21.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

«Βασίλισσα» και Προμηθέας για τη δόξα (pic)

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και η θέση της μεταξύ των κορυφαίων του BCL είναι δεδομένη, όπως και του Προμηθέα μετά τα τελευταία αποτελέσματα, που συνεχίζουν την όμορφη ιστορία του.

Οι δύο εκ των τριών εκπροσώπων μας στο Basketball Champions League, έχουν μια πολύ όμορφη ιστορία να διηγηθούν. Όχι πως ο ΠΑΟΚ υστερεί, αφού βρίσκεται επίσης σε έναν καλό δρόμο για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, αλλά η ΑΕΚ και ο Προμηθέας, εν αντιθέσει με τον «Δικέφαλο του Βορρά» της 14ης θέσης, βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, δείχνοντας ξανά την ελληνική δυναμική στα Power Rankings.

Η ίδια η διοργάνωση μας προϊδεάζει για σπουδαία πράγματα από την πλευρά του Κυπελλούχου Ευρώπης, με την ΑΕΚ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 21-8, δύο μόλις νίκες μακριά από την πρωτοπόρο με 23-8 Χάποελ Ιερουσαλήμ, που βρίσκεται μαζί της στον όμιλο. Η δυνατότητα προσαρμογής του Τζόρνταν Θίοντορ, τον καιρό που η ομάδα έχει προκριθεί με άνεση στην επόμενη φάση, σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις του Βινς Χάντερ, καθιστώντας τον φαβορί για MVP, δίνουν δικαιολογημένα την αισιοδοξία στη «Βασίλισσα».

Από την άλλη μεριά, η ομάδα της Πάτρας δε σταματά να γράφει το όμορφο «παραμύθι» της ως πρωτάρα στη διοργάνωση. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά θριάμβευσαν επί Στρασμπούρ και Περιστερίου, παίρνοντας δικαιωματικά άνοδο τριών θέσεων, ευρισκόμενοι πια στην ένατη θέση των Power Rankings, με ρεκόρ 19-10. Για το ίδιο το BCL αυτό είναι, άλλωστε, το σημαντικό, σημειώνοντας όλα αλλάζουν στην Ευρώπη, αλλά η ιστορία του Προμηθέα παραμένει αναλλοίωτη.

Αυτό, που δημιουργεί μεγαλύτερη εντύπωση στους διοργανωτές, είναι λογικά η τρομερή άνοδος της Οστάνδης. Με επτά νίκες στα οκτώ τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ή έξι συνεχόμενες στο Champions League, οι Βέλγοι βρίσκονται πια στην τέταρτη θέση, κερδίζοντας ξεκάθαρα τις εντυπώσεις. Στο χέρι τους μοιάζει να είναι και το θέμα της πρόκρισης, βάσει της έως τώρα απόδοσής τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ