17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βανέσα Μπράιαντ: “Τίποτα δεν έχει αλλάξει μετά από τόσα χρόνια”

Το "I can't breathe" έγινε σύνθημα στις ΗΠΑ. Ήταν αυτό που είπε ο Τζορτζ Φλόιντ την ώρα που τον πατούσε με το γόνατο στο λαιμό ο αστυνομικός Τσόβιν στη ΜινεάποληBryan. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που κάποιος ψιθύρισε αυτές τις λέξεις σε ανάλογες συνθήκες, ούτε η πρώτη φορά που έγιναν σύνθημα. Η Βανέσα Μπράιαντ το υπενθύμισε σε όλους με μια ανάρτησή της στο instagram και με τον Κόμπι να φορά το μπλουζάκι με αυτήν ακριβώς την πρόταση.

 

O Κόμπι Μπράιαντ είχε φορέσει το μπλουζάκι αυτό το 2014 και είχε φροντίσει να το φορέσει όλη η ομάδα και ήταν ο δικός του τρόπος να διαμαρτυθεί για τη δολοφονία του αφροαμερικάνου Έρικ Γκάρνερ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στη Νέα Υόρκη. Τότε ο Κόμπι είχε δηλώσει: ¨Είμαστε εμείς που στηρίζουμε το κίνημα και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Η ομορφιά της χώρας μας είναι η δημοκρατία. Νομίζω πως αν χάσουμε ποτέ το θάρρος να μιλάμε για πράγματα τα οποία πιστεύουμε, τότε είναι που θα χάσουμε και τις πραγματικές αξίες αυτής της χώρας".

Το μήνυμα της συζύγου του, έξι χρόνια μετά είναι: "Ο σύζυγός μου φόρεσε αυτό το μπλουζάκι πριν χρόνια και να που βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο #ICANTBREATHE. H ζωή είναι τόσο εύθραυστη, τόσο απροσδόκητη, τόσο σύντομη. Ας μοιραστούμε και ας αγκαλιάσουμε τις όμορφες αξίες και ομοιότητες που έχουμε ως άνθρωποι. Να διώξουμε το μίσος. Να διδάξουμε σεβασμό και αγάπη για όλους στα σπίτια και στα σχολεία μας. Μοιράστε την αγάπη. Παλέψτε για την αλλαγή, πηγαίνετε να ψηφίσετε! Μην χρησιμοποιείτε αθώες ζωές που χάθηκαν ως δικαιολογία για λεηλασίες. Γίνετε το παράδειγμα της αλλαγή που θέλετε να δείτε. #BLACKLIVESMATTER.”

Λίγο αργότερα έκανε και ένα δεύτερο post για την αγάπη που πρέπει να υπάρχει στις καρδιές όλων, την οποία πρέπει να μαθαίνουμε στο σπίτι μας και να τη μοιράζουμε σε όλο τον κόσμο.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanessa Bryant ? (@vanessabryant) on



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ