15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Βαλένθια… στα σημεία

Πιο ψύχραιμη και αποφασιστική στα κρίσιμα σημεία η Βαλένθια πήρε τη νίκη με 84-81 επί του Μιλάνου, που έχασε πολλά τρίποντα στα τελευταία λεπτά κι αυτό στάθηκε μοιραίο.

Μετά το αρχικό 6-0 με τα δύο τρίποτα από τους Βίβες και Βαν Ρόσομ, η Βαλένθια προσπάθησε να επιτεθεί κυρίως μέσα από τη ρακέτα στην πρώτη περίοδο. Ο Ντούμπλιεβιτς και ο Ουίλιαμς έκαναν πολύ καλή δουλειά και έδιναν λύσεις στο σκοράραρισμα, ωστόσο η ισπανική ομάδα χρειάστηκε ένα ακόμα τρίποντο από τον Χέρμανσον για να πάρει μία διαφορά 6 πόντων (24-18) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η Βαλένθια συνέχισε να έχει τον έλεγχο μέχρι και τα μισά της δεύτερης περιόδου, όταν Τόμπι και Λαμπεϊρί τη βοήθησαν να ξεφύγει με 12 πόντους (37-25), όμως στη συνέχεια ο έλεγχος πέρασε στα χέρια των φιλοξενούμενων. Η παρουσία στην πεντάδα των Χάινς και Ντατόμε μαζί με την καλή άμυνα, που περόρισε τους κινδύνους από το περιφερειακό σουτ των αντιπάλων, βοήθησαν το Μιλάνο να εκμηδενίσει την εις βάρος του διαφορά. Δεκαεπτά δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του ημιχρόνου ισοφάρισε 42-42 και στην εκπνοή πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με καλάθι του Μίτσοφ (44-42).

Το Μιλάνο προηγήθηκε με 48-42 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά με ένα 8-0 η Βαλένθια ανέκτησε τον έλεγχο παίρνοντας ξανά το προβάδισμα (50-48) στο 24'. Ο Κάλινιτς βοήθησε σε αυτό το διάστημα, ενώ στη συνέχεια η παρουσία του Βαν Ρόσομ και οι επιθετικές λύσεις που έδωσε, βοήθησαν την ισπανική ομάδα να προηγηθεί με 66-59 λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Το Μιλάνο "κόλλησε" επιθετικά σε αυτό το διάστημα και μόνο ο Σιλντς προσπαθούσε κάτι να κάνει.

Η Βαλένθια έδειξε διάθεση να "καθαρίσει" το παιχνίδι όταν στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου ξέφυγε με 74-65 (33'), με τον Πρέπελιτς να δίνει λύσεις με το σουτ του. Όμως το Μιλάνο αντέδρασε άμεσα. Με τους Μίτσοφ και ΛεΝτέι να δίνουν πολύτιμες λύσεις και αφετηρία ένα ακόμα τρίποντο του Σιλντς, έτρεξε ένα σερί 11-2 και στο 37' ισοφάρισε 76-76.

Η Βαλένθια προηγήθηκε στη συνέχεια με 80-78, το Μιλάνο απέτυχε να περάσει μπροστά, καθώς ήταν άστοχο σε κρίσιμα τρίποντα μετά από επιθετικά ριμπάουντ, έτσι βρήκε ο Βαν Ρόσομ την ευκαιρία να πετύχει αυτός ένα τρίποντα 58'' πριν από το φινάλε, που έκανε το 83-79. Ο Χάινς στη συνέχεια σκόραρε, αλλά έχασε τη βολή από το φάουλ που κέρδισε, μείωσε 83-81, ο Βαν Ρόσομ με μια βολή στα 31'' έκανε το 84-81 και ο Μίτσοφ έχασε ένα ακόμα τρίποντο για το Μιλάνο. Ο Πρέπελιτς αμέσως μετά έκανε το 86-81 με βολές και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Η Βαλένθια πανηγύρισε τη νίκη.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ: Ο Σαμ Βαν Ρόσομ με τους 21 πόντους και τα 4/7 τρίποντα που πέτυχε ήταν σε όλο τον αγώνα ο πρωταγωνιστής της Βαλένθια. Όμως ειδικά το τρίποντο που έβαλε 58'' πριν από το τέλος ήταν αυτό πο έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ισπανικής ομάδας.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Βαλένθια είχε 11/27 τρίποντα και το Μιλάνο μόλις 6/20.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ