τελικά έγινε και συνοδεύτηκε με το «εκκωφαντικό» +27 για τη Ρεάλ.

Δεκάλεπτα: 13-30, 35-52, 57-83, 74-101

ΕΝΑΣ... ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ: Ο Τζέισι Κάρολ ήταν ασταμάτητος και αυτόν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε, σε ένα ματς όπου όλη η Ρεάλ παίρνει «άριστα». Ο Αμερικανός έδωσε το έναυσμα, για να πάρει η ομάδα του εξαρχής διαφορά σε διαστάσεις θριάμβου, ενώ δε σταμάτησε όσο βρισκόταν μέσα στο παρκέ να ταπεινώνει την άμυνα της Μπαρτσελόνα, τελειώνοντας με 18 πόντους (3/7 δ., 4/5 τρ.) σε 24 λεπτά συμμετοχής.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: 66.7% στα δίποντα και 44% στα τρίποντα για τη Ρεάλ. Τέτοια νούμερα αποτελούν εγγύηση για θρίαμβο μακριά από το «σπίτι» σου, ιδιαίτερα όταν τα αντίστοιχα του αντιπάλου σου προκαλούν θλίψη, με την Μπαρτσελόνα να έχει ειδικά 26.7% στα τρίποντα. Οι 10 παραπάνω κατοχές, επίσης, με επτά παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ και τρία λιγότερα λάθη, καθώς και η αναλογία ασίστ-λαθών (25-8 για Ρεάλ, 13-11 για «Μπάρτσα») εξηγούν σε εξίσου σημαντικό βαθμό την απόκλιση μεταξύ των δύο πλευρών.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ