23.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Βαγενάς στο Basketa.gr: «Για το βήμα παραπάνω» (pics)

Στη Νικόπολη Πρέβεζας και θέλουν και μπορούν να κάνουν την υπέρβαση, όπως εξήγησε ο Βασίλης Βαγενάς στο Basketa.gr.

Στη δεύτερη παρουσία του στις εθνικές κατηγορίες το ηπειρώτικο συγκρότημα δεν το κρύβει πως θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, εξασφαλίζοντας την άνοδο στη Β’ Εθνική. Πέρυσι τερμάτισε στην 5η θέση του 1ου Ομίλου Βορρά της Γ’ Εθνικής, φέτος βρίσκεται μέχρι στιγμής στην 7η θέση, έχοντας όμως δώδεκα αγώνες, καθώς στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής έκανε το ρεπό του. Η μεγάλη νίκη του επί του Φαίακα Κέρκυρας προκάλεσε αίσθηση, μία εβδομάδα πριν, με τον 37χρονο φόργουορντ να στέκεται στη σπουδαιότητά της από βαθμολογικής άποψης: «Η νίκη μας επί του Φαίακα Κέρκυρας ύστερα από δύο διαδοχικές ήττες από Νίκη Βόλου και Φίλιππο Βέροιας μας κράτησε σε επαφή με την τετράδα. Για εμάς ήταν ένα πολύ σημαντικό και κρίσιμο παιχνίδι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Με έως τώρα απολογισμό εφτά νίκες και πέντε ήττες, στην Πρέβεζα δεν είναι ικανοποιημένοι. «Έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας σε αυτό το πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα δύο νίκες», παραδέχθηκε ο Βασίλης Βαγενάς, συμπληρώνοντας πως τα… καλύτερα έρχονται: «Το ρεπό μάς έκανε καλό, γιατί είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, όπως εκείνα των Φώτη Μαρκόπουλου, Κώστα Νίκα, Διονύση Κακιούση, αλλά και το δικό μου. Οπότε, βρήκαμε χρόνο για την καλύτερη αποκατάσταση».

   

Η απόστασή τους από τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα δεν είναι μεγάλη, με τον 37χρονο φόργουορντ να θεωρεί πως μπορεί να καλυφθεί στο δεύτερο γύρο, παρά το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος. «Στην ομάδα υπάρχει το στοιχείο της φιλοδοξίας και του ενθουσιασμού σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχει θέληση για το παραπάνω βήμα και διάθεση από τη διοίκηση να στηρίξει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Φέτος η κατηγορία είναι πιο ανταγωνιστική, υπάρχουν ομάδες με εμπειρία σε εθνικές κατηγορίες, οι οποίες έχουν θέσει στόχο την άνοδο», παραδέχθηκε.

  

Η Νικόπολη έχει μόλις μία ήττα φέτος στην έδρα της, από τη Νίκη Βόλου. Η στήριξη των φιλάθλων της είναι σημαντική για τους παίκτες του Κώστα Παπίρη, οι οποίοι όμως δεν εφησυχάζουν. «Ο κόσμος της Πρέβεζας βοηθάει και στηρίζει την ομάδα. Προσπαθούμε μέσα από τα αποτελέσματα να φέρουμε κι άλλους κοντά μας. Το μπάσκετ στην περιοχή έχει κάνει βήματα προόδου. Υπάρχουν πλέον τέσσερις ομάδες στη Γ’ Εθνική, εμείς, η ΓΕΑ, ο ΑΓΣΙ και ο Φαίακας Κέρκυρας, δύο στη Β’ Εθνική, το Αγρίνιο και ο Χαρίλαος Τρικούπης, η Δόξα Λευκάδας στην Α2, αλλά και η Νίκη Λευκάδας στην Α1 Γυναικών», κατέληξε ο Βασίλης Βαγενάς, ο οποίος κατάγεται από τη Δυτική Ελλάδα και, φυσικά, χαίρεται διπλά να βλέπει το άθλημα να κερδίζει ολοένα και περισσότερους φιλάθλους.

Φωτ. και βίντεο από το gosports.gr.

https://www.youtube.com/watch?v=K8GrUb6E2UU

https://www.youtube.com/watch?v=s7_69Vj2HJ8



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ