21.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Βίοι αντίθετοι για Βόννη και Ολίμπια Λιουμπλιάνα (pics)

Η Βόννη και η Ολίμπια Λιουμπλιάνα είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Προμηθέα Πατρών, αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Basketball Champions Legaue. Τι «λέει» η προϊστορία τους κόντρα σε ελληνικές ομάδες.

Στο «Telekom Dome» δοκιμάζονται οι Θεσσαλονικείς, με τους παίκτες του Μάκη Γιατρά να υποδέχονται στο «Δημήτρης Τόφαλος» τους Σλοβένους, την Τρίτη (18/12). Οι Γερμανοί έχασαν στα τρία από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους στο BCL, ενώ προερχόταν από επιτυχημένο σερί τριών νικών. Στα προηγούμενα ματς τους με ελληνικές ομάδες στη διοργάνωση, πάντως, μετρούν το απόλυτο με 3-0, εξάλλου είχαν περάσει νικηφόρα από την Πυλαία στο πλαίσιο του πρώτου γύρου, ενώ πέρυσι κέρδισαν δύο φορές στους ομίλους τον Άρη.

Βόννη έχει, επίσης, το δεύτερο καλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα, με 58.6%, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει ευστοχήσει στα λιγότερα δίποντα εν συγκρίσει με όλες τις υπόλοιπες ομάδες φέτος στο BCL (132).
ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, κέρδισε στα τελευταία πέντε παιχνίδια του στη διοργάνωση κι έχει το καλύτερο σερί μετά την ΑΕΚ, με εφτά διαδοχικές νίκες. Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν στα τελευταία δύο εκτός έδρας ματς, αλλά ποτέ στην ιστορία τους στο Basketball Champions League δεν έχουν κερδίσει σε τρεις σερί εκτός έδρας αναμετρήσεις.

 

Γιανίκ Μορέιρα είναι ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που έχει ξεκινήσει βασικός και στα οκτώ παιχνίδια που έχει δώσει φέτος στο BCL.

Άντονι Ντιλέο έχει την καλύτερη αναλογία σε ασίστ και λάθη (5,2 με 31 ασίστ και έξι λάθη) ανάμεσα σε όλους τους παίκτες φέτος στη διοργάνωση που έχουν μοιράσει τουλάχιστον είκοσι τελικές πάσες.

Αντίθετα, η ΟλίμπιαΛιουμπλιάνα δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει ομάδα από τη χώρα μας, μετρώντας τρεις ήττες μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένης κι εκείνης στον πρώτο γύρο από τον Προμηθέα Πατρών. Οι άλλες δύο ήταν πέρυσι, στην κανονική περίοδο, από την ΑΕΚ.

-Οι Σλοβένοι επιτρέπουν στους αντιπάλους τους να σκοράρουν, κατά μέσο όρο φέτος, 17.8π. ύστερα από λάθη. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση φέτος στη διοργάνωση.
Προμηθέας Πατρών αναγκάζει τους αντιπάλους τους σε μ.ό. 16,8π. ανά ματς.

Ισούφ Σάνον προέρχεται από μεγάλη εμφάνιση απέναντι στη Στρασμπούρ, κάνοντας ρεκόρ σκοραρίσματος με 16π.

Ρίον Μπράουν έχει κατά μέσο όρο 17,3π. στα εκτός έδρας ματς του Προμηθέα Πατρών, ενώ στα εντός σκοράρει κατά μ.ό. 14,8π.

Πηγή: Basketball Champions League.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ