22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Βαριά ασθενής σε όλα τα επίπεδα

Ήταν τόσο κακή εικόνα της ομάδας και τόσο μεγάλη η έκταση της ήττας στην Πάτρα από τον Προμηθέα που θα πρέπει να έκανε σαφές ότι ο Άρης είναι βαριά ασθενής. Το δυστύχημα είναι πως δεν είναι ασθενής μόνο μέσα στις τέσσερις γραμμές αλλά πρωτίστως έξω από αυτές.

Η ΚΑΕ αντιμετωπίζει μια κατάσταση που διαιωνίζεται από τις αρχές της προηγούμενης σεζόν, τους τελευταίους 12-14 μήνες δηλαδή και είναι αμφίβολο αν υπάρχει μια αχτίδα πια αισιοδοξίας στο βάθος αφού ακόμη κι αυτή που προέκυψε το καλοκαίρι με την επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη κινδυνεύει να χαθεί από νωρίς. Γιατί με αυτό το μπάσκετ που παίζει η ομάδα –το ότι σκοράρει λιγότερους από 60 πόντους στο πρωτάθλημα και έχει τη χειρότερη επίθεση απλά επιβεβαιώνει αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κανείς και «δια γυμνού οφθαλμού- και με ήττες όπως αυτή της Πάτρας η φθορά που έτσι κι αλλιώς είναι φυσιολογική σε αυτό το επίπεδο, θα έρθει γρηγορότερα.

Η ομάδα χρειάζεται επειγόντως αλλαγές, χρειάζεται τουλάχιστον δύο ξένους παίκτες γιατί αυτή τη στιγμή έχει Αμερικανούς που απλά συμπληρώνουν το ρόστερ. Με εξαίρεση τον Μπένσον που κι αυτός παίζει με εκλάμψεις μένοντας ωστόσο για ανεξήγητα μεγάλα διαστήματα στον πάγκο, οι υπόλοιποι δεν πιάνουν καν τη βάση. Ακόμη και να αγνοήσει κανείς το έλλειμμα ποιότητας, πλέον τίθεται και ζήτημα ποσότητας.

Ο Βον αποτελεί παρελθόν –αναμένεται από την Πέμπτη η ανακοίνωση της λύσης του συμβολαίου του- και το ίδιο θα γίνει σύντομα με τον Πέτγουεϊ που «κόπηκε» σήμερα από την αποστολή που ταξιδεύει στο Βέλγιο. Στην περίπτωση του δεύτερου είναι απορροίας άξιο για ποιον λόγο πιέστηκε να συνεχίσει ένας παίκτης που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να βοηθήσει. Ο μόνος προφανής λόγος είναι ο οικονομικός…

Το αγωνιστικό ωστόσο για τον σημερινό Άρη είναι μάλλον το δέντρο παρά το δάσος. Διοικητικά και οικονομικά είναι τα προβλήματα της ομάδας και η εξ Ανατολών βοήθεια είναι άγνωστο πότε και σε ποιο βαθμό θα έρθει. Ακόμη κι αν εξελιχθούν όλα κατ’ ευχήν πρόκειται για συνεργασίες χορηγικού χαρακτήρα που ποτέ δεν ξέρεις τι μπορούν να σου προσφέρουν με ακρίβεια.

Ακόμη και αυτή η ιστορία όμως αναδεικνύει τα γενικότερα προβλήματα που υφίστανται στον Άρη. Γιατί τέτοιου είδους συνεργασίες θα έπρεπε να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι να ανακοινωθούν. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ανακοινώσεις, οι οποίες μεταφέρονται από μέρα σε μέρα, παρά μόνο φωτογραφίες και αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Ακόμη και αυτή η υπόθεση με τον «Brand Ambassador» Αλί Σαχίν ανακοινώθηκε από τον μεσάζοντα της υπόθεσης Ηλία Κολοβέτσιο και όχι από την ΚΑΕ κι ας δημοσιοποίησε ο πρώτος το σχετικό, επίσημο έγγραφο του Άρη.

Όλη αυτήν την κατάσταση μπορεί να την ξεκαθαρίσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μόνο ο Νίκος Λάσκαρης. Και έχει αργήσει πολύ να το κάνει…

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ