27.3 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Βασιλειάδης: “Μαύρη σελίδα το Κύπελλο”!

Το τηλεφώνημά μας βρήκε τον Κώστα Βασιλειάδη να... τρέχει. Η σεζόν μπορεί να έχει τελειώσει, όμως αυτός είχε επιδοθεί σε ένα νέο αγώνα δρόμου προκειμένου να είναι εγκαίρως έτοιμος ώστε να αρχίσει τις διακοπές του! Μάζευε, λοιπόν, τα πράγματα γιατί η αγαπημένη του Χαλκιδική δεν μπορούσε να περιμένει. "Μη φανταστείς για πολύ. Μερικές μέρες μόνο. Μετά πάλι προπόνηση. Πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση όταν θα αρχίσει η επόμενη σεζόν".

Δέχθηκε πάντως να κάνει ένα μικρό διάλειμμα (να πάρει και μια ανάσα...) για να γυρίσει για λίγο τη σκέψη του στη σεζόν που πέρασε. Μίλησε στο basketa.gr για την ΑΕΚ, για τους στόχους που πέτυχε και γι' αυτούς που δεν πέτυχε, για το μέλλον της και μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Μίλησε και για τον ίδιο, για το τι έκανε, τι δεν έκανε και τι θέλει να κάνει στο μέλλον, στην ΑΕΚ ή και αλλού. Με αυτή τη χαρά που έχει πάντα όχι μόνο όταν μιλάει, αλλά και όταν παίζει μπάσκετ...

-Τι πρόσημο θα έβαζες στη σεζόν τώρα που τελείωσε; 
"Θετικό. Νομίζω ότι ήταν πετυχημένη, γιατί πήραμε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κι αυτός ήταν ο στόχος που είχαμε βάλει εξ αρχής. Στόχος επίσης ήταν να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί ως προς τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και να πάρουμε και μια νίκη επί αυτών των αντιπάλων, πράγμα που επίσης καταφέραμε. Ενώ και στη σειρά του μικρού τελικού κερδίσαμε εύκολα με 3-0 τον Άρη". 

-Ναι, αλλά στο Κύπελλο δεν παίξατε στον τελικό, ενώ και στο Champions League δεν φτάσατε στο φάιναλ φορ. Ήταν κι αυτοί στόχοι που είχαν τεθεί... 
"Στο Champions League αποκλειστήκαμε από τη Μονακό, η οποία στη συνέχεια έφτασε στο φάιναλ φορ. Ήταν καλύτερη ομάδα και στη ρεβάνς δεν χάσαμε στο σουτ για να πούμε ότι ήμαστε άτυχοι. Χάσαμε καθαρά. Το Κύπελλο ήταν πράγματι η μαύρη σελίδα της φετινής χρονιάς. Ήταν δικός μας ο ημιτελικός με τον Άρη, αλλά δεν τον τελειώσαμε όταν έπρεπε και τον χάσαμε τελικά στην τελευταία επίθεση. Αν παίζαμε και στον τελικό, τότε η σεζόν θα ήταν 100% πετυχημένη". 

-Μέσα στη χρονιά υπήρξε και αλλαγή προπονητή. Πώς επέδρασε αυτή πάνω σας; 
"Χρειάστηκε κάποιος χρόνος για να γίνει η μετάβαση από τον έναν προπονητή στον άλλον. Είχαμε ένα στιλ παιχνιδιού, μετά με τον καινούριο προπονητή αλλάξαμε κάποια πράγματα, αλλά νομίζω ότι τελικά αντιδράσαμε πολύ καλά σε όλες αυτές τις αλλαγές. Πολλές φορές μπορεί να χάσεις τη χρονιά όταν συμβαίνουν τέτοιες ανακατατάξεις, αλλά εμείς καταφέραμε να διατηρηθούμε σε καλό επίπεδο και να πάρουμε στο τέλος αυτό που θέλαμε".

-Άρα, εκ του αποτελέσματος, μπορείς να πεις ότι καλώς έφυγε ο Ζντοβτς;
"Δεν θέλω να μπαίνω σε τέτοιες λογικές. Ο Ζντοβτς είναι καλός προπονητής, που διαθέτει μπασκετική ευφυία, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξε και μεγάλος παίκτης. Απλώς δεν ταίριαξε η ομάδα στη φιλοσοφία του και φτάσαμε στο σημείο να φύγει πριν τελειώσει η σεζόν. Αυτά συμβαίνουν. Το θέμα είναι ότι δεν επηρεάστηκε η ομάδα και τελείωσε η σεζόν καλά".

-Υπάρχει η άποψη ότι αυτή η ΑΕΚ έπιασε το ταβάνι της και ότι αν δεν αλλάξει επίπεδο, δεν θα μπορέσει να μπει σφήνα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Τη συμμερίζεσαι;
"Κοίταξε, αν εξαιρέσεις το τελευταίο παιχνίδι της σειράς με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός, εμείς πολύ κακοί και χάσαμε πολύ εύκολα, στα άλλα παιχνίδια κάναμε δύο ήττες στις λεπτομέρειες. Έτσι όπως εξελίχθηκε η σειρά, θα μπορούσαμε κάλλιστα να έχουμε πάρει δύο νίκες και να δυσκολέψουμε ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό. Θέλω να πω ότι καμιά φορά οι αποστάσεις είναι σχετικές. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ κοιτάζουν ψηλά. Θέλουν κάποια στιγμή να μπουν μέσα στις πρώτες δύο ομάδες του πρωταθλήματος και νομίζω ότι οι όποιες αλλαγές γίνουν κι αυτό το καλοκαίρι, θα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση".

-Μπορεί να γίνει αυτό άμεσα; 
"Τι να σου πω; Το σίγουρο είναι ότι αυτό το καλοκαίρι θα φτιαχτεί μια ομάδα που στόχο θα έχει να είναι ακόμα περισσότερο ανταγωνιστική. Η ΑΕΚ έχει ορισμένα νέα παιδιά που μπορεί να ποντάρει πάνω τους, αν γίνουν και καλές κινήσεις στις μεταγραφές, όλα μπορούν να γίνουν. Συμβαίνουν και εκπλήξεις άλλωστε..."

-Εσύ είσαι ευχαριστημένος από τον εαυτό σου φέτος; 
"Θα μπορούσα να είχα πάει και καλύτερα. Άρχισα καλά τη σεζόν, αλλά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο τραυματίστηκα και μετά χρειάστηκα πολύ χρόνο για να επανέλθω. Βλέπεις, όσο μεγαλώνεις, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεσαι για αποκατάσταση. Μετά ανέλαβε ο νέος προπονητής, ήρθε και μου είπε κάποια πράγματα για το πώς μπορώ να βοηθήσω και προσπάθησα να φανώ συνεπής σε αυτά. Τελικά, αισθάνομαι ευχαριστημένος, γιατί έδωσα αυτά που μου ζήτησαν να δώσω".

-Από κάποια στιγμή και μετά, πάντως, ο χρόνος συμμετοχής σου μειώθηκε σημαντικά. Σε κάποια παιχνίδια δεν έπαιξες καν. Σε πείραξε αυτό; 
"Αν σου πω ότι δεν με πείραξε, θα έλεγα ψέματα. Και θα έδειχνα ότι δεν με ενδιέφερε κιόλας. Όμως δεν ήταν στο χέρι μου όλο αυτό. Στην προπόνηση ήμουν πάντα θετικός, προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο και να βοηθήσω τα άλλα παιδιά. Σκεφτόμουν ότι έπρεπε να είμαι θετικός. Κι από εκεί και πέρα, όταν έπαιρνα την ευκαιρία, έμπαινα και έπαιζα. Έτσι είναι τα πράγματα. Μπαίνεις μέσα και παίζεις χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα άλλο".

-Θα μείνεις στην ΑΕΚ; 
"Έχω συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο".

-Και μόλις τελειώσει αυτό;
"Θα ήθελα να παίξω για κάποια χρόνια ακόμα μακριά από την Ελλάδα. Έχω ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό και θα ήθελα να επιστρέψω εκεί. Συνήθισα και μου αρέσει. Ειδικά η Ισπανία. Είναι ωραία εκεί. Η ζωή, το μπάσκετ, όλα. Μακάρι να είμαι καλά από υγεία, πρώτα και πάνω απ' όλα αυτό, και θα ήθελα να φύγω ξανά έξω".

-Υπάρχει κάτι που δεν σου έχει προσφέρει το μπάσκετ μέχρι σήμερα και θέλεις να το αποκτήσεις; 
"Το μόνο που ζητάω πλέον είναι να το απολαμβάνω. Ξέρεις, από μια ηλικία και μετά δεν ζητάς και πολλά πράγματα. Να είσαι καλά, να μπαίνεις μέσα, να παίζεις και να απολαμβάνεις το μπάσκετ. Να απολαμβάνεις την καθημερινότητα, τα ταξίδια, τη συναναστροφή με τους συμπαίκτες. Να είσαι ευχαριστημένος και χαρούμενος. Κι όταν πάψεις να κάνεις αυτό που κάνεις με χαρά, πρέπει να σταματάς. Αυτό είναι το όριο. Εγώ είμαι ακόμα χαρούμενος που παίζω μπάσκετ. Ακόμα και τώρα, στο τέλος της σεζόν που δεν έπαιζα πολύ, ένιωθα πολύ χαρούμενος κάθε φορά που πατούσα στο παρκέ. Και για όσο διάστημα αγωνιζόμουν, έκανα ό,τι μπορούσα για να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Αυτή την εμπιστοσύνη που σου δείχνουν, άλλωστε, πρέπει να την ανταποδίδεις...".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ