19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βασίλης Κρομμύδας στο basketa.gr : «Κόσμος και παίκτες έφεραν την Αναγέννηση εδώ» (pics + vids)

Μπορεί ο ΑΣ Καρδίτσας να ετοιμάζεται να μπει αύριο (2/11) στο νέο και σύγχρονο κλειστό της πόλης, αλλά το παλιό κλειστό δεν θα μείνει ανενεργό, το αντίθετο μάλιστα.

Σε αυτό αγωνίζεται η Αναγέννηση Καρδίτσας,η οποία βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Γ' Εθνική, και σε βάση φιλάθλων, έχοντας πίσω της το ποδοσφαιρικό κοινό, αποτελεί την ομάδα με την μεγαλύτερη βάση φιλάθλων στην περιοχή.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Βασίλης Κρομμύδας, ο οποίος ξεκίνησε στον σύλλογο όταν αυτός ονομάζονταν Ήφαιστος, για να συνεχίσει ως Αναγέννηση, και σε δηλώσεις του στο basketa.gr μιλάει για την όμορφη ιστορία που βιώνει με την Θεσσαλική ομάδα, για τον πολύ κόσμο, και το τι συμβαίνει στο κλειστό σε κάθε παιχνίδι, για τις ποδοσφαιρικές ομάδες ομάδες που αρχίζουν σταδιακά να μπαίνουν στον χορό των Εθνικών κατηγοριών, για το παράδειγμα του ΑΣΚ και φυσικά για τους στόχους της ομάδας του, ενώ τελειώνοντας προσκάλεσε όλο τον κόσμο να ζήσει αυτό που γίνεται σε κάθε παιχνίδι στην έδρα της Αναγέννησης.

Η Αναγέννηση πέτυχε την πρώτη εντός έδρας νίκη της ιστορίας της στην Γ' Εθνική. Πως είναι η αίσθηση : «Η αλήθεια είναι πως νιώθουμε όλοι κόσμος διοικούσα επιτροπή παίκτες πολύ όμορφα έχοντας πετύχει δύο ιστορικές νίκες.Την πρώτη εκτός έδρας και την πρώτη εντός έδρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη μας εκτός έδρας νίκη στη Φλώρινα  είχαμε μαζί και 30 φιλάθλους, ενώ στα εντός το γήπεδο ήταν σχεδόν sold out. Ξεπεράσαμε σχετικά εύκολα το τρακ του πρωτοεμφανιζόμενου και οι δύο νίκες αυτές μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση για την πολύ απαιτητική».

Προσωπικά βρίσκεσαι στην ομάδα για τρίτη σεζόν, και όταν ονομάζονταν Ήφαιστος και όταν εξελίχθηκε σε Αναγέννηση με την απορρόφηση, ποιος είναι ο φετινός στόχος της ομάδας : « Σαν νεοφώτιστη στη κατηγορία ομάδα ο πρώτος στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την γρήγορη παραμονή της ομάδας στη κατηγορία σε συνδυασμό με όμορφο μπάσκετ ώστε να κρατήσουμε και να αυξήσουμε τον κόσμο που μας πιστεύει, και κάθε Κυριακή όπου και να παίζουμε είναι δίπλα μας και τραγουδάει. Όπως είπα και παραπάνω, το sold out σε κάθε εντός ματς είναι ένας πολύ εφικτός στόχος», για να προσθέσει : «Και τρίτος στόχος είναι στην ομάδα να παίζουν όσο γίνεται περισσότερα παιδιά από την Καρδίτσα και να δίνουμε την ευκαιρία και σε νέα παιδιά ναι παίξουν την κατηγορία και να βελτιωθούν μέσα από αυτή την διαδικασία».

Βλέπουμε ότι η Αναγέννηση έχοντας ποδοσφαιρικό κοινό στο πλάι της, γεμίζει τα γήπεδα και δημιουργεί τρομερές συνθήκες αγώνα. Πως σχολιάζεται την βοήθεια του κόσμου : «Ότι και να πούμε για τον κόσμο μας είναι λίγο. Εμένα αυτό που μου έχει μείνει από την αγάπη του κόσμου προς την ομάδα και για τον τρόπο που την μεταφέρουν προς τα εμάς είναι το εξής. Πέρυσι παίξαμε τελικό κυπέλλου ΕΣΚΑΘ στη Λάρισα και χάσαμε στην παράταση 2 πόντους. Στην επιστροφή στη Καρδίτσα μας περίμεναν 300 άτομα να πανηγυρίσουν μαζί μας σαν να πήραμε εμείς το κύπελλο, κάτι μοναδικό, ανεπανάληπτο, Απίστευτο !!», για να συνεχίσει : «Θα έλεγα μοναδική αγάπη τους προς την ομάδα χωρίς να μας προσθέτουν καμία μορφής πίεσης !!!Κόσμος και παίκτες έφεραν την ΑΣΑ εδώ!!!!».

Σε μια νέα εποχή μπαίνει το μπάσκετ της πόλης, με τον ΑΣΚ, ο οποίος αποτελεί την μεγάλη ομάδα της πόλης, να μετακομίζει το Σάββατο (2/11) στο στολίδι.Θέλει η Αναγέννηση κάποια στιγμή να αγωνιστεί στο καινούργιο κλειστό και να τον ξεπεράσει : «Ο ΑΣΚ αγωνιζόμενος στην Α2 Ανδρών, και μάλιστα με επιτυχία προφανώς και έδωσε άλλη πνοή στο μπάσκετ της πόλης, που αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να έχει στις Εθνικές κατηγορίες δυο ομάδες και συνολικά ο νόμος τρεις, αν προσθέσουμε και τους Τιτάνες Παλαμά.Εμείς επιλέξαμε το μικρό κλειστό θέλοντας να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας για πρώτη χρονιά αλλά θεωρώ βέβαιο πως τα επόμενα χρόνια και με την δυναμική που δείχνει ο κόσμος μας η φυσική έδρα της ομάδας μας θα είναι το νέο κλειστό. Δεν θα έλεγα πως θέλουμε να ξεπεράσουμε τον ΑΣΚ, σίγουρα ο ανταγωνισμός βοηθάει πάντα να γίνεσαι καλύτερος αλλά πρωταρχικός στόχος μας είναι να παίζουν παιδιά της πόλης μας και να δίνουμε εταιρίες και σε νέους», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την διοίκηση του ΑΣΚ : «Ευχαριστώ προσωπικά την διοίκηση του ΑΣΚ για την συνεργασία που έχουμε ως τώρα καθώς μας έδωσαν δανεικό τον 16χρονο Ντουρλια, καθώς και την ομάδα του ΓΑΣ Παλαμά που μας παραχώρησε τον 16χρονο Μπιρναρά .Αυτό δείχνει μια πιστή στο πλάνο που έχουμε για τους μικρούς».

Το φετινό πρωτάθλημα παρουσιάζεται ανταγωνιστικό. Υπάρχει κάποιο φαβορί : «Βλέποντας τις κινήσεις που έκαναν οι ομάδες και έχοντας και μια εικόνα από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε πως θα είναι ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολύ δύσκολες έδρες και αρκετές καλές ομάδες που φλερτάρουν με την τετράδα. Αίολος Ίκαροι Νίκη Βόλου ΑΓΣΙ και IBC Ιωαννίνων δείχνουν αρκετά δυνατές, ομάδες με μεγάλα μπάτζετ και κάνοντας πολύ δυνατές μεταγραφές.Η υγεία και η συνέπεια αγωνιστική και οικονομική θα βγάλουν τον πρωταθλητή».

Βλέπουμε να μπαίνουν στο μπάσκετ ομάδες με πολύ ποδοσφαιρικό κόσμο από πίσω τους (ΠΑΣ Γιάννινα, Αναγέννηση, ΑΟ Τρίκαλα). Αυτό πιστεύεται θα κάνει καλό στο μπάσκετ : « Και πολύ άργησαν θα πω εγώ.Ομάδες όπως η Αναγέννηση, ο ΑΟΤ, ο ΠΑΣ Γιάννινα έπρεπε χρόνια να έχουν ομάδες μπάσκετ, και ίσως και γυναικείο αργότερα, αφού υπάρχει η μεγάλη βάση των φιλάθλων από πίσω που προσφέρει μια οικονομική σιγουριά, γιατί ομάδα με κόσμο είναι ξεκάθαρο ότι είναι πιο εύκολο να βρει χορηγίες και να είναι πιο άνετη οικονομικά .Το μπάσκετ χρειάζεται γεμάτα γήπεδα και αυτές οι ομάδες μπορούν εύκολα να το καταφέρουν» για να προσθέσει : «Πάντα λέμε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους παίκτες σε νέους προπονητές ακόμη σε νέους παράγοντες, ήρθε η ώρα να δώσουμε την ευκαιρία και σε νέους φιλάθλους να δουν την αγαπημένη ομάδα της πόλης τους να πρωταγωνιστεί».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ