19.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Βίρτους και Φορτιτούντο ενώθηκαν κατά της οριστικής διακοπής

Η διοργανώτρια αρχή της Lega Basket Serie A σκέφτεται την οριστική αναβολή της, χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητή, αυτό όμως δεν βρίσκει σύμφωνες τη Βίρτους και τη Φορτιτούντο Μπολόνια.

Οι δύο ομάδες δήλωσαν επίσημα πως δεν συμφωνούν στην οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος, καθώς κατέθεσαν εγγράφως στην LBA την αντίθεσή τους. Αμφότερες υποστηρίζουν πως θα πρέπει να γίνει υπομονή, έως ότου η χώρα βγει από τη δύσκολη κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, και καμία απόφαση να μην παρθεί άμεσα. Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» η οικονομική ζημία θα είναι πολύ μεγάλη στην περίπτωση που το πρωτάθλημα διακοπεί, οπότε θα πρέπει να εξεταστεί στο μέλλον πώς θα επαναρχίσει και θα ολοκληρωθεί. Η «Corriere della Sera», από την πλευρά της, υποστηρίζει πως οι δύο συμπολίτισσες είναι διατεθειμένες να κινηθούν και νομικά, εφόσον η φετινή σεζόν στη Lega Basket Serie A ακυρωθεί.

Στη γείτονα χώρα η κατάσταση είναι τραγική, με τα νούμερα να σοκάρουν. Περισσότερα από 130.000 είναι μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και συνολικά 16.523 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους από τον ιό COVID-19. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό παγκοσμίως. Φυσικά, τα πάντα έχουν «παγώσει» στην Ιταλία κι άπαντες έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με την αθλητική δράση να έχει περάσει -εδώ και καιρό- σε δεύτερη μοίρα. Οι δεκαεφτά ομάδες είχαν αρχικά υποστηρίξει πως επιθυμούν τη συνέχιση του πρωταθλήματος, ωστόσο η διαμορφωθείσα κατάσταση φαίνεται πως έχει οδηγήσει την LBA στην απόφαση να βάλει «λουκέτο».

Σε προηγούμενο δημοσίευμά της η «Gazzetta dello Sport» είχε αποκαλύψει πως στη Lega Basket Serie A καταστρώνουν ήδη τα πλάνα τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο, 2020-2021, και η απόφασή τους για οριστική διακοπή θα ανακοινωθεί μόλις η ιταλική κυβέρνηση διευρύνει τα μέτρα πρόληψης. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των Μπολονέζων, οι οποίοι κρίνουν βιαστική την απόφαση της διοργανώτριας αρχής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ