21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Βαλένθια: Με τον Πενιαρόγια στον πάγκο της (vid)

Η Βαλένθια είχε πάρει την απόφαση να μην συνεχίσει με τον Χαουμέ Πονσαρνάου. Σήμερα ανακοίνωσε τον διάδοχό του, ο οποίος μας είναι γνωστός από τη θητεία του στην Σαν Πάμπλο Μπούργος. Πρόκειται για τον Ζοάν Πενιαρόγια, ο οποίος οδήγησε την Μπούργος στην κορυφή του BCL για δύο συνεχόμενες σεζόν.

Ο 52χρονος Καταλανός τεχνικός έκανε σταθερά βήματα όταν αποφάσισε να αφήσει τη φανέλα στην άκρη για να κάτσει στην άκρη του πάγκου. Η ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία ήταν η ΜόραΜπανκ Ανδόρρα την οποία οδήγησε ως την ACB. Εκεί έφτιαξε το όνομά του έχοντας κατά καιρούς και Έλληνες παίκτες υπό τις οδηγίες του όπως ο Γιώργος Μπόγρης, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και παραμένοντας για οχτώ χρόνια (2010-18). Στη συνέχεια και για ένα χρόνια πήγε στη Μανρέσα, πριν πάρει την άγουσα για την Μπούργος με την οποία κατέκτησε το Basketball Champions League το 2020 και το 2021 και το Διηπειρωτικό Κύπελλο το 2021.

Η Σαν Πάμπλο Μπούργος τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό βίντεο.

 

Ο Πονσαρνάου βρισκόταν στη Βαλένθια από το 2016, αρχικά ως βοηθός του Πέδρο Μαρτίνεθ και συνέχισε ως πρώτος προπονητής. Φέτος ανέλαβε τη Σαραγόσα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ