23.4 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

«Βασιλιάς» στο Κλίβελαντ ο Ολαντίπο! (vids)

«Μπαμ» στο Οχάιο και «μπρέικ» στη σειρά με τους Καβαλίερς έκαναν οι Πέισερς, που με έναν απίστευτο Βίκτορ Ολαντίπο να τους οδηγεί εκ του ασφαλούς, επικράτησαν με 98-80 και έδειξαν, ότι είναι έτοιμοι για την υπέρβαση.

Όσοι πίστευαν πως οι Ιντιάνα Πέισερς θα μπορούσαν να γίνουν «εύκολη λεία» για την παρέα του ΛεΜπρόν Τζέιμς, έμαθαν πως εκείνοι είχαν... διαφορετική άποψη. Με εξαιρετική εμφάνιση στην «Quicken Loans Arena» και κυριαρχώντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κατάφεραν να «σπάσουν» την έδρα των πρωταθλητών Ανατολής με 98-80 και να κάνουν το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά για τα playoffs του ΝΒΑ.

Κι αν υπήρξαν στιγμές, όπου το ένστικτο επιβίωσης κόντεψε να βάλει τους «Καβς» στο παιχνίδι, ο Βίκτορ Ολαντίπο ήταν αυτός που φρόντισε να το... δαμάσει, πραγματοποιώντας μία εξωπραγματική εμφάνιση, με 32 πόντους, 11/19 σουτ, έξι ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, ισάριθμα κλεψίματα και πολλά καθοριστικά καλάθια... μαχαιριές στην καρδιά των αντιπάλων. Κανείς εκ των Πέισερς δεν υστέρησε, αλλά το ματς που έκανε ο Ολαντίπο υπερκάλυψε σε κάθε περίπτωση την απόδοση των υπολοίπων, αποτελώντας την ξεκάθαρα ηγετική τους προσωπικότητα. Ο ΛεΜπρόν, σε ένα μάλλον όχι τόσο καλό ματς για τον ίδιο, κατάφερε να έχει triple double 24 πόντους, με 10 ριμπάουντ και 12 ασίστ, ξεπερνώντας τον Μάικλ Τζόρνταν σε πόντους στα playoffs και γενόμενος ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με 1.500 ασίστ τουλάχιστον στην ίδια φάση. Μερικές «αναλαμπές» του Τζέι Αρ Σμιθ, με 15 πόντους και 3/6 τρίποντα, καθώς και η μεγάλη προσπάθεια του Κέβιν Λαβ στη ρακέτα με 9 πόντους και 17 ριμπάουντ, δε θα μπορούσαν να είναι αρκετά.

Το παιχνίδι

Οι Πέισερς μπήκαν πολύ δυναμικά στο ξεκίνημα κι έχοντας πλουραλισμό στο προβάδισμα, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα την τραγική αστοχία των αντιπάλων τους, προηγήθηκαν με 4-18 στα πρώτα οκτώ λεπτά της αναμέτρησης. Με τον Ολαντίπο να γίνεται πιο ενεργός στο σκοράρισμα, εν συνεχεία, κατάφεραν να διατηρήσουν με χαρακτηριστική άνεση το μεγάλο τους προβάδισμα, την ίδια ώρα που οι Τζέιμς και Λαβ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να καλύψουν την κάκιστη απόδοση των υπόλοιπων συμπαικτών τους, με την πραγματικότητα αυτή να μεταφράζεται σε απόσταση 17 πόντων στο ημίχρονο (38-55).

Οι «Ιππότες» βρήκαν έναν τρίτο παίκτη να συνδράμει τους Τζέιμς και Λαβ, με τον Σμιθ να «βομβαρδίζει» από μακριά και την απόσταση να μειώνεται, «αναθερμαίνοντας» και το κοινό τους, καθώς ένα τρίποντο του Λαβ θα μίκραινε την «ψαλίδα» στο -7, με ένα λεπτό να απομένει για την τρίτη περίοδο. Οι παίκτες του Τάιρον Λου συνέχισαν να πιστεύουν μέχρι τα 10.5 λεπτά πριν από το φινάλε, με τον «Βασιλιά» να «γράφει» με όμορφο λέι απ το 69-76, αλλά τότε ένα 0-5 από τους Μπούκερ και Ολαντίπο θα τους «σκότωνε», με το τρίποντο του δεύτερου, δε, να αποδεικνύεται καθοριστικό. Κι αυτό, γιατί τότε οι πρωταθλητές Ανατολής «κατέρρευσαν», παρουσιάζοντας την εικόνα «διάλυσης» του πρώτου ημιχρόνου ξανά. Ένα καλό δωδεκάλεπτο και κάτι ίσως παραπάνω, δε θα μπορούσε να... κοπάσει τον «χείμαρρο» του Ολαντίπο και της δικής του παρέας, που απόλυτα δίκαια έφτασε στο «μπρέικ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ