22.7 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Βασίλισσα για το 10ο!

Η Ρεάλ έβγαλε χαρακτήρα, είχε περισσότερες λύσεις στο σκοράρισμα, στα ριμπάουντ και την άμυνα, είχε και τον Γιουλ να βάζει κρίσιμα καλάθια και έριξε στο καναβάτσο την ΤΣΣΚΑ. Κέρδισε άξια με 92-83 και προκρίθηκε στον τελικό του φάιναλ φορ, όπου την περιμένει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Όποιος από τους δύο κι αν κερδίσει, θα προσθέσει στη συλλογή του τη 10η κούπα του!

Το πρώτο ημίχρονο επιβεβαίωσε όσους προέβλεπαν μάχη μέχρις εσχάτων ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες. Η ΤΣΣΚΑ με τον Χίγκινς να ξεκινά με φούρια και να πετυχαίνει τους 10 από τους πρώτους 15 πόντους της ομάδας του προηγήθηκε με 15-9 στο 5', απέναντι σε μια Ρεάλ, που δυσκολευόταν να μπει μέσα στη ρακέτα και αναγκαζόταν να σουτάρει τρίποντα, κατά κανόνα άστοχα όμως. Η ΤΣΣΚΑ έπαιζε καλά στην άμυνα και παρά το ότι έχασε κάποια στιγμή με τραυματισμό τον Βοροντσέβιτς, είχε καλά θωρακισμένη τη ρακέτα της, ενώ στην επίθεση άρχισε να σκοράρει ο Ντε Κολό με βολές. Έτσι μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά, η οποία στην εκπνοή της πρώτης περιόδου ανέβηκε στους 10 πόντους (30-20) με τρίποντο του Κλάιμπερν.

Με το που άρχισε η δεύτερη περίοδος, όμως, το σκηνικό αντιστράφηκε τελείως. Η Ρεάλ άρχισε να βάζει το ένα τρίποντο μετά το άλλο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον συνήθη ύποπτο, Τζέισι Κάρολ, ενώ και ο Γιουλ πήρε επίσης μπροστά. Μέσα σε μόλις 3 λεπτά έτρεξε ένα επί μέρους σερί 17-4 και σε χρόνο... dt πέρασε μπροστά με 37-34! Αυτό ήταν. Το ντέρμπι πήρε φωτιά.

Η ΤΣΣΚΑ κράτησε την ψυχραιμία της και με τον Χάινς να κάνει καλή δουλειά μέσα στις δύο ρακέτες διατήρησε την επαφή της με το σκορ, ενώ με δύο τρίποντα από τους Κλάιμπερν και Ντε Κολό πέρασε ξανά μπροστά με 46-43 στο 28', όμως η Ρεάλ είχε τον τελευταίο λόγο στο ημίχρονο. Με ένα καλάθι του Γιουλ κι άλλο ένα του Τόμπκινς στην εκπνοή μετά από επιθετικό ριμπάουντ η "βασίλισσα" προηγήθηκε στο τέλος του 20λέπτου με 47-46.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ΤΣΣΚΑ έδειξε διάθεση να ξαναπάρει τον έλεγχο του αγώνα, προηγήθηκε με 51-47, όμως η αντίδραση της Ρεάλ ήταν καταιγιστική. Με καλή άμυνα, τον Ρέγες να κυριαρχεί μέσα στο καλάθι και δύο τρίποντα από τους Κοσέρ και Ντόντσιτς ετρεξε ένα σερί 13-0 και στο 26' προηγήθηκε με 60-51 βάζοντας τις βάσεις για την τελική νίκη της.

Διότι από το σημείο εκείνο και μετά ανάγκασε την ΤΣΣΚΑ να την κυνηγά. Κι επειδή η ρωσική ομάδα δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας (Ροντρίγκεθ και Ντε Κολό δεν ήταν πολύ καλά) ούτε ήταν εύστοχη από μακριά, προσπαθούσε κυρίως με ατομικές ενέργειες, οι οποίες όμως δεν είχαν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όσες φορές η ΤΣΣΚΑ προσπαθούσε να πλησιάσει η Ρεάλ, παίζοντας με αυτοπεποίθηση, έβρισκε απαντήσεις και ξέφευγε ξανά. Είτε με επιθετικά ριμπάουντ (σπουδαία η δουλειά των Τόμπκινς και Αγιόν σε αυτό το κομμάτι) είτε με κάποια μεγάλα σουτ. Ο Γιουλ και ο Τόμπκινς έβαλαν ένα δυο τέτοια και η Ρεάλ προηγήθηκε με 73-61 στο 34', ενώ όταν η ΤΣΣΚΑ με τον Χάινς να παλεύει σκυλίσια σε άμυνα κι επίθεση μείωσε 76-73 στο 35', ο Γιουλ με νέο τρίποντο τής έκοψε τα πόδια. Ακολούθησαν κάποια καλάθια του Αγιόν, που κράτησαν τη διαφορά κοντά στους 10 πόντους και το ξύπνημα του Ντε Κολό αποδείχθηκε καθυστερημένο. Χρόνος δεν υπήρχε για την ΤΣΣΚΑ να γυρίσει το παιχνίδι, έτσι η Ρεάλ πανηγύρισε την πρόκρισή της στον τελικό για δεύτερη φορά την τελευταία τετραετία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ