14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βαλαντσιούνας: “Θέλω να παίξω στο προολυμπιακό, αλλά…”

Πριν από λίγες μέρες ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, δήλωσε πως θεωρεί δύσκολο η νέα σεζόν να αρχίσει την 1η Δεκεμβρίου. Αν πράγματι υπάρξει καθυστέρηση και η σεζόν αρχίσει αργότερα, θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα ενόψει των προολυμπιακών τουρνουά της FIBA, που πρόκειται να γίνουν τον Ιούνιο του 2021. Αν αργήσουν να αρχίσουν, οι αγώνες του ΝΒΑ δεν θα έχουν προλάβει να τελειώσουν κι όσες εθνικές ομάδες έχουν παίκτες που παίζουν εκεί, θα έχουν θέμα.

Η Εθνική Λιθουανίας είναι μία από αυτές τις ομάδες και ο Γιόνας Βαλαντσιούνας είναι ένας από τους παίκτες πάνω στους οποίους στηρίζεται. Ο σέντερ των Μέμφις Γκρίζλις έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα 15min.lt και ρωτήθηκε για το τι πρόκειται να κάνει αν τεθεί τέτοιο ζήτημα. Στην απάντησή του ήταν πολύ προσεκτικός:

"Δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν η επόμενη σεζόν του ΝΒΑ θα αρχίσει τον Δεκέμβριο. Νομίζω ότι οι πιθανότητες γι' αυτό είναι ακόμα 50-50. Εγώ θα πόνταρα ότι θα αρχίσει αργότερα. Τώρα ακούμε διάφορα σενάρια. Ότι μπορεί να φτιαχτεί ξανά μια "φούσκα", όπως αυτή του Ορλάντο, ή ότι μπορεί να περιμένουν να βρεθεί το εμβόλιο ώστε να μπορέσει να μπει και κόσμος στα γήπεδα. Πολλά σενάρια και η πρόβλεψη για το τι τελικά θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι είναι πολύ δύσκολη, γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει το χειμώνα. 

Στόχος μου είναι να παίξω με την Εθνική ομάδα στο προολυμπιακό τουρνουά και να κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίσουμε το εισιτήριο για το Τόκιο.

Αλλά πρέπει να περιμένουμε. Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι οδηγίες, τι θα θέλουν οι ομάδες. Πάντως είναι οι εργοδότες μας και ο λόγος τους έχει μεγάλη σημασία. Ξέρω ότι οι ομάδες δεν μπορούν να εμποδίσουν τους παίκτες να παίξουν στις Εθνικές ομάδες εφόσον οι διοργανώσεις δεν πέφτουν η μία μέσα στην άλλη. Τι γίνεται όμως όταν συμπίπτουν χρονικά; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Μιλήσαμε με την Ένωση Παικτών του ΝΒΑ, με αυτούς που εκπροσωπούν τους μη Αμερικανούς παίκτες. Για τους περισσότερους Ευρωπαίους είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα η παρουσία στην Εθνική ομάδα της χώρας τους. Σχεδόν όλοι οι μη Αμερικανοί παίκτες του ΝΒΑ παίζουν στις εθνικές τους ομάδες και το θέμα τους αφορά. Όμως πρέπει να περιμένουμε μέχρι να λάβουμε τις απαντήσεις".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ