18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Βαλαντσιούνας: «Θα δώσουμε τη μάχη μας»

Αν ένα όνομα ακούστηκε (και γράφτηκε) περισσότερο από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία, είναι αυτό του Γιόνας Βαλαντσιούνας. Και όχι άδικα αφού όντας πρώτος σε αξιολόγηση, ριμπάουντ και πόντους για την ομάδα του, γίνεται αμέσως σημείο αναφοράς στην μελέτη του αντιπάλου, στα σχόλια και στις αναλύσεις.

«Η ελληνική ομάδα είναι καλή και έχει τα πάντα», θα πει ο ίδιος ο Λιθουανός σέντερ στον αντίποδα, δίνοντας και το διότι: «Μπορεί να απειλήσει απ’ έξω, έχει καλούς σουτέρ, έχει παίκτες που μπορούν να διεισδύσουν, άρα το έργο μας εξ’ ορισμού δεν είναι εύκολο. Αυτό που θα κάνουμε, είναι να δώσουμε τη μάχη μας και να κάνουμε ότι μπορούμε για να νικήσουμε. Για τέτοιες ομάδες πρέπει να προετοιμάζεσαι αν θες να κάνεις κάτι σημαντικό σε μια διοργάνωση όπως είναι αυτή.»

Πάντως έναν παίκτης της ελληνικής ομάδας που γνωρίζει καλά ο ίδιος δεν θα δώσει το «παρών» στην αποψινή μονομαχία. Ο λόγος φυσικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οι δυο τους έχουν βρεθεί σε αντίπαλα στρατόπεδα στο ΝΒΑ με την ομάδα του, τους Τορόντο Ράπτορς να αποκλείει στα playoffs αυτή του Έλληνα φόργουορντ: «Θα αντιμετωπίσω τον Αντετοκούνμπο, είναι ο αδελφός του εδώ, έτσι δεν είναι;», προτίμησε να απαντήσει με μια δόση χιούμορ ο Βαλαντσιούνας λέγοντας τα καλύτερα για τον Γιάννη: «Είναι ένας πραγματικά σπουδαίος παίκτης και ένα μεγάλο συν για την ελληνική ομάδα. Δεν είναι εδώ, δεν μπόρεσε να είναι, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί.»

Αυτό που συμβαίνει και αφορά φυσικά αυτούς τους 24 που είναι παρόντες στις δύο ομάδες, είναι ο πρώτος νοκ άουτ αγώνας τους στη διοργάνωση. Με την Λιθουανία να φτάνει ως εδώ ως πρώτη του ομίλου της και την Ελλάδα ως τέταρτη, αλλά παράλληλα με εμπειρία και ιστορία: «Δεν υπάρχει αδύναμη ομάδα σε αυτή τη φάση. Και οι 16 ομάδες που έφτασαν ως εδώ και συνεχίζουν στο Ευρωμπάσκετ είναι καλές και μπορούν να πετύχουν πολλά. Είναι αστείο να μιλάμε για επιλογή αντιπάλου σε αυτές τις διοργανώσεις και πολύ περισσσότερο όσο προχωρούν. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τους πάντες. Όπως εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα. Σ’ αυτήν εστιάζουμε, χωρίς να υπάρχουν «αν» ή δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Θα παλέψουμε ως το τέλος απέναντι στην Ελλάδα, για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση.»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ