27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Βαζίνκι: «Ο σημερινός αγώνας είναι τα πάντα!»

Αν αναρωτιέστε για το πως βλέπουν τον σημερινό (17.30, ΕΡΤ) αγώνα οι Πολωνοί, η απάντηση είναι εύκολη και άμεση και την έδωσε την basketa.gr. «Είναι τα πάντα!» Από την πρώτη του κιόλας κουβέντα και μέσα σε τρεις λέξεις, ο Άνταμ Βαζίσνκι λέει όσα έχει να πει. Με το «καλημέρα».

«Θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη και να περάσουμε. Έχουμε παίξει καλά, το ξέρουμε, αλλά δεν φτάσαμε στα αποτελέσματα που θέλαμε. Όπως και χθες με την Γαλλία. Χάσαμε στις λεπτομέρειες. Οι αντίπαλοί μας ήταν πιο έμπειροι, έχουν πραγματικά καλούς παίκτες, αλλά η σημερινή είναι μια νέα πρόκληση για εμάς και πρέπει να ανταποκριθούμε αυτή τη φορά.»

Για τον φόργουορντ της Ουνικάχα Μάλαγα πολλά περιλαμβάνονται σε δύο λέξεις. «Το παν είναι η ενέργεια και η θέληση», υποστηρίζει, χωρίς όμως να ξεχνά και τα υπόλοιπα, που όπως και να το κάνουμε, μπάσκετ είναι, απαραίτητα κρίνονται: «Μιλήσαμε με τους προπονητές, είδαμε λίγο τι κάναμε με την Γαλλία, αλλά και το παιχνίδι της Ελλάδας. Έχετε έμπειρους παίκτες, η ομάδα σας είναι έμπειρη γενικότερα, υπάρχουν τόσοι που παίζουν στην Ευρωλίγκα χρόνια τώρα. Αλλά το ίδιο συμβαίνει και με την Γαλλία με παίκτες στην Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ και παραλίγο να νικήσουμε. Παίξαμε ως ίσοι. Οπότε γιατί όχι και σήμερα;»

Μια τριπλέτα παικτών που μπορεί να κάνει τη... ζημιά είναι αυτή που ξεχωρίζει ο Βαζίνσκι: «Δεν νομίζω πως μπορείς να αγνοήσεις κάποιον, αλλά ο Μπουρούσης, ο Πρίντεζης και ο Σλούκας πιστεύω πως ξεχωρίζουν. Αλλά πιστεύω πως κι εμείς είμαστε καλή ομάδα και το δείξαμε με τη Γαλλία, με την Φινλανδία. Μπορούμε να πάρουμε αυτή τη μία νίκη με τις οδηγίες που θα έχουμε από τον πάγκο, την θετική ενέργεια, αλλά και μεγάλη θέληση.»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ