24.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

«Βαρύ» πρόστιμο για Κιούμπαν!

Ο Μαρκ Κιούμπαν έκανε αναφορά στο tanking και αυτό όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητο, αλλά τιμωρήθηκε και με το πρόστιμο των 600.000 δολαρίων από το ΝΒΑ.

Με πρόστιμο-«μαμούθ» τιμωρήθηκε ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, για δηλώσεις του κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξής του στον Τζούλιους Έρβινγκ. Ο λόγος που τιμωρήθηκε με το ποσό των 600.000 δολαρίων, μία από τις πιο μεγάλες ποινές στην ιστορία του ΝΒΑ, αφορά την τακτική του tanking, στην οποία αναφέρθηκε, δηλαδή την προσπάθεια μίας ομάδας να... πέσει στα τάρταρα, προκειμένου εν συνεχεία με σωστές επιλογές στο draft ή στην περίοδο των ανταλλαγών και της free agency, να βρεθεί και πάλι ψηλά.

Ο Μαρκ Κιούμπαν παραδέχθηκε, πως ο σύλλογός του έχει υιοθετήσει αυτή την τακτική στο παρελθόν, αλλά πλέον δεν έχει καμία πρόθεση να την επαναλάβει. Συγκεκριμένα, είπε πως «μάλλον δεν πρέπει να το πω αυτό, αλλά πρόσφατα βρισκόμουν σε ένα δείπνο με κάποιους και συζητούσαμε ότι δεν έχουμε ελπίδα να μπούμε στα playoffs. Και τους είπα ότι "το να χάσουμε είναι η καλύτερη επιλογή που έχουμε". Ο Άνταμ Σίλβερ μάλλον θα μισήσει αυτό που είπα, αλλά τουλάχιστον μπόρεσα να το εξηγήσω σε αυτούς τους ανθρώπους. Τους είπα ότι τα πλάνα που θα έχουμε το καλοκαίρι και ότι δεν πρόκειται να ξανακάνουμε tanking. Κάποτε το είχαμε κάνει για 1 1/2 χρόνο και ήταν αβάσταχτο για μένα».

Η δήλωσή του αυτή, εξελήφθη ως επιζήμια για την εικόνα του ΝΒΑ και για το λόγο αυτόν, του επιβλήθηκε αυτό το «τσουχτερό» πρόστιμο των 600.000 δολαρίων. Το αφεντικό των «Μαβς» έχει προθεσμία δέκα ημερών, ώστε να το πληρώσει, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το πρόστιμο αυτό, για τον προαναφερθέντα λόγο, μπορεί να φτάσει το ένα εκατομμύριο δολάρια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ