22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βαγγέλης Μπέμπης στο Basketa.gr: “Ο Πιτίνο θα αλλάξει την ιστορία στο κολλέγιο της Αϊόνα”

Η είδηση ότι ο Ρίκ Πιτίνο επιστρέφει στο κολλεγιακό πρωτάθλημα έχει μεγάλη ανταπόκριση όπως είναι λογικό και στις ΗΠΑ και ας μην επιστρέφει ο μάστερ του κολλεγιακού σε ένα τόσο επιτυχημένο πρότζεκτ όπως είχε κάνει στο Κεντάκι ή στο Λούισβιλ.

"Εννοείται ότι και μόνο που επιστρέφει στο NCAA ένας τεράστιος προπονητής μέλος του Hall of Fame είμαι μεγάλη είδηση. Για την ακρίβεια είναι ένα μεγάλο "μπάμ" για το κολλέγιο της Αϊόνα, Ηδη έχει γίνει χαμός στα social media με την πρόσληψή του και μόνο, φανταστείτε τι θα γίνει όταν ξεκινήσουν και οι αγώνες" λέει στο Basketa.gr o Βαγγέλης Μπέμπης που θήτευσε σε αυτό την περίοδο 2014-15 και μας το παρουσιάζει.

"Πρόκειται για ένα κολλέγιο πολύ σοβαρό και ας μην έχει την ιστορία του Ντιούκ, του Κεντάκι ή του Λούισβιλ. Προσωπικά το είχα διαλέξει για το μπάσκετ αλλά και για την πόλη, καθώς είναι στη Νιού Ροσέλ, στη Νέα Υόρκη και συνδυάζει ένα όμορφο μέρος με καλό μπάσκετ και μπασκετικές αρχές" λέει ο νυν γκάρντ της γερμανικής Κόμπλεντζ που μάλιστα (όπως θα δείτε και στο βιντεάκι παρακάτω) είχε παίξει και το ρόλο του δασκάλου ελληνικών για τους συμπαίκτες του !

"Ο Ρικ Πιτίνο μπορεί να αφήσει το στίγμα του. Θα αντικαταστήσει έναν εξαιρετικό προπονητή τιν Τίμ Κλούς που είχα και εγώ και έκλεισε μια δεκαετία στο κολλέγιο συνδέοντας το όνομά του με μια επιτυχημένη πορεία και με 65% ποσοστό στις νίκες.  Το κολλέγιο της Αϊόνα είναι στην κορυφαία κατηγορία, στην Α1 σαν να λέμε του NCAA, και έχει πάρει πολλές φορές τον τίτλο της περιφέρειάς του, της MAΑC (Metro Atlantic Athletic Conference) χωρίς ωστόσο να μπορέσει να διακριθεί κάποια φορά στην περίφημη March Madness καθώς μόνο μια φορά πέρασε ένα γύρο μέχρι τις "16".  Αντίθετα παίρνει σχεδόν μόνιμα τον τίτλο στην περιφέρειά του (MAAC) έχοντας 12 κατακτήσεις".

Από αυτή την 1st  Divison του NCAA ξεπηδούν συνήθως και οι παίκτες που κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ. Στην Αϊόνα έπαιζε πρόσφατα ο Ρίκι Μακ Γκίλ του Πανιωνίου που μάλιστα ήταν ο πολυνίκης του κολλεγίου με τέσσερις τίτλους σε ισάριθμα χρόνια στην περιφέρεια MOP (Most Outstanding Player) στη MAAC, ως μέλος της καλύτερης πεντάδας, ενώ ήταν 20ος σκόρερ στην ιστορία του κολλεγίου (με 1434 πόντους σε αυτή την τετραετία) δεύτερος σε συμμετοχές (132) και κλεψίματα (213) και τρίτος σε ασίστ (551).

"Ο πιο γνωστός πάντως που πέρασε τα τελευταία χρόνια από το συγκεκριμένο κολλέγιο ήταν ο Σκότ Ματσάδο (με θητεία σε Ρόκετς, Ουόριορς και Λέικερς αλλά και σε ευρωπαϊκές ομάδες) ενώ έπαιξε και ο Στήβ Μπάρτ τζούνιορ του Ιωνικού Νικαίας εφέτος αλλά και ο Τζό Ινγκλις που πέρασε από το Λαύριο. Γενικά είναι ένα κολλέγιο με αυστηρό πρόγραμμα, που είναι καθολικού τύπου, και δίνουν προτεραιότητα στο να είσαι σωστός ανθρωπος με πειθαρχία πρώτα από όλα και σε δεύτερη φάση βάζουν την αξία κάποιου ως παίκτη. Αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις τους κανόνες, τότε όσο καλός παίκτης και να είσαι αποκλείεται να στεριώσεις, βγαίνεις εκτός" λέει ο νεαρός γκάρντ για τους Gaels όπως είναι το παρατσούκλι τους (σημαίνει “καθολικοί”, που συναντώνται κυρίως σε Σκοτία και Ιρλανδία).

"Εγώ όταν έφυγα από εκεί, για να επιστρέψω Ελλάδα και στο Λαύριο το 2015, συνέχισα τις σπουδές μου εξ' αποστάσεως ιντερνετικά και πήρα το πτυχίο μου ως γυμναστής. Ηταν σίγουρα ξεχωριστή εμπειρία η παρουσία μου σε αυτό το κολλέγιο που πιστεύω ότι θα αλλάξει επίπεδο και δημοσιότητα εννοείται με τον Ρικ Πιτίνο" λέει ο Βαγγέλης Μπέμπης που εφέτος ξεκίνησε στον Απόλλωνα Πάτρας, και τώρα συνέχιζε στην γερμανική Κόμπλεντς στη Φρανκφούρτη με Ελληνα τεχνικό μάλιστα (Κρίς Ντικταπανίδης) όπου όμως τον πρόλαβε ο...κορωνοϊός.

"Αστα, τρέχουμε να προλάβουμε να φύγουμε πριν κλείσουν τα σύνορα. Αν και έμεναν τρία παιχνίδια και ήμασταν δεύτεροι, σταμάτησαν όλα τα πρωταθλήματα και οι ξένοι παίκτες φεύγουμε άμεσα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ