27.7 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

«Βασίλισσα» του Ισραήλ!

Η Μακάμπι υποδέχτηκε την Ρεάλ στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής με την "Βασίλισσα" να υποτάσσει την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου παίρνοντας την σπουδαία νίκη με σκορ 81-77 μέσα στο Τελ Αβίβ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι χωρίς να καταφέρνουν να ξεφύγουν στο σκορ. Μετά το 2ο λεπτό το παιχνίδι εξελίχθηκε σε προσωπική μονομαχία του Άντονι Ράντολφ με τον Σκότι Ουίλμπεκιν. Ο φόργουορντ των Μαδριλένων σκόραρε από παντού και με κάθε τρόπο πετυχαίνοντας 13 πόντους, ενώ ο πόιντ γκαρντ των Ισραηλινών κατάφερε να σκοράρει 8 πόντους και να κρατήσει τους γηπεδούχους κοντά στο σκορ. Η περίοδος έκλεισε με σκορ 19-21 και τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ. Στην εξίσωση μπήκαν οι Κοζέρ και Τόμπκινς για την Ρεάλ, ενώ ο Αντβίγια ήταν εκείνος που προσπάθησε να κουβαλήσει την Μακάμπι και τα κατάφερε. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήρε κεφάλι στο φινάλε της 2ης περιόδου και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 38-36.

Όλα έδειχναν πως θα έχουμε ένα εντυπωσιακό δεύτερο μέρος και έτσι έγινε. Η 3η περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στον Ράντολφ και την παρέα του. Με τους Ταβάρες και Κοζέρ να συνδυάζονται καταπληκτικά και τον Σλοβένο φόργουορντ να συνεχίζει ακάθεκτος οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα 9-0 σερί και παίζοντας παράλληλα εκπληκτική άμυνα πάνω στα όπλα των γηπεδούχων κατάφεραν να ξεφύγουν ακόμα και με διψήφια διαφορά, κρατώντας την τελικά στο τέλος της 3ης περιόδου στο +8 (49-57). Στο 4ο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα, με τον Σκότι Ουίλμπεκιν να παίρνει την ομάδα του από το χέρι και με ένα επιμέρους 9-2 να την κάνει και πάλι ισάξια διεκδικήτρια. Ωστόσο, οι Μαδριλένοι βρήκαν και πάλι το σθένος να παίξουν σκληρή άμυνα και να επαναφέρουν τη διαφορά στα επίπεδα της 3ης περιόδου. Ταβάρες και Καμπάτσο έκαναν την... βρώμικη δουλειά με τους Ισραηλινούς να μην βρίσκουν καλές επιλογές στο επιθετικό τους μισό. Η Μακάμπι αποδείχτηκε σκληρό καρύδι με τον Ουίλμπεκιν να... πυροβολεί(21π.) και να φέρνει το ματς στο καλάθι μόλις τρία λεπτά πριν το φινάλε. Ωστόσο, κάπου εκεί μίλησε ο Φακούντο Καμπάτσο ο οποίος είχε περιοριστεί στο να μοιράζει το παιχνίδι της Ρεάλ και αποφάσισε να εκτελέσει πηγαίνοντας την διαφορά και πάλι στο +6. Ένα τρίποντο του Ντόρσει έστειλε το σκορ στο 75-77 μόλις 17'' για το φινάλε. Καμπάτσο και Τόμπκινς ήταν ψύχραιμοι στις βολές και έδωσαν την νίκη στην ομάδα του Λάσο.

Ο MVP: Ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης ήταν φυσικά ο Άντονι Ράντολφ. Ο φόργουορντ της Ρεάλ σκόραρε 19 πόντους και πήρε 7 ριμπάουντ όντας εκείνος που... κουβάλησε την ομάδα του στα πιο δύσκολα σημεία. 

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι οι λεπτομέρειες πολλές φορές κάνουν τη διαφορά. Αυτήν τη φορά ήταν το βάθος και η ποιότητα του πάγκου της Ρεάλ που της έδωσε την νίκη, αφού 4 παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων (Τόμπκινς, Ταβάρες, Ράντολφ και Κοζέρ).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ