24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βαρύς κι ασήκωτος Ολυμπιακός (vid)

Εδειξε τακτικές προθέσεις, αλλά σε καμία περίπτωση και τον τρόπο εφαρμογής του ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του τουρνουά της Βαλένθια, όπου υποτάχθηκε δίκαια στη Βιλερμπάν με σκορ 74=57 αποδίδοντας κάτω του μετρίου στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Λογικά «πιασμένος» από την προετοιμασία και με εμφανέστατη αδυναμία συνεννόησης και έλλειψη αυτοματισμών, ο Ολυμπιακός είχε μόνο δυο καλά τετράλεπτα στις αρχές των ημιχρόνων και στο υπόλοιπο ματς παρακολουθούσε τους αθλητικούς αντιπάλους να τρέχουν και να σκοράρουν. Ο Κώστας Σλούκας έχει πάρει από νωρίς τα «κλειδιά» της ομάδας, ο Λιβιό Ζαν - Σαρλ έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού.

Ο Ολυμπιακός άρχισε το ματς με Σλούκα - ΜακΚίσικ - Παπανικολάου - Πρίντεζη και Μάρτιν, το έλεγξε στο μισό πρώτο δεκάλεπτο με δυνατή άμυνα και σκορ 6-0 υπέρ του, το έχασε στη συνέχεια που οι Γάλλοι γκάζωσαν, προσπέρασαν με 12-8 και το δεκάλεπτο έκλεισε με 14-12 για τη Βιλερμπάν.

Ο Μπαρτζώκας έκανε αλλαγές προσώπων και σχημάτων, αλλά η έλλειψη συνεννόησης δεν άλλαζε για τον Ολυμπιακό, που τελείωσε το ημίχρονο υπολειπόμενο με 32-25 και το χειρότερο, έχοντας κάνει 10 λάθη κι έχοντας δώσει μόνο 5 ασίστ. Και φυσικά έχοντας σκοράρει μόλις 25 πόντους.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -12, 37-25 στο 22', σοβαρεύτηκε στην άμυνα και με καλές συνεργασίες Σλούκα - Ελις μπροστά πλησίασε σε 42-38 στο 26'. Το αμυντικό ριμπάουντ ήταν η επόμενη.... πληγή που εμφάνισε ο Ολυμπιακός, η Βιλερμπάν όχι μόνο ανανέωνε επιθέσεις αλλά το έκανε με εύστοχα τρίποντα του ασταμάτητου Φρίμαν κι έτσι στο 30 'οι Γάλλοι ήταν και πάλι, απόλυτα δίκαια, μπροστά με διψήφια διαφορά, 55-45.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε τρόπο όσο κι αν ήθελε να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα, η ευστοχία των Γάλλων στα τρίποντα ήταν παροιμιώδης και η εξέλιξη του αγώνα ήταν αυτή που φάνηκε από νωρίς. Αναφερόμενοι στα τρίποντα, το 12/28 των Γάλλων και το 1/13 του Ολυμπιακού λέει πολλά, αν και όχι όλα, για την εικόνα του αγώνα.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ