15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βασίλισσα με… ρόπαλο

Με καλή άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε από τον Ηρακλή και τον νίκησε άνετα με 86-61, συμπληρώνοντας 15 συνεχόμενες νίκες στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να χτίσει μια καλή διαφορά ώστε να μην ανησυχεί στη συνέχεια και τα κατάφερε με όπλα την άμυνα και τη μεγάλη ευστοχία της από την περιφέρεια. Η άμυνα ήταν πολύ πιεστική στην περιφέρεια καταστρέφοντας το παιχνίδι του Ηρακλή, που μόνο όταν τροφοδοτούσε τον Καββαδά μέσα στη ρακέτα, μπορούσε να βρει κάποιες επιθετικές λύσεις. Τα λάθη του "γηραιού" έδιναν τη δυνατότητα στην Ένωση να επιβάλει γρήγορο ρυθμό και να ανεβάζει τη διαφορά ευστοχώντας σε διαδοχικά τρίποντα.

Η ΑΕΚ είχε 6/6 έξω από τη γραμμή των 6,75μ. στην πρώτη περίοδο με τον Κέντρικ Ρέι να έρχεται φουριόζος από το παιχνίδι με τη Βόννη, να σκοράρει 13 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και να αχρηστεύει την έμπνευση του Ηλία Κατζούρη να παίξει ζώνη μήπως και σταματήσει την επιθετική ορμή των γηπεδούχων. Ο Ζήσης ήταν εξαιρετικός ως οργανωτής, αλλά και ως εκτελεστής, ενώ η ΑΕΚ λειτούργησε καλά ακόμα και όταν μπήκε στον αγώνα ο Λάνγκφορντ και έπαιξε μαζί με τον Ρέι.

Προηγήθηκε με 30-12 στο τέλος του πρώτου και 33-14 στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, όμως σταδιακά ο Ηρακλής βρήκε τρόπο να ισορροπήσει. Βοήθησαν σε αυτό οι αλλαγές που έκανε ο Παπαθεοδώρου, ο οποίος χρησιμοποίησε μετά από πολύ καιρό και τον προερχόμενο από τραυματισμό Νίκο Γκίκα, αλλά και η αφύπνιση από κάποιο σημείο και μετά του Χάνλαν, που έδωσε κάποιες λύσεις από την περιφέρεια.

Η ΑΕΚ δεν ήταν το ίδιο εύστοχη από την περιφέρεια κι αυτό την έκανε να κολλήσει κάπως στο σκοράρισμα, καθώς η ζώνη του Ηρακλή φάνηκε να αποδίδει κάποια στιγμή καρπούς. Ο "γηραιός" 'εριξε τη διαφορά στους 9 πόντους (39-30 στο 18'), όμως δύο βολές του Κακλαμανάκη κι ένα τρίποντο του Λάνγκφορντ στο τέλος ήταν οι απαντήσεις της ΑΕΚ, που πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενη με 44-32.

Με αφετηρία ένα τρίποντο του επανκάμψαντος στην πεντάδα Ρέι, η ΑΕΚ μπήκε με φούρια και στην τρίτη περίοδο ανεβάζοντας τη διαφορά και πάλι στο +18 (50-32), όμως στη συνέχεια κόλλησε λίγο επιθετικά, καθώς τα τρίποντα δεν έμπαιναν πια. Ο Ηρακλής γυρνούσε καλύτερα την μπάλα στην επίθεση κι αφού βρήκε κάποιες λύσεις από τον Ντέιβις μέσα στη ρακέτα, με δύο διαδοχικά τρίποντα του Μανωλόπουλου στο 27' μείωσε αίφνης στους 6 πόντους (55-49), τρέχοντας ένα σερί 17-5 μέσα σε πέντε λεπτά.

Μετά το τάιμ άουτ του Παπαθεοδώρου η ΑΕΚ κατάφερε να σταματήσει το come back του Ηρακλή και με ένα γκολ φάουλ του Ζήση κι ένα κάρφωμα του Κακλαμανάκη έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Λάνγκφορντ προηγήθηκε ξανά με 60-49, ενώ η τρίτη περίοδος έληξε με 60-51.

Στην τελευταία περίοδο βγήκε μπροστά ο Ματσιούλις, ο οποίος πέτυχε 8 πόντους με δύο τρίποντα και με αφετηρία αυτούς η ΑΕΚ ξέφυγε ξανά με 70-55 στο 33'30''. Στο διάστημα αυτό η άμυνά της έγινε και πάλι απροσπέλαστη, με τον Κακλαμανάκη να κάνει καλή δουλειά κυρίως σταματώντας τον επικίνδυνο Ντέιβις και συνθέτοντας ένα αποτελεσματικό δίδυμο μαζί με τον Ματσιούλις. 

Ο Ηρακλής δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι σε αυτή την άμυνα, καθώς οι περιφερειακοί του δεν έβρισκαν χώρους για να δράσουν και ήταν άστοχοι, έτσι η ΑΕΚ, που πήρε βοήθειες και από τους Τσάλμερς, Γιαννόπουλο στην επίθεση ξέφυγε με 76-57 στο 37' και "καθάρισε" οριστικά ένα παιχνίδι, που ήλεγξε από την αρχή.

Ο ΑΣΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ: Όσον αφορά την επίθεση ο χαρακτηρισμός ανήκει στον Γιόνας Ματσιούλις, διότι με τους 8 πόντους που πέτυχε στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου βοήθησε αποφασιστικά την ΑΕΚ να ξεφύγει οριστικά από τον Ηρακλή και να σφραγίσει τη νίκη της. Φυσικά έκανε και μπόλικη βρώμικη δουλειά στην άμυνα.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ τελείωσε τον αγώνα με 15/29 τρίποντα και 13 επιθετικά ριμπάουντ, ενώ ο Ηρακλής είχε 5/20 τρίποντα και 9 επιθετικά ριμπάουντ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ